Hvala puno. Joj Bio, kad bi samo znao koliko ih je... Inace, to je taj bolbitis koji je godinu dana bio skriven od javnosti. Malo sam izdvoji koji pelcer za neke clanove i odlucio da ga konacno prikazem. Nazalost, nemoguce je videti pravu velicinu samog zbuna zbog losih fotografija. Mislim da cu kroz mesec dana, cim zavrsim neke sitne detalje, da pozovem profi fotografa i uradim zavresnu fotku. Pa neka druga postavka.
Probaj za početak i sam malo da se potrudi oko zavrsne fotke. Ovo je takodje sastavni deo ove nae priče, a moe biti i zabavno. Malo mraka u sobi, čisto staklo, zamena vode, aparat na stalak, oprema napolje iz stakla i lagani večernji fotosen uz pivce ili sokić - ko ta već pije...
Nazalost, sve te zgode cu morati da preskocim. Aparat nemam, niti se ima para za jedan bolji... Sve ove slike su odradjene telefonom. Najradije bih tako, seo, zamracio i sve lepo spremio za finalnu, samo fali jedan aparat!
I meni se sviđa taj centralni deo.
Definitivno mahovinama najvie odgovara ta ućkasta svetlost.
Ono to sigurno ne bih radio, da sam na tvom mestu, jeste rasturanje postavke. Sad se akv. stabilizovao i bila bi prava teta kretati iz početka i čekati, čekati i čekati...
Moda bi bilo bolje da odradi samo neke promene, kao to je vađenje Valisnerie i ubacivanje Elocharis palustrisa. (to mi je prvo palo na pamet). Takođe, ono to mi se jo mota po glavi jeste promena podloge, tj. obrazovanje nekog putića i sađenje jo niskorastućeg zelenia.
Hehe hvala, bas sam se potrudio oko mahovine. Da to je jako zanimljiv predlog, samo ne znam bas koliko je elocharis zahtevan. Ja ne dodajem prihranu niti CO2, mada planiram DIY varijantu dok ne dodjem do boce.
Necu jos rasturati postavku. Ima tu jos nekih detalja koji su nedavno ubaceni i koji se trenutno ne vide. A iskreno, nemam bas ni toliko vremena trenutno. Videcemo...
Odlicna fotka za npogledat dvadesetak minuta do nove godine. Meni ekstra izgleda kako si mahovinu odradio i bolbitis je prekrasan. Samo ako mogu sugerisati nesto drugo u prednji plan da stavis. Nekako mi je prazan.
Ovo bi mogao da bude bas zanimljiv akvarijum da se malo samo sredi taj prednji plan, srednji plan mi je super, zadnji plan jedino da se ne vide tragovi od makaza da ga pustis malo da se oporave te biljke levo sto si verovatno sekao i to je to. Na kraju i lepo da ga uslikas, ako nemas aparat nadam se da mozes da pozajmis od nekog iz LeskovaC
Vidi se da si lepo usao u ovaj hobi nadam se da ces tako da nastavis i da ce malo mladji da preuzmu inicijativu i glavnu rec
Srednji plan sa mahovinama mi se bas svidja
Ovo i nije trebalo da bude zavrsna fotka, ali sticajem okolnosti naisao sam na profi aparat i odlucio da iskoristim priliku. Valisnerija je do sad jos malo porasla i tragovi makaza vise nisu toliko uocljivi. Srednji plan... Prvo, hvala na pohvalama, na slici se ne vidi HM koja je skoro ubacena i trebace joj neko vreme da popuni prostor. Sto se tice prednjeg plana, hmm, mozda se na slici ne vidi, ali recimo desna strana prednjeg plana do sredine je popunjena knap(mahovina, kamen, echinodorus, saggitaria). Dok se na levoj polovini nalazi marsiela hirsuta koja ce, nadam se, napraviti lep tepih, kao i jedna mlada crypt wenditi brown, takodje se slabo vidi na slici.
Iskreno, sto se tice tehnickih stvari jesam otpratio sve lepo u pocetku. Ali sto se tice same biljne akvaristike, i pravljenja delica prirode u kuci ne bas. Vremenom sam mnogo toga naucio na ovom forumu i veoma sam zahvalan na tome. Trudicu se da pored opreme, i sebe usavrsim sto je vise moguce...
Svi vasi komentari i saveti mi jako znace i veoma sam zahvalan svima! Veliki pozdrav svima.
Hvala. Uglavnom tetre... Zebrice, crne tetre i crno-bele neonke su u akvarijumu vec godinu i po dana, jos od cikliranja akvarijuma, sto ce reci da je bilo ubacivanje riba nasumice, tipa "daj ovu, daj onu, daj i ovu", pocetnicke greske (ili ne?). Kasnije sam ubacio 20tak kozica, koje su se namnozile. Osim muzjaka crne tetre, koji sa vremena na vreme pojede neku malu zalutalu kozicu, nema drugih predatora.
Hvala bio. Ne znam sta cu sa tolikim kozicama. Nije da se zalim, odlicno sredjuju akvarijum, ali mislim da cu ubaciti 1 par skalara koji ih, nadam se, nece istrebiti.
Reci mi jel si ti nesto menjao sijalice, nesto gledam pa mi se cini da je dosta zutog svetla na ovim slikama, sad da li je to do rasvete ili do slikanja... Sta imas od rasvete?
Pogledao sam na pocetku teme pa nisam nasao koje imas sijalice u ovom AQ...
A evo da uporedim samo boju akvarijuma od pocetka i ove novije...
Pocetak...
I sada...
Mislim da bi mnogo bolje izgledalo bilje pa i ceo akvarijum da malo promenis boju svetla