14.06.2026 06:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Joanica
HORUS
Definitivno ovaj olimpus ne moe da napravi bolje fotke. Lecture Da l' mu je optika loa? Uvek na fotografiji ima krupno zrno. Stavio sam na opciju najkvalitetnije fotografije. Daba. Postavljam ga na stalak, da ne bi fotkao iz ruke. Daba. Stavim opciju sa fotografisanjem predmeta u pokretu, da barbusi ne bi bili razvučena mrlja. Daba. Sad Dobio sam ga na poklon, ali moraću da ga batalim, i kupim neki bolji fotoaparat.

deanjmi
Jos ako je kao moj olympus fe 45 onda te razumem.Ovaj akvarijum na poslu i nekleko uslikam ali ovaj kuci isto nikako

HORUS
Ima znak mikrona i broj 700. Katastrofa!Lecture E, a stari samsung je pravio fotke k'o metak. Riknuo mi u Grčkoj na moru.

HORUS
Danas mi je stigao Dici igličasti ventil, poto onim improvizovanim nisam bio zadovoljan. Kompletirao sam sistem. Ostaje samo da kada budem iao u Vrac napunim bocu. Smile

HORUS
Danas sam ponovo pustio u pogon bocu sa CO2. Za sada se Dici igličasti dobro dri. Uskoro sledi ponovno prepakivanje postavke.

Mandic
Zato hoće opet novu postavku? Nisi zadovoljan ovom ili čisto onako, da ima zanimaciju na raspustu? Smile

HORUS
Hteo bih da izvadim jedan od onog velikog kamenja, da bih dobio vie prostora za rasplivavanje. Takođe, poto sam sklapao postavku dok su jo majstori bili u kući, nisam ba bio siguran na kom će mestu stojati akvarijum, pa je hard na pogrenoj strani. Naime, akvarijum je tako postavljen u sobi da se vidi njegova frontalna i desna strana, pa se vidi gomila kamenja. Lepe bi bilo da je kamenje u levom uglu. Neću mnogo promeniti postavku. Verovatno vadim jedan veliki kamen, a ubacujem neto malo novih grana. Sutra jo sređujem rasvetu. Te mi rikne prigunica, te mi rikne starter, te se negde izgubi kontakt...Tek tada će se steći uslovi da se pozabavim nekim lepim biljkama u prednjem planu.

HORUS
Rasveta popravljena. CO2 i dalje ljaka bez problema. Smile

deanjmi
Samo napred horus druze i ja cu tvojim stopama ko ce vise muckati smesu

HORUS
Evo nove postavke. Inverzna varijanta prethodne. Biljke su nezahtevne i spororastuće. Ribice, potpuno iste. Kako vam se dopada? Izvijnjavam se zbog loeg kvaliteta fotografije. Sad
HORUS attached the following image:
2014-01-13_125120.jpg

deanjmi
Sto se mog skromnog misljenja tice je bolja nego poslednja mnogo a tu jedino mozda neku mahovinu na grane staviti

HORUS
Hvala. Smile Kasnije će rastinje uukati ovaj veliki kamen, pa se neće toliko videti. Sa mahovinom imam loe iskustvo. Rairi mi se po celom akvarijumu. Uvuče se među biljke prednjeg plana, pa ih gui. Jedva sam ih očistio prilikom prepakivanja. Hm, videću.

Mandic
Lepa postakva, a i fotografija. Thumb up
Ispred te kamenčuge bi moglo da se nađe neto... Npr. neka grana, moda čak i dve. Moda bi se i braon kripte lepo uklopile.
Na grane-mahovina i to Fisidens fontanus. Wink nije uopte invazivna vrsta, jako sporo raste i to je najbitnije-lepa je.

HORUS
Grana imam koliko ti dua eli, ali mi se vie dopada ideja da ispred kamena zasadim neku bunastu biljku srednjeg rasta. Moda je bolje da ima jarko zelene listove. Ili, moda crvene? Hm? Slatke su ovo muke. Smile Zna, razmiljam o tome da je kamen tamne boje, pa rekoh, moda bi se bolje uklopila neka jarko zelena biljka. Znači, fisidens fontanus. Hvala. Smile

HORUS
U utorak mi stie glosostigma. Uf, čitao ja malčice o njenoj zahtevnosti, pa kao da mi se javlja da će ovo biti grčko-rimski stil. Nosićemo se dugi dan do podne.

HORUS
Otpočeo sam sa mikro i makro (10 mililitara na dan, na mojih 100 litara). Videćemo kako će se odvijati situacija. I don't know

HORUS
Danas mi je stigao stakleni difuzor u kome se nalazi i brojač mehurova. Ovo je trenutno stanje. Izvinjavam se zbog neisključene aeracije.
HORUS attached the following image:
img_4118.jpg

deanjmi
Meni ovo izgleda bas fino jedino desni kraj je malo prazan gde je trebalo da bude gloso ili je ima to malo nevidi se najbolje,ali meni je ok opustajuc....I da zadnj levi kraj neku biljcicu koju bi hteo po tvojoj zelji...

vorens
ja bi stavio u zadnji levi cosak ludvigiju repens obicnu i rubin,nekako bi mi legla uz ovo bilje sto imas i postavku..

HORUS
Gloso je trebalo da zauzme desni ugao. Međutim, imao sam problem sa svetlom. Ako ga pojačam (poto gloso zahteva jako svetlo) onda ugroavam anubije (kojima ne treba jako svetlo). U desnom uglu imam neto malo kripti, ali bi trebalo jo neto da ubacim. Mada, ostavio bih prazniji taj ugao, jer mi je taj deo sobe prolazan, pa ne bih voleo da previe zakrčim taj desni ugao. Vorens, u levom uglu sam do skoro ima alternateru, koja je imala crvenu boju. Međutim, imao sam neki disbalans u akvarijumu. Verovatno zbog CO2, pa sam morao da ga jedno vreme isključim.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,449 jedinstvenih poseta