14.06.2026 03:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Baza biljaka
 Print Thread
Nymphaea lotus zenkeri ''Red''
Miti
Danas sam naletao na prilicno bedan pelcaric za jos bednije pare nesto vise od pola evra. nisam bas najsigurniji da li je zenkeri ili tiger red, postn je kako sam vec rekao u prilicno losem stanju. zanimaju vasa licna iskustva oko uspesnog gajenja ovog lotusa,ne podatci iz baza biljaka posto njih znam.

klincha
Sa zenkeri se nisam susretao,ali imam tiger red i to je biljka koju cu drzati u svakom aq.
Odlicno se ponasa i pod slabim i pod jakim osvetljenjem,moze da naraste do impozantnih dimenzija,a moze i veoma lako da kontrolise njegov rast.Ja ga drzim pod slabim osvetljenjem,ali i pod slabom rasvetom me nagradjuje novim listom svake nedelje,a nove pelcere pusta skoro svakog meseca.Nikad nije formirao krtolu.
Kod mene je posadjen u podlogu i ima dosta prostora,pa listovi dostizu i do 15ak cm u precniku.Moj prijatelj ga je posadio u casici i kod njega su listovi mnogo manji i imaju tamniju boji.

photoivek
ima u bazi podatak o sinonimima. tiger red je isto ovo to Miti pita...
to se same biljke tiče vrlo je zahvalna. meni je izbijala stalno nove pelcere... drao sam je u keramičkoj ćasi zbog njenog ogromnog korena i kada sam je jednom vadio nisam ni mogao da je izvadim koliko je korenja bilo u ćasici... propao je mojim nemarom i bahatim ponaanjem prema njemu kada sam ga presađivao...

https://minepi.com/photoivek
zander
Pa nista posebno. Mozda je dobar savet da se stavi u neku saksijicu, jer ja sam ga dra direktno u podlozi, tada korenje krene na sve strane. Napravi bulbe u blizini i kada hoće da ga izvadi (prebaci negde) pravi problem. Moe lepo da raste i bez CO2, ali sa CO2 i jačim svetlom poludi i postane zamorno seckati ga. Veće su ti anse da će opstati ako ima bulbu a ne samo koren ako je biljka već u loem stanju

Miti
Za sada sam ga posadio u saksiju sa malo jaccom hranljivom podlogom,temp 24c,svetlo oko 0,7w/l,u aq ide diy npk,bez co2,pa valjda se primi. ako propadne znam ko ima tiger red.Beer

biobiofizicar
Blesavo lepa biljka i ukras mojih akvarijuma. Interesantnog ponasanja. Dve krtole su mi rasle na 15 cm rastojanja. Ova uz prednje staklo svakih 3-4 dana tera novi list koji za 2-3dana stigne na povrsinu (50cm) i otvori se do velicine dlana. Ova druga u centru akvarijuma nikada nije pokusala da potera list ka povrsini...
Interesantno je to sto sam jednom prilikom na 5-6 dana ubacio dodatnu fontansku pumpu da mi pojaca cirkulaciju uz prednje staklo i ona je duvala direktno preko ove prednje biljke. Za to vreme ona je izbacila 2 nova lista koji su se rastom zaustavili na pola puta do povrsine i otvorili se tu. Sitniji su od povrsinskih, ali ni to ne izgleda lose....
Stvarno cudna i cudno lepa biljka.

Sve ovo lepo foto dokumentovano mozete pogledati u temi Kucica u cvecu posto ova biljka igrom slucaja zauzima centralno mesto u toj postavci....
Edited by biobiofizicar on 24.11.2009 23:06

nene
Biljka je po meni extra extra i ja je jako jako volim i drzim je u cenru aq. I ja imam iskustva slicna kao Biobio i cim vidimm strelasti list koji se promolio iznad ostalih odmah ga secem jer cim stigne do povrsine i otvori se svi ostali ce krenuti za njim. ja sam ovo jednom pustio i za dva dana su svi otisli na povrsinu. inace imam tri lukovice na 20 cm rastojanja (jedna je Nymphaea micrantha a druge dve su obican lokvanja (isto neka iz roda Nymphaea ali ima trouglasto lisce i skroz je zeleno inace ponasa se isto po pitanju rasta prema povrsini)). Dakle kada je pokosim ostaju ajko jako lepi listovi koji kod mene obilno perlaju
nene attached the following image:
2_101.jpg

Edited by nene on 24.11.2009 22:00

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,624 jedinstvenih poseta