14.06.2026 13:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Pokusaj od 1000mm
svetac
sada to izgleda ovako! mislim da malo levu stranu organizujem drugacije! jos kada stigne nana,ona ce u pazadinske redove!
svetac attached the following image:
abcd0013_1.jpg

paleoglodit
1.Pomalo je simetricno sto ne bi trebalo jer gubi dinamiku

2.Eleocharis si trebao malo da podelis na sitnije busenove i razvuces na povrsinu koju zelis i eventualno ogradis nekim preprekama da se ne siri tamo gde ne zelis.Osim toga vako se gusi sam sa sobom i steta je..... moja omiljena biljka....
3.Pokusaj da predvidis da li ce se to kamenje videti i igrati neku ulogu kada se biljke razrastu.
4.Nekim biljkama nisi ostavio lufta za rast u sirinu . Tim sto su izmedju kamenja.
Edited by paleoglodit on 05.09.2009 19:43

kojot
svetac je napisao:
u celoj bitci za biljke,ribe su pale u drugi plan! kako se taj co2 manifestuje na ribeč kada je preterana kolicina!
Tako to biva,prvo volis ribe,a onda zavolis bilje,a onda zeninu drugaricu,ali to je druga pricaGrin(sala)
Ako ti ribe budu provodile mnogo vremena na povrsini,ti lagano smanjuj CO2,ili pride dodaji i vazduh jer ubacivanje vazduha ubrzava oslobadjanje CO2 iz vode.

kojot
Budala sam ti ja.Ne rekoh nista za aq,a imam...
Kamenja ima previse ili tako deluje jer je,cini se postavljeno tako da ne daje niakvu formu,nikakav oblik.Boja kamena je dobra i kad potamni malo vremenom bice lep kontrast biljkama.Probaj da ga grupises malo bolje.
Lagano sve dolazi na svoje mesto ,biljke su zdrave, imas prostora,samo poradi na kompoziciji malo i za mesec-dva bice to Thumb up
Edited by kojot on 05.09.2009 20:19

svetac
elocharis(nadam se da sam dobro rekao) se poceo cudno ponasati!Shock
posta neke korencice i mislim da od njega poticu neke pahulje po akavrijumu! nesto kao sto topola pusta pa leti po vaduhu! ShockSad
svetac attached the following image:
abcd0014_1.jpg

Edited by svetac on 12.09.2009 11:13

kojot
NIje dovoljno posaden,od toga bi trebalo da nastanu nove biljke,ali bi to trebalo da bude pod zemljo.Izvadi skraki korencice i posadi malo dublje.

Panco
nediraj nista pusti ga da raste

svetac
cenim misljenje obojice,ali je ostalo otvoeno pitanje sta mi je cinitič bio je dovoljno "ztrpan",to je sada od pre koji dan sve niklo,poletelo! sta da radim sa ti pahuljamač da ih zatrpam negdeč
Through wall

paleoglodit
Pa zatrpaj te pahulje jbg. Mozda si lucky pa dobo i seme pride. Nemas sta da izgubis.Samo zapamti gde si ih zatrpaoGrin
Vidi ovaj LINK
Edited by paleoglodit on 12.09.2009 14:33

kojot
Ovo jesu raneri ili ti na srpskom stoloni(vreze) i treba da budu ispod zemlje.Vidi se da odatle polaze novi izdanci.
Mozes kao sto kaze Paleo malo da zatrpas,a mozes i da ostavis kako kaze Panco, svaka travka ce pustati koren u zemlju,ali ce ostati estetski problem.
Slika
kojot attached the following image:
elo.jpg

Edited by kojot on 12.09.2009 16:51

paleoglodit
Niste me razumeli. Hteo sam da kazem da mozda Svetac ima i seme (te pahulje) . Ne znam....Shock Samo to mi pada na pamet. Seme Eleocharisa se dobija kod emerznog uzgajanja pa je mozda kupio takvu biljku.

Hteo bih da napomenem jos nesto.

Svetac ,
Ova tema sadrzi u sebi sve i svasta a naslov nema bas veze sa svime tim.Ovde se radi u forumu aquscaping.
Znaci kad si hteo na primer identifikaciju biljki tema bi trebalo da ima drugi naslov u forumu "biljke". To bi bilo radi lakseg pracenja foruma od strane novih clanova.Znaci ako se radi o filteru otvori temu o filteru ili ako se radi o kvascu otvori temu o kvascu itd. itd.

Zakljucak je da treba da otvaras i neke nove teme .
U protivnom ce se ova tema pretvoriti u beskonacnu i nepreglednu "salatu" zamornu za citanje. Da sam novi clan verovatno je ne bih procitao do kraja...
Ovo je moj predlog cisto prakticne prirode.
Pozz
Edited by paleoglodit on 12.09.2009 17:55

svetac
hmmmmmm.....,slazem se sa tobom! ali kao pocetnik u celoj akvaristici sam voleo teme koje su pratile neki akvarijum od samoga pocetka! tako da neko ko je iole zainteresovan za nesto uzeo i izlistao od pocetka do kraja,lakse je povezao probleme i resenja! verovatno ako zagrizes u neki problem onda da bi ga resio moras studiozno sve da izlistas,polazim od sebe da ja tako trazim resenja pa makar to bilo iz nekih drugih grana. igrom slucaja me zivot mlatio tamo-vamo pa me je svugde bilo! eto npr hladjenje akvarijuma sam povezao sa hladjenjem kompa i tehnike koja se tamo koristi, boce co2 sa paintballom,izrada poklopca od plastike bio sam u firmi svetlecih reklama,zivim od bravarije i izrade namestaja.........itd! mozda neke od mojih grunfovskih ideja i posluze nekome! Beer

Panco
Izvini ali nisam nigde pročitao koji supstrat ima u podlozi i kako si ga pripremiom, poto su biljke lepo krenule.Wink
Edited by Panco on 13.09.2009 15:34

zander
paleoglodit je napisao:
Svetac ,
Ova tema sadrzi u sebi sve i svasta a naslov nema bas veze sa svime tim.Ovde se radi u forumu aquscaping.
Znaci kad si hteo na primer identifikaciju biljki tema bi trebalo da ima drugi naslov u forumu "biljke". To bi bilo radi lakseg pracenja foruma od strane novih clanova.Znaci ako se radi o filteru otvori temu o filteru ili ako se radi o kvascu otvori temu o kvascu itd. itd.

Zakljucak je da treba da otvaras i neke nove teme .
U protivnom ce se ova tema pretvoriti u beskonacnu i nepreglednu "salatu" zamornu za citanje. Da sam novi clan verovatno je ne bih procitao do kraja...
Ovo je moj predlog cisto prakticne prirode.
Pozz

Ovo to kae Paleo sam ja ba jedan dan hteo da ti kaem ali nisam stigao. Pokuao sam isto da nađem neke podatke o podlozi i jo neto i onda sam odustao...
Thumb up

svetac
niti zivaca niti znanja da uradim neku diy podlogu,uzeo sam serinu gotovu!

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,185 jedinstvenih poseta