14.06.2026 10:41
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Baza biljaka
 Print Thread
Pogostemon helferi
paleoglodit
....
paleoglodit attached the following image:
229a_1.jpg

kojot
Paleo ti ne samo u svom aq hvatas alge nego gde god da slikas ti nalazis alge.
Cisto da znas kod mene neces slikatiGrinGrin

Inace jedna od mojih omiljenih biljaka i gledacu da uvek imam par pelcera u svom staklu.

Goxx
Interesuje me sta uraditi kada P. helferi preraste "pozeljnu " visinu. Da li se skracuje, pa biljka potera nove izdanke ili je potrebno iscupati ceo busen i krenuti iz pocetka sa novim (kracim) reznicamač
Goxx attached the following image:
picture_1.jpg

kojot
Obzirom da su pustili korenje, mozes da seces ispod korena i taj vrh ponovo posadi. Ostatak će pustiti 1-2 pelcera.

Pejc
Da, da, kao to reče Kojot, seci slobodno Thumb up

Goxx
Seći ili ne seći... seci Grin
Hvala Thumb up

Dejan Stefanovic
postoji i mogucnost kako bih rekao obaranja stabla, tj. kada se stablo izduzi i pocne da savija na jednu stranu da nakon poleganja uz podlogu iz njega krene vise korenova kako bi ga za nju pripojilo, a po duzini stabla izadje vise novih izdanaka, pa to deluje kao gusto zasadjene biljke.

zander
Steta bi bila da se o ovoj biljci pise toliko malo na forumu o biljnoj akvaristici i da ima tako malo dobrih fotografija ove biljke...
Evo jedna lepa slika Pogostemon Helferi iz Sniksovog akvarijuma, da je okacim i ovde Thumb up

www.mojbiljniakvarijum.org/images/photoalbum/album_69/sdc11410.jpg

Mandic
Veoma lepa i atraktivna biljka. Po njenom izgledu se moe prilično dobro utvrditi kakvi su uslovi u akvarijumu. Recimo, u akvarijumu u koji se dodaje CO2, biljka raste iroko, tj. dugački su listovi, dalje, kad je osvetljenje slabo-raste visoko i razmaci između ''nivoa'' listova su veći u odnosu na biljku koja se nalazi u dobro osvetljenom akvarijumu, kod koje su ti nivoi prilično ''zbijeni''. uti listovi, u slučaju nedostatka određenog elementa, se javljaju u prilično kratkom roku, tako da se na vreme moe reagovati, kako ostale biljke u akvarijumu ne bi toliko osetile taj nedostatak. Jo neto sam primetio, a to je da-ukoliko ovoj vrsti odgovaraju uslovi u akvarijumu-bujaće i putati mlade izdanke, a ukoliko ne odgovaraju uslovi-propaće. Retko kada stagnira...
Eto to su neka moja zapaanja, a evo i dve fotke:
mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/oo_2.jpg mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/o_9.jpg

VladicaVR
fantasticna biljka, nazalost nemam je vise, ali se trudim da je opet nabavim. Kod mene je bila u jednom delu posadjena, a drugom sam je bio stavio u supljinu u panju i odlicno je napredovala

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,968 jedinstvenih poseta