14.06.2026 13:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kum's Island 3
Kum 1229
Litraza je poznata 170l,Serin kanister filter 750l/h. Osvetljenje je ostalo isto 3 komada Sylvanie aquastar od 90cm 30W 10000K. Co2 hronicno ne koristim Grin. Podloga je terra magma 8l,preko sljunak granulacije do 1cm,a zadnji sloj je kvarc 2mm. Hemiju necu koristiti narednih 2-3 meseca i u narednih 3-4 nedelje svaki 3-4 dan 50% izmene vode. Kao i svaka moja postavka je sklona promenama,viziju u glavi sam imao dok sam ga radio sada ostaje prakticni deo da se odradi. Koristio sam biljke rotalu r. i mahovinu koju sam ovoga puta postavio kao tepih, a na nju dok se ne pricvrsti za podlogu drzim ovo bljestavo kamenje Cool. Ima nesto malo kripti i HM,za sada je to od biljaka mozda se u skorijoj buducnosti ubaci nesto zanimljivo. Idemo lagano i sigurno Thumb up
Edited by Kum 1229 on 20.05.2010 22:19

Kum 1229
...
Kum 1229 attached the following image:
9_18.jpg

Kum 1229
Grane ce se jos korigovati posto su se malo nakrivile,pa kada budem opet brckao ruke namesticu nekako bolje da stoje. Rotala ce za dva meseca da izgleda standarno zbunasto itd.

sejn
"TO KUME"Thumb up

charuga77
A od kuma Smile
Praticemo ovo da vidimo kud ces na odvesti ovaj put, opet bez CO2.

http://dalmacija.atspace.com
Aquamaniac
Rano je za bilo kakav komentar,pa cu napisati samo napred,a i pozelecu ti da ova postavka bude bolja od prethodne Wink.
Imam predlog sto se tice Rotale rotundifolie... Lakse i lepse ce se ista uzbunati ako budes sadio oko 5 pelcera u grupi,sa razmakom od po 2cm izmedju svake...na taj nacin ces popuniti deo koji planiras za nju Thumb up .
Da li su i u prosloj postavci sijale 3 Sylvanie aquastarč

zander
Zakuvaj ga kume malo da bude drugačiji od predhodne postavke Wink
Treba moda da oproba jo neku biljku u tom akvarijumu, HC na primer, Rotalu sp. green, Arcuatu, microsorum nekič i tako neke biljke za koje nije ba neophodan CO2.
U pogrenom trenutku si rasformirao akvarijum Lecture trebao si viak da donese na okupljanje u NS Wink

ZoSo
zander je napisao:
Zakuvaj ga kume malo da bude drugačiji od predhodne postavke Wink
Treba moda da oproba jo neku biljku u tom akvarijumu, HC na primer, Rotalu sp. green, Arcuatu, microsorum nekič i tako neke biljke za koje nije ba neophodan CO2.
U pogrenom trenutku si rasformirao akvarijum Lecture trebao si viak da donese na okupljanje u NS Wink

Ja neznam ovako diplomatski kao moj Komija ! Thumb up
Kratko i jasno mislim da sa istim biljkama i dekorom neće moći nadmaiti predhodni svoj scape , pa sad razmisli....Grin
Iskoristi okupljanje , naruči neke nove vrste , pa probaj i neto novo , uvek se moe vratiti proverenom ako neto krene naopako Through wall

Kum 1229
Hvala na komentarima Thumb up. Sto se tice osvetljenja isto su bile tri sylvanie kao i sada.Za dodatne biljke se slazem u potpunosti,samo da ga stabilizujem i bice kombinacija. Rotala ce da bude za dva meseca kao sto sam napisao sva u zbunu nece se videti dno Grin,rotala i ja smo jako dobri drugari i dobro se poznajemo Thumb up. Riblja corba se zakuvala pa cemo da vidimo sta ce da bude. Beer. E jbg zander za biljke totalno sam promasio datum Through wall

BZORAN
Kume verujem da ces nas ponovo iznenadit sa necim lepim i zanimvljim za oko evo ponovo prilike da ti se ponovo zahvalim na biljkama i racicima .Pa se vidimoApplauseApplauseBeer

Kum 1229
Hvala zoki Thumb up i nema na cemu. Evo par fotki kako izgleda posle dva dana,kao sto znate volim da izvestavam sa fotkama pe eto Grin.Nista se bitno nije promenilo nego razmisljam koje cu biljke izmedju rotale r. i lava kamena i sa jedne i sa druge strane skroz nazad,da li da stavim HM ili rotalu greenč

Kum 1229
...
1_196.jpg

Kum 1229
I malo detalja...
2_139.jpg

Kum 1229
...
3_99.jpg

Kum 1229
...
4_65.jpg

Kum 1229
Evo fotke posle malo vise od dve nedelje nakon formiranja. Sto se tice samog akvarijuma doro se ponasa i slusa me Grin. Rotalu sam pre neki dan secnuo i posadio je malo okolo da pounim neke rupe. Mahovina je pocela sa svojim sirenjem sto sam i cekao. Vodu menjam na svaka 3 dana 50% redovno bez izostatka. Jos uvek nisam smislio koju cu biljku za zadnji plan da ubacim na mestu gde se nalazi najveci lava kamen,dobio sam od vas neke predloge ali nisam nesto u fazonu da se odlucim za pravu,svakako cu da sacekam jos jedno 20-tak dana do stabilizacije,pa ce mi trebati vasa pomoc sta bi najbolje bilo da smestim tamo Thumb up.

Kum 1229
...
4_67.jpg

Edited by Kum 1229 on 04.06.2010 21:46

Arcus
Kakav je outflow ovog filterač Spraybar ili neto drugoč Da li ima neke cirkulacijske pumpeč Kasnije menja vodu jednom nedeljnoč

Kum 1229
Nemam nikakve pumpe za cirkulaciju,samo spraybar koji sam dobio uz filter koji ide celom zadnjom duzinom. Da posle jedno 3-4 nedelje menjam jednom nedeljno 50%.Thumb up

Kum 1229
Evo malo fotkica svezih Grin
3_102.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,168 jedinstvenih poseta