Deo mog sexteta u spavacoj sobi je i ovaj akvarijum od 20 i kusur litara u kome je inertna podloga, a biljke se cuvaju u kokosovim saksijama sa DIY miksovanom podlogom ili okacene mahovine, anubije i mikrozorumi na grane i lava stone. Ovo je moj rasadnik i nista nije sadjeno u podlogu. Osvetljava ga leva trecina one Philips 965 36W od 120cm koja visi iznad sva tri gornja akvarijuma Sexteta...
Rasadnik ili ne, gledam ga nesto i ispade i on simpatican ovako nabacan biljkama.... Ovo je kao slika biljnog spajiza....
Filtracija najmanji unutrasnji Atman, do pre nedelju dana EC (jace maksimalne doze), Profito i PPSpro. Od pre nedelju dana i poneki mehur (jedam meh u par sec) CO2 (kvasac i secer). Kada mi boca sa kvascem uspori na velikom akvarijumu ja je prebacim na ovaj mali.
Ono sto je interesantno za ovaj akvarijum vidi se na termometru. Vec oko mesec dana prati sobnu temperaturu 19-22celz i moj utisak je da je prijalo biljkama....
Posebno star grass-u dobijenom ljubaznoscu druga Kojota. Sa "zahladjenjem" je podivljao.
U sredini skoro pristigla Hottonia ljubaznoscu Aquamaniaca, zbog koje sam i krenuo da dodajem CO2. Ovako lepa je stigla iz njegovog aq, a da li cu je i odrzati u ovako lepom stanju ostaje da se vidi...
I naravno Alge u ovom akvarijumu- Sta je toččč A gurao sam i neke biljke iz drugih akvarijuma koje su bile poprilicno napadnute...
Po obicaju: Kako, Zasto,...ččč Nemam poima, ali radi radnju...