14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mini-fini
deanjmi
Eh te stene sa tasosa imaju neku magiju pa kako god da ih stavite ono ispada ekstra,a kad videh sliku sa soljicom kafe nepoverah ocima,znam da je nano ali na slikama izgledao mnogo vece,sto i jeste fora ali svaka cast.Ala ce da se iznenadiShockBeer

daweed
Kamen mi je do jaja... Gde si ga bee nabavio?

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar
Ovo nije kamen sa Tasosa nego kupovni komadici seiryu stone-a. Istini za volju i onaj sa Tasosa je slican. Birkao sam komadiće pune reljefa. Nista lepe nego kupovati za nanić. Navata gomilu, a jedva da ima kilo ive vage...

Da prebacim fotku i na ovu stranu.

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc05612aa.jpg

zander
Sredjivaces ti to jos, nego mislim da bi bilo bolje da si umesto ovog sljunka do prednjeg stakla nasipao neki pesak. Taj sljunak, cini mi se najvise odaje da se radi o malom akvarijumu. Ajde sad lepo pincetu pa vadi taj sljunak napolje MusikGrin

biobiofizicar
Ma tako sam uradio i prosli put. Nasucu preko sitno, a najvece kamencice podloge picetom mrdnuti malo od stakla. Svakako cu sredjivati jos. Kada sam resio da ga ipak ostavim u zivotu samo sam brzinski za 15ak minuta izvrteo kamenje, vratio nazad podlogu i ribe i ubacio ove baby rizomske biljke. Moglo je ovo i puno bolje sa postojecim "stenama", ali nisam imao takmicarsku ambiciju. Istini za volju najvise me je izludjivala pomisao da ako ubacim ove pigmeje od riba u ubiljeni 240litras nikada ih vise necu naloviti za neku sledecu nano postavku. Zato sam ga ovako i sklepao sa vise otvorenog prostora: pogodnije kako i za odrzavanje, tako i za uzivanje u ribama.

Mandic
Ba mi je drago to je ovaj nano i dalje u funkcini.
Naročito zbog tih riba, koje fenomenalno izgledaju, kreću se ritmičkim, sitnim pokretima i prilično dugo ive.
Ka'te mi, je l' su uspevale kozice da se razmnoavaju i malci da odrastaju, pored ovih riba?

biobiofizicar
Da uspevale su. I kada je bilo ultra malaca kako sam primetio ribe ih nisu dirale. Doduse u nekom trenutku kozice su nestale iz ovog akvarijuma, ali ja bih to pripisao mojoj nebrizi. Sada sam opet ubacio 4-5 red chery kozica od kojih su 2 vece od najvece ribe... Tek da steknete predstavu o njihovoj velicini.

Slovenski1000
Ovaj mini polako prerasta u maxi. Applause

biobiofizicar
Danas sam imao inspiraciju, pa reko ajde malo da zakomplikujem stvari sa pincetom i trikaćom iglom. Ubacio sam "malo" drvenarije veličine čačkalica i naprstak peska, jos malo mahovine. Pazario sam u velikom akvarijumu i gomilu beba biljaka da su jedva stale u aku. Ba sam se istroio na hard i biljke... Grin

Ima tu jo nepreciznosti i za doradu - ako budem imao ivaca, jer sve je tako pipavo. Ipak nekako mi je dinamičniji sa drvenarijom...

Evo probnih fotki neposredno posle igranja...
Jedna frontalna, jedna sa ključevima od kola i upaljačem, tek da se stekne utisak o velični i jedna odozgo sto je ujedno i ugao iz koga se akvarijum gleda, kada se sedi za stolom...
biobiofizicar attached the following images:
dsc05706aa.jpg dsc05716aa.jpg dsc05697aa.jpg

deanjmi
Fini fini najfinijiBeer.Kako izgleda kao da je bar 50 litara a ne tako malo.Eeeeeeeee tako se to radi....

biobiofizicar
Hvala, hvala... Beer

Hteo sam teranjem ovog akvarijuma do iznemoglosti da vidim koliko stabilan moe biti jedan nanić. I eto dan za danom nagura 20 meseci i guraće jo....
Akvarijum se pokazao i kao gostoprimljiva sredina za ove "pigmej" ribice i koze. Gledajući odnos veličine akvarijuma, filtera i riba doao sam do zaključka da se ove ribe od par cm mnogo bolje osećaju u ovih 6 litara, nego dve sunčice veličine dlana u 240 litara sa dva filtera.

Često su nam budetska ograničenja i nedostatak prostora i vremena izgovor da odustanemo od akvaristike. Mislim da je ovaj akvarijum odličan primer kako za relativno skromna sredstva i bez otkidanja od ivotnog prostora i vremena koje je uvek u manjku moemo imati simpatičan akvaristički ukras u domu.

Cca 25 eura all inclusive (staklo, filter, rasveta, hard, flora i fauna). 5 sec dnevno, 5 min nedeljno i sat-dva kada poelite da ga preuredite je svo vae vreme koje zahteva. Ukrade i 20ak-30ak cm neke police i to je to... Yes
biobiofizicar attached the following image:
dsc05712aa.jpg

kisleon
Svaka čast! Opet si ga majstorski sloio!

biobiofizicar
Malo detalja iz desnog coska
biobiofizicar attached the following image:
dsc05690aaaa.jpg

Edited by biobiofizicar on 05.12.2013 20:05

Slovenski1000
Svaka vi dala Biobio. Ovo bas izgleeeeda.Applause

biobiofizicar
Evo jos malo iz te serije fotki Beer
dsc05687aaa.jpg dsc05692aa_1.jpg dsc05678aaa.jpg

deanjmi
Na ovoj prvoj slici kozica veca od ribice da je nenapadne za rucakSmile

biobiofizicar
Najveca koza od ovih 4-5 komada u akvarijumu je duplo veca od najmanje ribe, a veca je i od svih ostalih....
Valjda ce naci nesto za klopu. Grin

Pepi21
Prekrasan malian!Applause

biobiofizicar
Ubacio sam jednog malenog Stiphodona da malo pocisti zelenilo sa desne strane centralnog kamena (koje sam ja zaboravio da ocistim pre vracanja kamena nazad). Takodje i dva Theodoxus danubialisa da malo pripomognu.
Videcemo da li ce mrdati tananu strukturu drvenastog harda.

biobiofizicar
Evo danasnji update.
Malo detalja iz levog coska i riba.
Na najprljavim delovima centralnog kamena uz desnu ivicu pojavilo se i mikronski BBA. Vidim je tek na uvelicanoj fotki. Bio sam magare i kada sam rasturao i cistio kamenje mrzelo me da radim detaljno i eto mi sad... Through wall
Ipak ova ekipa algara dobro radi posao i drzi sve pod kontrolom, a ocistila je i dosta zelenila sa kamenja.
dsc05741aa.jpg dsc05736aa.jpg dsc05748aa.jpg dsc05766aa.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,318 jedinstvenih poseta