14.06.2026 12:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
33 litra, prvi put
kojot
Ovaj od 33l sad izgleda mnogo bolje,mada mislim da bi mu dobro doslo par tanjih grane ili koji kamen.
A za ideju u ovom od 5l sam odusevljen,tacno mogu da zamislim kako ce to dobro biti kad prekrije sve, a na ovom metu gde je kamen mogao bi da uradis nesto slicno kao onaj FAAO,sa onim kao drvetom sa mahovinom.....
Odlicno

SnikS
Slabo ti je ovo svetlo za Ricciu u ovaj aq od 5 l

daweed
Mnogo voim te malce... Ja sam napravio jedan od 1.5l nasao kamenje zamislio nesto ali nikako da uradim svetlo...

http://daweedaqua.tk
kojot
Tek sad videh svetlo u odrazu vode-Sniks dobro okoThumb up
Stvarno ce biti mala prodornost ove sijalice,mozda neke led diodice,znam ja da ti to umes da sklepas!!!

daweed
Sta mislite o onim led diodama na plasticnom drzacu sto ima kod cajnizač Dal bi meni to zavrsilo posaoč Posto na onim baterijskim lampama par komada dioda svetli bas jakoč

biobiofizicar
ma imaju one kineske male neonkice sve sa lampom sto se kace na ivicu stakla od akvarijuma na onim antenicama. Snaga 7-10W , cene 10-15eur komplet kako naletis, dekorativno izgledaju i meni vrse posao u jednom 20lit aq.
Ili Tornado Philips daylight 10-15W (prave ih sve do 23W) pa da imas 2-3w/lit 865 svetla u neku stonu staru lampu (one za pisaci sto). Ima ricija da bukne... I ovo resenje imam iznad jednog 15lit aq.

isnogood
E biobiofizicar... Nije zanimljivo ako je lampa gotova Grin

Evo prototipa. Iskoristio sam nosac i grlo sa razbijene Ikea lampe i stamparsku plocu. Isavijao je, iseckao i namestio. Radi, ali zahteva ukrucenje. A problem je i sto je grlo postavljeni vertikalno.
Sledeca izvedba ide sa obicnim grlom, postavljenim vodoravno, sto znaci da ce visina haube biti oko 10cm manja.
Ovo sam cisto da radim nesto dok bilje ne poraste.
isnogood attached the following image:
prototip.jpg

daweed
Thumb upThumb upThumb upThumb up

Uz mini aq ide i mini CO2... hehhe svaka cast za trud

Thumb upThumb up

isnogood
Zaje6ava me zena, kaze mogao bi isto tako i za velike akvarijume haube da pravis, koliko je visok aq tolika i hauba. Bem ti zene samo neka zaje6ancija.

Elem, ne znam sta da radim sa ove 33l. Mislim, ne znam kako da orkanizujem biljke, nekako sam se zakucao....

zander
Čekaj jel to nije onaj eksperimentalni od 33lč Cool
Bar jedno 4X veći bi ti dobro doao da se oproba malo u većem prostoru Smile
Kako si krenuo biće i to brzo, nagovesti to eni na vreme :p

isnogood
Postaje tesno u 33l. Mislim, imam utisak da je lakse organizovati biljke u vecem akvarijumu.
Mada, trenutno najvise razmisljam o ovih 5 litara, Riccijom po celom dnu i jednoj biljci, ili zbunicu, na mestu gde je kamen. Par kamencica, da zaokruzi kompoziciju...

EDIT: Mozda ovako nesto za 33lč Biljke prepoznajte sami GrinGrinGrinGrin

Jedan mali hint:
Kada gledate ovaj crtez udaljite se par metara od monitora i onda cete dobiti pravi utisak.
dsc05409lowres.jpg

Edited by isnogood on 01.10.2009 22:20

isnogood
Npr...

1 Glossostigma
2 Hemianthus micranthemoides
3 Egeria Densa
4 Hygrophila polysperma
5 Eleocharis parvula
6 Heteranthera zosterifolia Star grass
7 Rotala rotundifolia
8 Bacopa australis
dsc05409lowresid.jpg

Edited by isnogood on 01.10.2009 18:57

kojot
Ti si bre defakto umetnikThumb up

biobiofizicar
skacemo iz akvarijuma u akvarijum (nakraju cu skociti i na mokru krpu) ali ovaj put o "petici". Nesto mi klimavo taj "tornado" stoji iznad aq. nemoj da bude BUC u vodu, pa rokenroll na struju. Jesi li to postavio onu najvecu od 23W. Moze da bude malo problema sa algama na toliki odnos svetlo/lit. Mozda bi resenje za dodavanje aktivnog ugljenika bio easycarbo em prevencija protiv algi em lakse nego praviti minijaturni CO2 sistem. Da li ricija pravi tornado od perlinga u akvarijumuč
Sada nazad skok na 33ojku. Lepe skice. Ja sam uvek vise voleo da gledam Leonardove skice nego zavrsene skulpture ili slike, a njemu je 100puta lakse bilo da skicu nezivim materijalom pretoci u delo. Ajd bas probaj da isteras ideju sa skice, pa kako ispadne. Da vidimo kako se takav jedan projekat razvija u ovoj nasoj aquaumetnosti (da nekazem po engleski...) Wink
Edited by biobiofizicar on 01.10.2009 08:01

isnogood
Instalacija za 5l je samo da se upoznam sa limom sa kojim sam pravio skalameriju. Konstrukcija je samo noseca, i po sirini nikako ne moze da upadne, ali po duzini (prednji, zadnji zid) trazi ukrucenje.
Mini CO2 je vec instaliran, a jos neko vreme ce da svetli ona halogena od 20W oko 15h dnevno. Riccia u tim uslovima perla.

33l - to je prva skica, ko zna kako dalje ode. Ubi me nestrpljenje Smile
Bice jos nesto bilja, a i ide vikend pa cu moci da posvetim jedno popodne analitici flore i njenom komponovanju.

biobiofizicar
toga sam se i uplasio da ce limena kapa da sedne na aq, a sijalica i sijalicno grlo da bucnu unutra

daweed
Mislim da si pogresio za sagitarijuč U zadnjem planuč Kod mene je ona 6,7cm visoka...

Odlican si u ovim crtezima, svaka ti cast...
Bas probaj da sve odradis po crtezu...Thumb up

edit: Sad gledam nesto, ne mogu da nadjem mere tvog aq...
Edited by daweed on 01.10.2009 14:32

kojot
davide mislim da je mislio na stargrassThumb up

daweed
Sigurno je mislio na heterantheruThumb up u pravu si... Nije mi ni palo na pametThumb up Isnogoode sta cemo sa sagitariom posto imas i nju u akvarijumu, leti napolječ

I odgovori mi molim te u kom programu si ovo crtao, hocu i ja da probam... Osim ako nije rucno pa scanWink to vec necu moci da probam...
Edited by daweed on 01.10.2009 15:08

isnogood
Da, bila je greska kod broja 6. U pitanju je star grass.
Mozda leti napolje, ali u drugi Aq. Vec je meni jasno da ce da padne jos jedan pored 33 i 5l.
Crtao sam olovkom, pa nekim finim flomasterima (sivi+crni). Onda sam fotografisao pa bojio i malo cicnuo u Photoshopu.
dsc05410tools.jpg

Edited by isnogood on 01.10.2009 19:15

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,107 jedinstvenih poseta