14.06.2026 13:13
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Plantaa
paleoglodit
Evo moje nasumice pravljene plantae u koju trpam sve to stignem. Aq. je 96 litara zvanično a vode je manje. Svetlo 2x24W Arcadia Pro Plant i 2x24W neke HO kineske. Juče sam namestio bocu sa CO2 bez checkera i bez tajmera. Ferplast CO2 mixer.Guppy-checker preiveo noc sa 90 mehura/min. bez isključivanja i bez pumpe za vazduh. Danas kupljene 7 kom.Trigonostigma heteromorpha.
Kad stigne Seachem Fluorite sve cu da razbucam pa pokusati neki scape. Imate li neke praktične savete za razbucavanječ Sve to valjda mora to bre da se odigra...pa u tom smislu organizacije mislim... A i svaki drugi prdlog je dobrodosao...
paleoglodit attached the following image:
8a.jpg

Edited by paleoglodit on 04.04.2009 18:54

paleoglodit
...Pokusavam da napravim bolju fotku ali ne vidim da moze bolje tj ne znam kako ceo aq da slikamFrown
Biljke prisutne:

Vesicularia dubyana
Taxiphyllum alternans,
Littorella uniflora,
HC,
HM,
Lilaeopsis brasiliensis,
Lilaeopsis mauritiana,
Eleocharis acicularis
Echinodorus tenellus
Valisineria spiralis Tiger
Vallisneria americana ''Mini Twister''
Pogostemon stellatus
Microsorum pteropus Undulata
Anubias b. nana
Cabomba caroliniana,
Hygrophila polysperma.
Alternanthera reineckii rosaefolia
Aponogeton henkelianus
1_29.jpg

Edited by paleoglodit on 05.04.2009 12:09

Kum 1229
Ok ti ovo izgleda ako planiras da razmnozavas biljke koje su prisutne,a sto se tice scapea nemam nikakvu ideju. Sto si naslov nazvao plantaza ako ima vise vrsta biljač Smile

paleoglodit
Mozda je trebalo da to nazovem "Bata" . Stvar je u tome sto nisam mogao da pravim scape dok ih nemam u nekoj zadovoljavajucoj kolicini i razlicitih vrsta. Azao mi da bacim nesto itd. Na kraju cu da zaglavim kao Dexter u Holandski a 'teo sam iwagumi....

zander
Daj neki aquascape iz svoje glave, najbitnije je da to sto radis da se tebi svidja. Holandski ili Nature izbor je na tebi, ja volim da vidim i jedno i drugo ali na primer za Nature sam vise. I ovo sto si napravio do sada mi dosta zanimljivo izgleda.... Lep akvarijum

Za razbucavanje, znas i sam, lako je razbucati treba to posle sve lepo posloziti Wink

Rasta
Pale lepa basta kako kazes Smile po meni ovde imas materijala za 2 postavke tako da samo navali Grin

PS: slike su odlicne Wink

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
MarkoZmaj
Znas sta druze, a da ti ovo ostavis ovako kako je sada na ovim slikama jer deluje prirodnije od svih akvarijuma ovde!
Samo ubaci neke ribe i teraj Grin

http://www.sheemcity.info
paleoglodit
Hvala Zmaj ali ipak se ne mogu uzdrzati od intervencija. Samo da se vratim u Grcku. Svejedno cu morati da menjam podlogu

paleoglodit
Izmenjena podloga . Neke biljke pocrkale i sad opet "PLANTAZA"Through wall
041.jpg

ZoSo
Seachem ću nabaviti,pa makar u "staračkom".... Grin Grin Grin
Beer Beer Beer

dushan92
od cega se sastoji ta podlogačMeni izgleda prelepo...A i navijam za plantazu Thumb up

zander
Ona prva plantaa je bila ba dobra, samo da si je jo slikao bez opreme...
Ajde pa nas izvetavaj kako napreduju biljke sa Seachem podlogom Thumb up i naravno kako alge Smile

krcko
Malo je off , http://www.aquash...i520.shtml . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
paleoglodit
dushan92 je napisao:
od cega se sastoji ta podlogačMeni izgleda prelepo...A i navijam za plantazu Thumb up

Podloga je Seachem Fluorite . To je link sto je dao Krcko. U nju polazemo svi velike nade jer je jedna od najboljih na svetu (tako kazu)

zander je napisao:
Ajde pa nas izvetavaj kako napreduju biljke sa Seachem podlogom Thumb up i naravno kako alge Smile

Hocu (alge se opet pojavljuju i to koncaste ali tek je postavljen aq.)
Svetlo sam prepolovio po jacini. Sa 1w/l na 0.5/l.
Nameravam da jos jednom sve pocupam kad se malo razraste.
110.jpg

paleoglodit
Pre resetovanja da bacim neku sliku. Do resetovanja mora doci jer mislim da treba da menjam onaj JBL i da isperem Seachem Fluoritkoji ispusta puno prasine . To pise u uputstvu ali sam se pravio pametanThrough wall
Ima algi ali ne toliko kao pre.
696a.jpg

ZoSo
ta si planirao umesto tog JBL-ač Ili planira samo taj Seachem da vratič

paleoglodit
Pa razmisljam o zemlji za cveceShock

Kum 1229
Znas da te ja podrzavam sto se tice zemlje za cvece,nije to nista Shock nego samo pilaj,ja je imam vec 7-8 mes. i sve ok,a zanimljiva stvar je da zadnjih 2 meseca nisam ubacivao nista od djubriva sto pokazuje koliko je ona hranjiva sama po sebi i da ima skoro neiscrpne hranjive materije Thumb up

zander
paleoglodit je napisao:
Pa razmisljam o zemlji za cveceShock

Nije valda dotle določ Grin

Daj sastav (ako ima) te zemlje o kojoj razmilja da stavič Verovatno ono to si ranije koristioč

paleoglodit
Pa fora je stone pise sastav ali sad imam iste alge kao i sa zemljom. Zakljucujem nije zamlja kriva. Zakljucujem dok je zemlje bilo HC je rasla ko luda sad ne mrda ni uz Seachem-Fluorit pa se pitam sta sam uopste kupovao taj FLuorit.
Zancai nema razloga da ne stavim zemlju koju sam sad jos i mineralizavao a prosli put sam je samo strpaou aq.Sad
Edited by paleoglodit on 27.09.2009 19:54

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,159 jedinstvenih poseta