14.06.2026 13:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Shrimps
biobiofizicar
mislim da je Okto negde pominjao da je dodavao jod u aq sa kozicama. To moze biti info iz prve ruke

Miti
Citao sam tu temu, ima i na APC-u,ali anglosaksonski sam polupismen, pa mi nije najjasnije! Pa ako neko ima iskustva neka napise.

biobiofizicar
ako ni google translator ne pomaze daj nam link pa da i mi procitamo i prepricamo svima....Wink

Miti
posto iz tehnickih razloga nemogu da koristim translator ni da linkujem evo adrese http://www.aquati...ssary.html

biobiofizicar
Procitao sam u linku i prosetao jos malo po referencama koje se tamo navode kao i na vec citiranom i vrlo interesantnom mestu u vezi invertebrata
http://www.planet...

Moj zakljucak na osnovu citanja i tudjih razmisljanja i zakljucaka:

-Prica o jodu u slatkovodnoj akvaristici dosla je iz morske. Tamo se pominje uloga joda kao moguci znacajan faktor u procesu presvlacenja.
-pominje se moguca toksicnost joda i oprez pri doziranju ako vec resite da ga dodajete, a neke najcesce pominjane doze su jedna kap na 5 galona vode
-Neki generalni zakljucak svih diskusija i radova koje sam iscitao je da nema saznanja da dodavanje joda ima bilo kakvog znacajnijeg uticaja na slatkovodne kozice.

PozdravWink
Edited by biobiofizicar on 29.09.2009 02:28

Miti
Ja cu da probam pa sta bude,treba da se krece oko 0,001ppm samo da se farmaceut javi da mi pojasni dal da racunam povidon-jod,ili raspolozivi jod u rastvoru.

dexter
Evo veceras uslikao dva drugara kako odmaraju na kamicku
dexter attached the following image:
5_19.jpg

Edited by dexter on 09.11.2009 12:38

www.aquaplants.org
zander
Miti je napisao:
Ja cu da probam pa sta bude,treba da se krece oko 0,001ppm samo da se farmaceut javi da mi pojasni dal da racunam povidon-jod,ili raspolozivi jod u rastvoru.

Kakvi su rezultati Mitič Ne javlja nita....

Dex jel su kod tebe sve koze na broju Grin Mislim na one iz Mađarskeč

dexter
Na zalost nisu.U svo onom nedostatku vremena otisle bez pozdrava. Sad

www.aquaplants.org
nikola34
prijatelji mene interesuje jedna stvar, a to je kada kozice postaju polno zrele(u covece ala se strucno izrazihSmile)
Mislim, koliko prodje od kad se rode dok ne pocnu da se pareč

Miti
Bane,zaboravih da odgovorim na pitanje. Dodajem povidon jod 10% tri kapi na 63l svaki treci dan,posle prvog ubacivanja dobar deo kozica se presvukao. Posle toga redovno se presvlace,definitivno dobijaju lepsu boju odkad dodajem jod i male koze imaju dobar pigment,nije bilo nikakvih posledica ni na floru ni na faunu

dexter
Evo jedne pozerke Grin
dexter attached the following image:
2_90.jpg

Edited by dexter on 09.11.2009 12:42

www.aquaplants.org
newpain01
kako sprecavate da vam filter ne uvuce koziceč ja sam stavio parce sundjera na ulazu u kanister, ali mi je mnogo namalilo protok Frown imam male kozice, pa se bojim da ih kanister ne uvuce

biobiofizicar
Ja sam u korpu usisa ubacio naguvanu mreu za komarce. Imaju za ta da se uhvate, ako već prodju kroz reetkicu, a ako ba hoće kao kamikaze u filter onda im nema spasa (ma da sam vadio i ive iz filtera pre stavljanja mreice). Mreica mi nije smanjila protok.
Edited by biobiofizicar on 27.02.2010 14:18

newpain01
sredio sam i ja tako Thumb up odlicno je sad
Beer

zander
Dve drugarice Wink
zander attached the following image:
redamanao.jpg

Edited by zander on 27.02.2010 14:39

krcko
U , je , ova veća se nije ba neto osobito sredila za nabacivanje dečacima Grin . Pozdrav
Edited by krcko on 27.02.2010 14:46

http://www.adsrs.org/
zander
Ma oputeno izala sa prijateljicom na piknik, nije se sređivala, vidi ta sve imaju od hrane Wink

ZoSo
Cool
ZoSo attached the following image:
dsc06364.jpg

Kum 1229
newpain01 je napisao:
kako sprecavate da vam filter ne uvuce koziceč ja sam stavio parce sundjera na ulazu u kanister, ali mi je mnogo namalilo protok Frown imam male kozice, pa se bojim da ih kanister ne uvuce

Uzmes bilo kakvu mrezicu sa rupicama kroz koje ne mogu da prodju kozice,ta mrezica moze da bude ona sto dobijes kada kupujes keramicke kugle sto se nalaze u njoj, ona je meka i nije kruta kao mreza za komarce pa je lakse za manipulisanje,i na usisni deo sa spoljasnje strane opsijes mrezicu nekim tankim damilom za pecanje i resio si problem,nemas smanjenje protoka i jednostavno je za menjanje ako je potrebno Thumb up. Izvinjavam se ako sam skrenuo sa teme Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,185 jedinstvenih poseta