|
Vaar
|
| isnogood |
Posted on 27.09.2012 23:23
|

Moderator
|
Branimire, odgovore na tvoja pitanja bi trebali da dobijemo ovde:
http://www.mojbil...ead_id=307 |
| |
|
|
| Panco |
Posted on 28.09.2012 17:16
|

član
|
Jeca wrote:
Prelep tepih kao i ostatak bilja koje vidimo. Nadam se da cemo videti uskoro i siri kadar.
Posto imas iskustvo duze od godinu dana sa njom, i kako kazes do sad si zakljucio da voli Fe, N i Ph podloge koji nije kiseo (ako sam dobro shvatila raste u inertnoj podlozi i hrani se preko korena iskljucivo nutrijentima koje ubacujes preko PPP sistema). Mene zanima onaj drugi nacin ishrane. Da li raste bolje u dobro zacikliranom akvarijumu, gde je dostupnost mikroorganizama veca? Ovo pitam, jer je biljka mesozderka, pa predpostavljam da ima uticaja i taj faktor na njeno lakse prilagodjavanje i brzi rast. Volela bih da ovo potvrdis ili opovrgnes na osnovu licnih zapazanja.
Meni je mnogo lakse rasla u novoformiranom AQ. Nisam primetio da joj je potrebna velika kolicina Fe.
Momentalna vrednost Ph podloge je 7,4Ph nisam je na toliko stelovao nego sam se malo preracunao , efekat na rast biljaka je jos uvek pozitivan. |
| |
|
|
| Panco |
Posted on 28.09.2012 20:49
|

član
|
Ovako mi izgleda Pogostemon helferi u istim uslovima

Panco attached the following image:
|
| |
|
|
| Jeca |
Posted on 28.09.2012 21:15
|

član
|
Lep ti je i Pogi. 
Posto je UG postala tvoj zastitni znak, moram da te davim malo pitanjima i potpitanjima. 
Kada je Walichi bolje izgledala UG je bila max 1.5 cm povećavanjem doze gvođa i N-a u vodu Walichi je pozelenela a UG poludela.
Bice da sam ovo izvukla iz konteksta. Mozda si tada uporedo povecao oba elementa, a zapravo joj prija samo veca kolicina N?
Fascinantna mi je ta karakteristika mesozderke pa mi pade na pamet, da mozda i zacikliranost akvarijuma igra bitnu ulogu. Kopajuci po netu za odgovorom na to pitanje sam se svacega nacitala. Najvise me nasmejao lik koji se plasi da mu UG ne pojede kozice. 
Ovaj gospodin pretpostavlja da zacikliranost igra ulogu:http://www.guitar...aminifolia ...Eee, ali ne videsmo njegov tepih. 
Zanima me jos kako je odrzavas? Onaj tepih koji smo videli prosle godine si seckao kad je dosao do stakla. U medjuvremenu si je odrzavao na isti nacin? Odozgo je ne skracujes? Nisi je kompletno vadio iz podloge pa krenuo ispocetka, nego svo vreme odrzavas tepih koji smo tada videli? |
| |
|
|
| Panco |
Posted on 29.09.2012 17:53
|

član
|
Zanima me jos kako je odrzavas? Onaj tepih koji smo videli prosle godine si seckao kad je dosao do stakla. U medjuvremenu si je odrzavao na isti nacin? Odozgo je ne skracujes? Nisi je kompletno vadio iz podloge pa krenuo ispocetka, nego svo vreme odrzavas tepih koji smo tada videli?
Uh koliko pitanja za čoveka koji ne voli da priča a kamoli da kuca po tastaturi
Poto sam posle prvog orezivanja i vađenja prednjeg dela tepiha imao grdnih problema da je vratim u normalu, odustao sam od ianja i pustio je da sama divlje raste jedna preko druge. Jedino je cupkam sa krajeva tamo gde neću da raste stari listovi sami propadaju i otpadaju i po njima se javlja crna cupava alga koju ostranim fizički. Nisam je komplet vadio iz podloge i samo da zavrsim AQ i odustajem od biljke. Nije ono sto sam zamislio moda jeste "presti" ali moras da joj robuje, to meni nije cilj u akvaristici. Naj veća mana joj je slab korenov sistem i mali prostor za pravljenje greske koju ne oprasta. |
| |
|
|
| Jeca |
Posted on 29.09.2012 21:51
|

član
|
Hvala na odgovorima. Necu vise, mada mogla bih.  |
| |
|
|
| Panco |
Posted on 02.10.2012 20:46
|

član
|
Frontalna slika:

Panco attached the following image:
|
| |
|
|
| isnogood |
Posted on 02.10.2012 20:51
|

Moderator
|
Ko umije njemu dvije  |
| |
|
|
| Jeca |
Posted on 03.10.2012 02:21
|

član
|
Prizor koji odmara oci i dusu.  |
| |
|
|
| zander |
Posted on 09.10.2012 16:07
|

Administrator
|
Daj taj video snimak okaci sta si se ulenjio  |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 09.10.2012 16:18
|

Administrator
|
Kako misli ulenjio, pa sad je hiper aktivan kakav zna biti .... 
Ajde Pančo, kakav video, nemoj da te moramo  |
| |
|