14.06.2026 08:26
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Alge
branimir ok
Uf neznam odakle da pocnemBeer
Pun akvarium algi peti dan po formiranju Through wall imalo je tu svih vrsta dobro ne bas svih .Bilo je braon onda koncaste pa zelena tackasta i da ne zaboravim neke bele pufnaste .To mi je dalo povod da napravim jedan eksperimenat koji mi je pao na pamet .Zaboravih da napisem akvarium je 144l a dosuo sam kao podlogu Terra magmu zemlju za cvece 8l dve kese ,bas me je interesovalo kada ne menjam vodu nekoliko dana za koliko ce se pojaviti alge . Rasveta je bila od pocetka 12 sati 0,8 w po litru No no resio sam ili alge ili bilje ...

kojot
8l zemlje ne bih stavio ni u 600l, a kamoli u 144l Through wall
I kakav je zakljucak Grin

Miti
po mom skromnom misljenju zbog zemlje nisi mogao da imas probleme sa tim navedenim algama , nesto grugo si zeznuo! to sto si ti opisao bih definisao ovako manjak(neadekvatno) svetlo , manjak fosfata neadekvatno pripremljeno drvo za akvarijum. sem za koncastu... sada pitanje jesi siguran 101% da je koncasta č da nije svilena ili neka druga č te alge dosta lice jedne na drugu ipogresno lecenje moze izazvati vecu stetu nego vajdu!
Edited by Miti on 29.06.2010 23:35

daweed
Ja sam stavio 13l u 200l GrinGrinGrinGrin

Te pufne nisu alge sigurno, pre su neki ivi organizmi zbog, to reče miti
neadekvatno pripremljeno drvo za akvarijum.

http://daweedaqua.tk
branimir ok
Svi ste upravu sve ja to znam i da drvo nije bilo adekvatno pripremljeno kao ni zemlja koju sam direktno ubacio bez ikakve pripreme ali mi je bio cilj da dobijem alge.Zarad eksperimenta ubiljlio sam akvarium ali nisam ubacio ni ribice niti sta drugo da bih probao d...l-d ..
Edited by branimir ok on 30.06.2010 06:49

branimir ok
Ubacivanjem ove hemije u akvarium sam uvek bio veliki protivnik, ali se na kraju isplatilo.Steta sto sve nisam slikao da podkrepim ovo sto cu da kazem slikom .Prvi dan kada sam resio da ovo probam prvo sam procitao uputstvo i video da pise da deluje na alge i ubacih 1g na mojih 144l pocelo je perlanje biljaka i algi kao pri zameni vode . Sutradan se nista nije promenilo nisam primetio neke bitne promene na biljkama puzevi su bili zivi reakcija na alge skoro nikakva pa je usledila zamena vode 50 %...

panterone
Mislim da si od starta preterao sa fotoperiodom.Puno je 12 sati za tek formiran aq.Trebao si krenuti sa 6 ili 8 sati pa polako povecavati!

Miti
Cime si probao da ubijes algeč to nigde neprocitahč najefikasnije je razbijanje celiskog zida alge sa jedinjenjima bakra, ali...

krcko
Koliko sam shvatio, Branimirova namera je bila da se u ovom akvarijumu razvije to vie algi i uspeo je da to postigne. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Miti
Cika Krle ja sam skontao da je Branimir napravio algarijum da bi isprobao nekakvu hemiju č Shock
Prvi dan kada sam resio da ovo probam prvo sam procitao uputstvo i video da pise da deluje na alge i ubacih 1g na mojih 144l pocelo je perlanje biljaka i algi kao pri zameni vode
Zanima me koja je hemija u pitanjuč

krcko
Ma, izgleda Nas dri u neizvesnosti, pa pomalo, na kaičicu, da se ne zagrcnemo Lecture . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
branimir ok
i Idemo dalje posto 1 g nije uspeo resio sam da drugog dana dodam 2,5 g pa sta bude .Ubrzo nakon ubacivanja sredstva nastupio je obilan perling biljaka a narucito su perlale alge /koncasta /ona se bila pohvatala i po bilju a bogami i po podlozi bilo je svuda .Vec sam odustao od bilja mislio sam da sam ga ubio jer je pocelo da malko gubi boju.Nadu su mi davali puzevi koji su bili u zivotu.
Sutra dan izjutra sam imao sta i da vidim kada se u akvariumu upalilo svetlo sve alge su bile bele imao sam osecaj da je pao sneg neke su se same kidale sa bilja ali ih je vecina ostalo .Bilje je bilo u solidnom stanju ali je bio problem skinuti pobijene alge .Zamenio sam 50% vodeBeer

zander
Mora nam to svaki put malo detaljnije dočarati, ja volim ovakve teme, ali volim i postove onako malo due kao to BioBio zna da napie Wink
Od početka teme nisam tačno znao o kakvom se eksperimentu tačno radi i ovo nisam shvatio ta je d...l-d č
Zarad eksperimenta ubiljlio sam akvarium ali nisam ubacio ni ribice niti sta drugo da bih probao d...l-d ..

branimir ok
krcko je napisao:
Ma, izgleda Nas dri u neizvesnosti, pa pomalo, na kaičicu, da se ne zagrcnemo Lecture . Pozdrav

Pa moram malkice cika Krle da vidim da li neko citaBeer

branimir ok
Pa Zender Nisam neki pisac kao cika Bio -Bio vise bih voleo ovo on da pise rado citam njegove teme i komentar ali sta je tu je , a ono d...d-d... dodje na kraju..
Ko pogodi o cemu se radi moze da bira Bilje od mene Beer
Edited by branimir ok on 30.06.2010 22:43

biobiofizicar
Didecil dimetil amonijum hlorid Wink

Naknadni edit:
Cestitam sebi hiljaditi post Grin
Edited by biobiofizicar on 01.07.2010 00:40

isnogood
Ko pogodi o cemu se radi moze da bira Bilje od mene

Za pogadjalke otvoris temu u Opusteno. Pa ko ima vremena pogadja, a ko nema zaobidje.
Nemoj pogresno da me shvatis, ali treba imati na umu da ce ovo mozda citati i pocetnici u nadi da ce saznati nesto vise, a umesto toga dobili su rebus za resavanje. Takodje nemaju svi vremena i zivaca da citaju jedan topic vise puta kako bi pohvatali sve konce.

branimir ok
Ok vidim da nisam zanimljiv Thumb up
Probao sam sredstvo DECOL-DEZ natrijum dihloroizocijanurat koje se koristi za bakteriolosku dezinfekciju vode u bazenima za kupanje isto tako je i algicid kao i sredstvo za dezinfekciju pijace vode.
www.ekapija.com/dokumenti/zavon_180408.jpg

biobiofizicar
Ovo je sredstvo koje pri rastvaranju oslobadja aktivni hlor. Poznatije i kao Galenikin "Galisept"
Branimire kakvi su utisci posle par danač Detaljnije opis delovanja na biljke i na alge....

Imam i ja na kilo kojekakvih tih brzorastvarajucih i spororastvarajucih hlornih tableta, sredstava i algicida koje sam koristio i jos uvek koristim u naduvnom bazenu na placu, a uvek kod prvog punjenja bazena na pocetku sezone ubacim i par litara varikine. Problema sa algama nemam, ali mi voda uvek mirise na hlor....

branimir ok
Pa cika Bio mozes da probas pa da diskutujemo alge sam pobio ali je bilo problem skinuti ih pa sam po zameni vode drugi dan ubacio platye oko 10 kom koji su odmah navalili na mrtve alge .Na bilju nisam primetio neke znacajne promene osim na Rotala rotundifolia kojoj su listovi bili malo povijeni .Sedmi je dan nema algi...Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,726 jedinstvenih poseta