14.06.2026 12:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Arcus - 200l
Pejc
Sljunak je, za moj ukus, previse beo, ali ako planiras da ga pokrivas tepihom onda je ok. Hard bas deluje mocno Thumb up

kojot
Lepo si sproveo za sada sa zamisli u delo ovaj scape,ali mislim da je taj panj suvise!!!
Mada sa biljkama ko zna moze da bude i dobroBeer

dexter
Prednji red kamenja je postavljen u vrstu,mogao bi da poradis na tom delu.Slazem se sa kojot-om da ti je panj visak.Cekamo nastavak i prihvatanje sugestija Grin

www.aquaplants.org
Arcus
Ovi panjevi su ovde bezveze, doće sunkenroot.
ljunak je sada prebel,ali će svemenom kasnije potamniti, imam tako isto u drugom aq. Bilja neće biti samo u ovom najniem delu, sve ostalo u bilju...

Arcus
dexter je napisao:
Prednji red kamenja je postavljen u vrstu,mogao bi da poradis na tom delu.Slazem se sa kojot-om da ti je panj visak.Cekamo nastavak i prihvatanje sugestija Grin

Misli ova tri kamena na levoj stranič
ta predlae, koji kamen da isturimč

Arcus
Uskoro ću da startam ovaj akvarijum pa me jo neto zanima:
Da li da direktno na vulkanit stavim kamenje ili prvo ljunak pa kamenječ To me zanima. ovo su dve ideje.
Arcus attached the following image:
verzije-jpg.jpg

zander
Da li da direktno na vulkanit stavim kamenje ili prvo ljunak pa kamenječ

Pa po mojoj logici moe da uradi i ovako i onako, neće biti greka ni ako stavi kamenje direktno na vulkanit pa onda između kamenja nasipa ljunak. Ako neće pomerati kamenje onda je to po meni OK

Arcus
zander je napisao:
Da li da direktno na vulkanit stavim kamenje ili prvo ljunak pa kamenječ

Pa po mojoj logici moe da uradi i ovako i onako, neće biti greka ni ako stavi kamenje direktno na vulkanit pa onda između kamenja nasipa ljunak. Ako neće pomerati kamenje onda je to po meni OK

Mislim da je bolja opcija da stavim prvo na vulkanit mreicu,pa kamenje onda, ukoliko nekada budem pomerao kamenje da nebude Through wall
Kupio sam 25kg ljunka, hoće li jo trebatič Idem se malo pozabaviti scapeom i slagati kamenje,pa stavim kasnije koju fotku...

isnogood
Kupio sam 25kg ljunka, hoće li jo trebatič

Moj aq od 160l napunjen je sa:
- 130l vode,
- 15kg kamenja i
- oko 40kg sljunka...

Od viska te glava nece boleti, a od manjka vrlo verovatno da hoce.

zander
ta si stavio u podlogu ispod vulkanita, koliko čegač

Arcus
Onda ću morati po jo koje pakovanje ljunka...
Imam nekih 30ak litara zemlje koja se natapa od 27.01. i svaka dva dana menam vodu. 5kg vulkanita. Ukrasnog kamenja sigurno 10-15kg. ljunka za sada 25kg i otiću po jo barem 10kg. A dunavskog kamenja moram dovest,barem će njega biti dosta.
Tog se i bojim da bude pretanak sloj ljunka pa da izbija zemlja, e to mi je noćna mora Through wall na ovaj beli ljunak...
Staviću i onu mreicu to se koristi za lepljenje stiropora.

isnogood
Kod mene je brdo ozidano od sljunka i nemam toliko podloge...
Mislim da ce ti biti knap tih 25kg, mozda malo zafali.

Arcus
isnogood je napisao:
Kod mene je brdo ozidano od sljunka i nemam toliko podloge...
Mislim da ce ti biti knap tih 25kg, mozda malo zafali.

Iću po jo ljunka, po dva pakovanja od 5kg minimalno...
Ja neću zidat brdo od ljunka jer ljunak kupujem i nije jeftin tako da mi je bolja opcija napraviti brdo od Dunakskog krupnog kamena ispod kojeg stavim jednan komad stiropora pa mi i to da visinu.

Arcus
Evo sloio sam i granje. ponavljam,ovo je bez zemlje i Vulkanita, slaem dok nedobijem neki dobar scape,kada bude dobro, ide sve napolje pa onda dodajem hranjivu podlogu i sadim bilje. Kako vam se čini raspored grana i kamenjač ta treba menjatič
sc1.jpg

Arcus
.
sc2.jpg

Arcus
.
sc3.jpg

Aquamaniac
Grane su perverzija,ali mi je kamenje "vojnicki" postavljeno,stice se utisak simetricnosti. Probaj na drugaciji nacin da ih postavis.
Steta sto nisi mogao naci tamniju podlogu...

Arcus
Aquamaniac je napisao:
Grane su perverzija,ali mi je kamenje "vojnicki" postavljeno,stice se utisak simetricnosti. Probaj na drugaciji nacin da ih postavis.
Steta sto nisi mogao naci tamniju podlogu...

Ova tri prednja kamena moram srediti, tu neto moram menjat.
Nebrinem se za ljunak, imam takav u drugom akvarijumu i s vremenom je malo potamnio, a plan je da ide HC između kamenja, u pozadini eleocharis, a napred, ovaj najnii deo golo... Slike su loe, nisam slikao iz dobrog ugla, u stvarnosti je mnogo drugačiji utisak... Wink

Aquamaniac
Upravo ta tri prednja kamena i odaju takav utisak,pa ne bi bilo lose na drugaciji nacin da ih postavis. Takodje,svo kamenje mi deluje podaljeno na crno na levoj polovini aq i belo na desnoj... Evo ti inspiracije za raspored kamenja,odnosno na koji nacin se sa istim moze postici dubina. Thumb up
Aquamaniac attached the following image:
1_168.jpg

Edited by Aquamaniac on 19.02.2010 17:08

Arcus
Hvala care na ovoj fotki, video sam ju i ranije ali se nisam setio pogledat Thumb up Evo presloio sam kamenje, kako vam se čini sadač
nova_1.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,107 jedinstvenih poseta