14.06.2026 10:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moj aq formiran 17.10.2010 (rosoft)
rosoft
img831.imageshack.us/img831/4149/jpg1.jpg

img254.imageshack.us/img254/7506/fffgf.jpg

img177.imageshack.us/img177/7114/aaark.jpg

img246.imageshack.us/img246/246/bbbwq.jpg

img535.imageshack.us/img535/8946/cccpb.jpg

img183.imageshack.us/img183/1863/kontroler.jpg
Edited by Srafciger on 18.10.2010 23:02

ZoSo
Da budem iskren , meni se za sada samo tehnika i panjevi sviđaju oko ovog akvarijuma !

Nisam ljubitelj ovakvih pozadine , a od bele podloge se znam i najeiti Grin

No dobro , u svakom slučaju kolega Rosoft sebi pravi akvarijum a ne meni pa da malo pričekam
sa nekom preteranom pridikom Through wall

Dobrodoao na forum Beer

rosoft
Hvala na dobrodoslici.Beer Svaka kritika je dobrodosl jer iz svake kritike se izvuce neka dobra ideja i pouka za nesto novo...nekad kad se bude ponovo pravilo ovako nesto. U ovom akvarijumu glavni stanovnici bi trebali da budu diskusi ali otom potom.Pa sam gledao da bude sto pribliznije njihovim zahtevima. Nisam hteo da pretrpam sa biljkama da bi pustio da se ove lepo rasire irazviju,a i posejao sam i neka semena kao pasulj koja trebaju da isklijaju do mesec dana pa cu da vidim sta ce da ispadne.

panterone
Iskreno meni se svidja AQ i sa tom pozadinom (imam je i ja Smile )
Za par meseci kada ga napunis sa biljkama, pozadina se nece ni videti, barem je kod mene tako.
Jedino sto mi je zapalo za oko je gornja ploca na kojoj stoji akvarijum.Da nisi napravio preveliki prepustč Pitam te iz razloga jer znam sta je poplava u kuci Through wall
Pretpostavljam da ploca od iverice ili od medijapana od 18 mm, a vremenom one hoce da se iskrive pod pritiskom.
Ja bih tu stavio minimum 2 ploce.
Pozzzz

rosoft
Cela komoda je uradjena od iverice debljine 28mm ukljucujuci i sama ledja kao i police iznutra sa leve strane i ojacao sam je sa ankerima. A gore su dve ploce od po 28mm. Valda nece roknutič Ako rokne mogu da se selim iz kuce moji ce me pojesti.

krcko
Nekih podataka o samom akvarijumu-dimenzije, zapremina-nema.
to se tiče postolja-police:
Cayman 110 pro, u kome su moji Diskusi je na polici od Univera 18mm, čak su i leđa od lesonita 5mm, već ulazi u 6-tu godinu na tom postolju. Ispod samog akvarijuma nema nikakvog izolacionog materijala. Sam akvarijum je teak 45kg, napunjen samo vodom 275kg+11,2kg sa unutranjim filterom. Ovo su Fabrički podatci. U akvarijumu je jo 5,4kg hranljive podloge i oko 45kg kvarcnog ljunka. Iskrivio sam se samo ja od odravanja Sad. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
luka ivanov
Meni se ovo dopada. Imam utisak da će to biti ba lep akvarijum.

Kad vidim onu tehniku, zapitam se - koliko to sve kotač SadSad

rosoft
Sto se tice same komode i polica sklapali smo je ja i drugar tj.vise ona,a malo manje ja. A sto se tice akvarijuma on je dimenzije 130x50x60=390l (duzina,sirina,visina). Rasveta je kombinacija Sere i Osrama 6 x 18w + dva refletora .U haubu su ugradjeni ventilatori za kondenz. Stiropor nisam ni ja stavljao jer mislim da nema potrebe. Sto se tice biljaka: : Pogostemon Stellatus
Bacopa monnieri
Ceratophyllum demersum
Nymphaea zenkeri red
Anubias barteri var. glabra
Anubias barteri var. nana
Echinodorus gabrieli
wallichii
Gymnocoronis spilanthoides
Echinodorus amazonicus
Riccia fluitans

Svetlo za sad drzim svega osam sati upaljeno zbog infuzorije i pojavila se kao neka alga kao paucina ili jos bolje izgleda kao najlon za pecanje, sacekacu jos dva tri dana ako se nepovuce sipacu Sera algovec.
Sto se tice podloge vec sam rekao u gore navedenom postu 18Kg gotove podloge i 60Kg kamenja kranulacije od 2/3mm.
Dekoracija: 3d pozadina Aqua Dekor iz Beograda
Hauba Aqua Bazar iz Beograda
Aq mi je radio drugar, staklo 10mm
Panjevi Red Moor 5 kom.
Sva oprema firme Sera (sve kupljeno u Segedinu)

Kum 1229
Ovako na prvi pogled mi izgleda sve ok. tacnije oprema,akvarijum,osvetljenje i podloga. Sve treba da dodje na svoje mesto za par nedelja,samo sto bi ga ja nabudzio sa jos biljaka da bi se iskoristio co2 i ostale hranjive materije da ne bi doslo do dobro poznatih stvari... Pozdrav i samo napred

rosoft
Hvala svima na odgovorima, nisam hteo da otvaram novu temu, evo moja druga dva manja akvarijuma od 160 litara i od 60 litara:

img835.imageshack.us/img835/4048/rosoftskalari.jpg

img26.imageshack.us/img26/4839/rosoftkoridorusi.jpg

panterone
Lepa zapremina akvarijuma i dobra oprema.Samo polako povecavaj biljnu masu i imaces prelep aq.
Jedino sto me brine je ta gornja ploca+nepostojanje stiropora.
Da sam na tvom mestu stavio bih duplu plocu i obavezno stiropor.Kao sto rekoh vec opekao sam se pre oko godinu dana pa sam u sobi imao bazen Through wall Doduse moj aq je 3 x manji.Sad
Sve u svemu komsija javi se ako ti budu trebale neke biljcice pa da naletim da vidim kako to izgleda uzivoBeer
pozzzz

rosoft
luka ivanov je napisao:
Meni se ovo dopada. Imam utisak da će to biti ba lep akvarijum.

Kad vidim onu tehniku, zapitam se - koliko to sve kotač SadSad

Pa kosta puno. Oprema me je izasla oko 800e,a akvarijum sa pozadinom oko 450e. Od svega toga Ph kontroler je 403e. a filter 250e...

daweed
Kada sam video da si kupio serine sijalice sve mi je bilo jasno (cena)... Ovakva mala boca na ovaj aq = često punjenje... Definitivno si mogao da prođe mnogo bolje to se tiče cena>korist ... Jesu ovo lekovi ili prihranačč
Inače aq deluje prijatno na oko, to reče neko iako ne volim ove ultra-d pozadine bilje će to pokriti... Panjeve bi mogao malo bolje da namesti... ako zatreba neto od bilja javi...Thumb up

http://daweedaqua.tk
paleoglodit
Sve je ok osim pozadine. Nevezano za to da li se nekom svidja ili ne po meni je to jos i neprakticno i trosi prostor a sto neko rece nece se na kraju ni videti od bilja (najverovatnije).
E da i treba jos bilja. Nego da li taj pH kontroler sluzi samo ze kontrolu ili je povezan sa el/mag ventilom na za CO2 i koliko kosta č
Uglavnom zagrizao si i sve to ima potencijala.Thumb up
Edited by paleoglodit on 19.10.2010 06:29

ZoSo
Moram se jo nadovezati to se podloge tiče , poto vidim da je sve ovo namenjeno diskusima !

Najmanji problem bi bio da se samo ja najeim od bele podloge , ali pouzdano znam da se i većina tropskih riba najei od iste
( nervozne su , plaljive i izgube boju ) , e sad Discuse nisam nikada imao , pa bi najbolje bilo da se povodom ovoga oglasi gos'n Predsednik i iznese svoja iskustva Thumb up

krcko
ZoSo, potpuno inertna podloga koja se u većini slučajeva preporučuje za Diskuse je kvarcni ljunak. Ovaj ljunak je uvek sivo-beli, pri fotoperiodu preovlađuje to belilo. Vremenom i on dobije tamniju nijansu. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
rosoft
paleoglodit je napisao:
Sve je ok osim pozadine. Nevezano za to da li se nekom svidja ili ne po meni je to jos i neprakticno i trosi prostor a sto neko rece nece se na kraju ni videti od bilja (najverovatnije).
E da i treba jos bilja. Nego da li taj pH kontroler sluzi samo ze kontrolu ili je povezan sa el/mag ventilom na za CO2 i koliko kosta č
Uglavnom zagrizao si i sve to ima potencijala.Thumb up

Ph kontroler je povezan sa Co2. El/mag. ventil sam dobio u setu sa kontrolerom,a imas da kupis i posebno , negde je oko 7500 rsd.
img508.imageshack.us/img508/528/sera.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,968 jedinstvenih poseta