14.06.2026 08:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Profito-pitanje
Juice_93fu
Imam jednu bocicu profita, i aq koji sam formirao pre 2 nedelje, nemam co2 i imam dosta biljne mase, takodje imam problemcic sa braon algama. Da li da koristim profito bez obzira sto nemam co2 i da li ce profito da podstice rast braon algič

el_stupido
Profito je mesavina svih hranjivih sastojaka potrebnih biljkama, ako je novoformirani akvarijum savetujem ti da krenes sa pola doze u pocetku pa kasnije da povecavas. CO2 mozes sam lako napraviti i on ce ti dosta pomoci ne samo kod rasta biljaka nego i smanjenju rasta algi: Profito mozes dodavati jednom nedeljno prema uputstvu a mozes i dnevno sa smanjenim dozama.Preparat je odlican ali i skup na duge staze.

Juice_93fu
co2 sam pokusao da napravim jedno najmanje 5 puta, i sad cekam da dobijem pistolj za zavarivanje plastike pa cu tako da uradim. Propisano je 10 ml na 100 litara, a moj aq ima 75 litara, znaci trebao bih 7.5 ml da ubacim na ovu litrazu, poceo bih sa 4 ml nedeljno. Kako vi merite ovako malu kolicinu preparatač

biobiofizicar
Akvarijum je nov sacekaj jos malo sa Profitom, pa kreni sa pola doze. Mozes jednom nedeljno ili dva puta. Ja ga ne dodajem istog dana kada i makro elemente. Hoce posle njegovog dodavanja da se pojavi braon ili tackasta.
Male kolicine meris obicnim plasticnim spricem iz apoteke Ima ih i od 3 i 5ml od par dinara.

el_stupido
Silikon se tesko lepi na plastiku pa pusta co2,ima da se kupe univerzalne lepila kao silikon pakovanja. Sa njim odlicno dihtuje, profito male doze upravo kako je rekao biobiofizicar, spricevi su jeftini samo te apotekari malo cudno gledaju Grin

kisleon
to vie svetla, to manje braon algi. Wink

Blue
el_stupido je napisao:
Profito je mesavina svih hranjivih sastojaka potrebnih biljkama,...

Malo da te ispravim, Profito sadrzi kalijum i mikroelemente, nema nitrata i fosfata.

isnogood
Juice_93fu je napisao:
Imam jednu bocicu profita, i aq koji sam formirao pre 2 nedelje, nemam co2 i imam dosta biljne mase, takodje imam problemcic sa braon algama. Da li da koristim profito bez obzira sto nemam co2 i da li ce profito da podstice rast braon algič

Biljkama je potrebno:
- svetlost,
- CO2,
- mikroelementi
- makroelementi
Svetlo imas, ima nesto CO2 u vodi, ali s obzirom na veliku biljnu masu isti bude potrosen brzo, verovatno. Sa profitom ces dodati mikroelemente i nesto kalijuma. Sta je sa ostalim gore navedenim stavkamač
Biljkama su potrebni svi elementi kako bi mogle da vrse fotosintezu.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,670 jedinstvenih poseta