|
Pitanje oko izbora, svega...
|
| EMKA |
Posted on 08.10.2010 23:44
|

član
|
neznam sta da stavim za naslov izvinjavam se za to
1 zovem se aleksandar maric 92 sam godiste zivim u paracinu imam akvarijum 5 6 godina i je bio jedan manji pa sve veci veci i sad trenutno imam akvarijum od 70-80 l za pravim biljem i sa spoljnim filterom sve u svemu lepo radi i full za moj ukus
2 prijavio sam se na ovom forumu radi druzenja i radi pomoci koja je neizbezna a to je zelim da napravim akvarijum velikih dimenzija pa zelim da mi vi kazete koje bilje koju podlogu koje osvetljenje sve sto znate akvarijum bi trebalo da bude od prilike dimenzija 150sirina*50visina*40dubina
Edited by zander on 08.10.2010 23:47
|
| |
|
|
| cikazuba |
Posted on 09.10.2010 00:15
|

član
|
Kao prvo dobro dosao Aleksandre,
lepo je videti u sve vecem broju mlade nade 
kao drugo moram te uputiti na malo preslistavanje naseg foruma jer ti je pitanje jako neodredjeno i na tako nesto pojedini sa ovog foruma mogu ti pisati danima a da ih ponovo ne razumes ako pre toga nisi procitao osnove koje su ovde postavljene bas iz tog razloga...
polako citaj tekstove pa teme sa foruma a svaku tvoju ideju i konkretnu nedoumicu cemo pokusati na najbolji nacin da razresimo!!
jos jednom dobro dosao i ne zaboravi da je akvaristika hobi strpljivih i da smo svi mi bili nekad na pocetku,zato polako i sve ce biti ok !!! |
| |
|
|
| paleoglodit |
Posted on 09.10.2010 00:17
|

član
|
Dobrodosao EMKA.
Najbolje bi bilo da pogledas razne teme na sajtu i da na osnovu toga odlucis sta bi voleo i sta je realno moguce za tebe. Ako naletis na nesto nejasno pitaj.
Ovako je tesko odgovoriti jer tvoje pitanje jako siroko pa bismo mogli danima da pisemo nesto sto vec pise na sajtu.
Veliki pozdrav i uzivaj citajuci forum
Cikazubo pisali smo u isto vreme...
Edited by paleoglodit on 09.10.2010 00:18
|
| |
|
|
| daweed |
Posted on 09.10.2010 01:52
|

član
|
Emka, vozi li ti neki motorč   A ubeđen sam da vozi.. . Pre nego to nastavi s pitanjima, javi se meni, malo popričamo, padne koje pivce i sve će biti mnogo lake.   
Edit: Dobrodoao na forum. Moj prvi biljni ima na sjatu, videće kako sam krenuo a onda za godinu dana    posatao pivopija alim se... javi se sve čemo razjasniti.. pOzzz i jo jednom dobrodoao
Edited by daweed on 09.10.2010 01:55
|
| |
|
|
| EMKA |
Posted on 09.10.2010 02:12
|

član
|
daj molim te link za tvoj biljni jos uvek nemogu da se snadjem zato sto sam do danas ia dalje sam aktivan na akvarium.org mi neobican sajt. evo da budem precizniji neki kazu da treba doddavati zemlju u podlogu neki kazu ne to me muci npr i sta jos ide u podlogu od hemije koliko i koja debljina podloge interesuje me koj filer ja mislim da pravim 2 komada sa obe strane da budu sa 4 komore sa nekom pumpom od jedno 800 - 1200 protok da bude odlicna filtracija onda muci me koje osvetljenje da ne preteram a i da ne bude premalo jer sve to moze da uzrokuje nastanak algi onda me isto interesuje koju hem da koristim za bilje ja sam do sad u mom akva koristio sera florena i to mi je jako pomoglo onda da mi kazete koje bilje ne zahteva mnogo npr neka mahobina ili neko nisko bilje za prednji plan i za manganove panjcice da budu malo prekriveni neko bilje za pozadinu koje kamenje moze da se stavlja u akva da nebi menjalo ph i ostale parametre onda gde mogu da nadjem neke cokote tj kao korenje to su pitanja za sad ne mogu nista vis e da sesetim :P B )  |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 09.10.2010 02:42
|

član
|
Nema vie pitanja.... Ja i ti se vidimo... Popijemo pivce... porazgovaramo, uvedem te u osnovu, a onda davi dalje Palea, Bia. Zandera, Krcka, Kojota, Isnoguda izvinte ostali drugari...        |
| |
|
|
| nasdvoje |
Posted on 09.10.2010 08:07
|

član
|
Dobrodosao, Svaki grad u Srbiji ima po jednog iskusnog "matorog" chlana MBA-foruma tako mi ovde imamo Mitija, na svu srecu on ne pije mnogo, a nije nesto ni jeshan. hihihhi javi kakav je tvoj hahhahah  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 09.10.2010 08:57
|

Administrator
|
Dobrodoao!
Samo ti sluaj Daweeda. On je dokazani biljolog... 
PS
Interesantno je kada te Paraćinci proetaju po padeima. Od Biobiofizičara postadoh BIA (Bezbednosno Informativna Agencija)   |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 09.10.2010 12:44
|

član
|
Dobrodoao, kada se detaljno ispriča sa Dawee-om i, sloi kockice ta hoće od akvarijuma, preuzimam na sebe da Ti izračunam potrebnu količinu osvetljenja i preporučim izbor svetlosnih medija. Pre Tvog sagledavanja i elja, čitaj. Dotle, kako rekođe i ostali, mogli bi pisati esej.
Pozdrav i manje . |
| |
|