14.06.2026 05:02
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 3

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Druzenje i humanitarni aquascaping u Somboru
krcko
Varijanta kojoj nije potrebno da se natapa, ne bi li potonula, je Mopan, pa moe se neki komad kupiti. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Panco
Rainforest wrote:

Panco wrote:

Znaci secem 10*10 koliko komada?

10cm x 10cm x 5 cm, trebalo bi 4 komada a ostatak će zauzeti kuglice.

Imam samo 2 kom. Saljem po Zanderu.

Rainforest
krcko wrote:

Varijanta kojoj nije potrebno da se natapa, ne bi li potonula, je Mopan, pa moe se neki komad kupiti. Pozdrav

Odlično.
Ukoliko ne potone do petka ujutro, mogu li te zamoliti da u petak kupi, pa kad dodjes dacu ti novac od skupljene donacije.

http://www.rainforestsrbija.com
kisleon
Danas uplacujem 500 dindzi, dolazim i ja sa devojkom. Takav mi je posao da ne mogu toliko ranije da znam dal cu biti slobodan, nadam se da nije kasno. Imam i ja neki mangrov panj koji mi je dosadio, velik je i tezak, ponecu ga pa ako se uklopi u kompoziciju, sto da ne.

zander
Thumb up Super, dopisi se samo na spisak.

Rainforest, kakva je situacija sa hotelima u Somboru, jel moze nesto da se nadje za prenociste.
Mislim trebalo bi svega da ima verovatno, kad i zene piju vina, al reko da pitam Wink

biobiofizicar
Kupljen je i nitrax zeleni juwelov sundjer, a imam i ostale da dopunimo sa Pancovim.

zander
Mislim za te panjeve bolje da uzmemo sunkenroot mnogo lepse ce izgledati od mopan-a. Zavezacemo kamen nekako i tako ga potopiti, za 10ak dana ce potonuti to je losa stvar kod sunkenroota sto cemo da cekamo da se natopi, a na kraju ga posle nekog vremena samo neko odveze, a mozda i ne mora.... A losa stvar mopana je ta sto ce da boji vodu kao lud i druga stvar sto je sunkenroot mnogo lepsi u akvairjumu, a zbog bojenja vode mislim voda se tamo predpostavljam nece menjati svakih nedelju dana....

Tako da mislim da je bolji izbor sunkenroot da se uzme kod Coe ili gde vec, mozda neko ima neki visak...

edit: A posto se i BioBio prijavio za okupljanje mislim da je najbolje da on ode i izabere neke panjeve?
Edited by zander on 27.11.2012 15:31

ZoSo
to se prijava tiče nije uopte kasno, mesta ima.....
Jedino da se do petka zavri spisak, da se zna koliko ribe treba uzeti Thumb up

I ja sam zato da se oko panjeva dogovore Bane i gos'n Boko, poto će "skejp" biti njihov posao......

zander
Reseno je i to.
Sutra ce Biobio izabrati par lepih panjeva kod Coe... Thumb up Vrlo je moguce da ce panjevi vec biti natopljeni, ako nista vezacemo ih nekako i to je to... Thumb up

Rainforest
zander wrote:

Thumb up Super, dopisi se samo na spisak.

Rainforest, kakva je situacija sa hotelima u Somboru, jel moze nesto da se nadje za prenociste.
Mislim trebalo bi svega da ima verovatno, kad i zene piju vina, al reko da pitam Wink

Za prenociste nece biti problema, postoje 3 hotela, plus razni pansioni.

http://www.rainforestsrbija.com
runner
Miroslave, iz iskustva, mislim da je sigurnija varijanta da se unapred rezervie smetaj. Sad sam malo razgledao po internetu. Vidim da su prenoćita dosta jeftinija nego hoteli (npr. u Cvrčku i Aurarii, koji su u strogom centru grada, noćenja su 2000 i 1600 dinara po osobi, dok su hoteli znatno skuplji, koliko vidim njihove cene se kreću od 3000 do 6000 dinara). Problem sa prenoćitima je to oni obično imaju samo par soba u ponudi i moe se destiti da ba u tom terminu u kome je vama potreban smetaj one budu zauzete. Tada ćete biti primorani da izaberete hotel varijantu i bespotrebno ćete platiti duplo veću cenu. Evo ovde su na jednom mestu nabrojani svi hoteli/prenoćita u Somboru: http://www.visits...a/smestaj/

Takođe, ukoliko već noćite i eventualno se osmelite da pre odlaska i malo razgledate Sombor, bilo bi greota ne posetiti zgradu upanije i pogledati onu nau ogromnu slikentinu "Bitka kod Sente" Ferenca Ajzenhuta, a ovo napominjem jer je cela stvar vrlo zgodna, samo trai malo (pred)organizacije. Naime, posete upaniji su besplatne, samo je potrebno najaviti se dan ranije (i proveriti da li su moguće posete vikendom), tako da bi se u tom slučaju trebali eventualno izjasniti, pa da Miroslav (ako treba i ako čovek ima vremena Smile ) ode da najavi posetu.

Osim toga, mislim da nikako ne bi trebalo propustiti priliku, kad ste već u Somboru, da obiđete galeriju Milana Konjovića. Za njih već znam zasigurno da rade vikendom, tako da to nije nikakav problem Smile

To je ono to mi ovako na brzinu pada na pamet, a da kae čovek da se ne sme otići iz Sombora a da se to ne vidi Smile Ne znam kakvi su vam planovi i koiko ćete imati vremena, a ako zatreba jo nekih ideja, tu sam.

biobiofizicar
Rainforest wrote:

Program bi bio sledeći:
Okupljanje za one koji nece ucestvovati u aranziranju u domu već dolaze na rucak je od 11.00 do 16.00 na bungalovu optine na kanalu. Pozicija je : 45 45' 18" severno i 19 05' 08" istocno.
Za one koji idu u dom da aranziraju akvarijum okupljanje je do 12.00.
Od 12.00-13.00 idemo kod mene da odaberemo biljke.
Od 13.00-16.00 uredjenje akvarijuma. U 16.00 pravimo zajednicku sliku pa je pozeljno da i oni sa bungalova dodju u dom na slikanje i svecano predavanje akvarijuma.
U 16.30 bi trebalo da se paprikas skuva pa idemo nazad na bungalov i na druzenje....

Malo preciziranja.

Gde se okupljaju oni koji ce da rade na akvarijumu? Isto na lokaciji bungalova ili negde drugo?
Koja je adresa i lokacija doma?

ZoSo
Koliko ja znam na bungalovu , do 12h , pa se ide po biljke pa tek onda u dom......

krcko
Pa, Bio je korektno pitao, jer za bungalov počinje od 11h okupljanje, a u Domu treba biti u 12h, bar tako sam pročitao i u ovome to je citirano, a i postu RF-a. Pozdrav

Mandic
Verovatno i ja dolazim sa kisleonom.
Dopisaću se na spisak i uplatiti sutra pare...

biobiofizicar
Panj je kod mene i super je. Nastavio sam da ga natapam
Nije 100% natopljen i pluta, ali je i pola kila kamena dovoljno da ga usidri na dnu. Za ovih dan dva trepalo bi da primi to jos malo vode da i sam legne na dno...

ZoSo
krcko wrote:

Pa, Bio je korektno pitao, jer za bungalov počinje od 11h okupljanje, a u Domu treba biti u 12h, bar tako sam pročitao i u ovome to je citirano, a i postu RF-a. Pozdrav

Uf Deda, za sve na bungalovu, s tim da za aranere je rok do 12, a ostali mogu i kasnije......

krcko
Ma nisam nita prevideo, jer ako, pu-pu, ne stignemo do 12 u bungalov, treba znati i lokaciju Doma Rofl Pozdrav

zander
Ja sad nista ne znam, gde treba da dodjem? Smile

krcko
Ma bez brige sada, javim ti na mobilni, čim stigne dojava Rofl. Vidimo se u Bungalovu. Pozdrav

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,955 jedinstvenih poseta