A ovo je drugi post.
----------
Kao prvo, nemoguce je dokazati takvu stvar da je tacna 100%. A da li neko moze da mi dokaze suprotno, tj da Zvoncica nije Lazač
Pa recite mi da li bi neko od vas ako bi kojim slucajem hteo da nesto da slaze uradio to na takav nacin da to bude dokazivo 100%, ili bi gledao da prikrije svoju laz koliko vise mozeč
I sta sad, mozete da svalite sav teret na mene, ako je stvar koju sam izneo nedokaziva, moze nema problema...
Kao prvo, radi se o jednoj umetnici, koliko sam cuo od Laze bavi se slikanjem. A kako kaze jedino je on imao priliku da vidi njene akvarijume. Fasciniran je bio...
"Poznata slikarka" koja zivi na relaciji Pariz-London-Beograd. U 2012. godini nema ni jedan trag postojanja ili slike svojih radova na internetu. Ukucajte ime Irena Vulicevic u Google, izbacice vam na prva tri mesta samo neke osobe sa Facebooka.
Znaci zena se pored slikanja bavi i akvaristikom, prilicno uspesno i to radi ali ni o tome nema traga na internetu, jedino je Lazi pokazala svoje radove.
Umetnica koja pored 10ak domacih foruma dolazi samo na Lazin forum, forum koji je najvise cenzurisan od svih foruma...
Mozete citati i njene postove na www.akvaristikaon... u recenicama malo mesa slovo "C" i slovo "C" tek toliko da se razlikuje. Ali po samom obliku i formiranju recenica se vidi da su veoma slicne Lazinom nacinu pisanja...
Stvar oko ove moje tvrdnje moze da bude veoma jednostavna, ako sama Irena Vulicevic dodje i pokaze nam te njene radove sa kojima je Laza bio fasciniran...
Druga stvar su slike njenih i slike Lazinih akvarijuma.
Ovo je slika od Irene Vulicevic koja je pobedila na kontestu. Sama ova slika je za mene dovoljan dokaz, za neke je verovatno nedovoljan, a za neke verovatno ne bi bio dobar dokaz ni to da im direktno Laza kaze da je to stvarno ON...
Prvo pogledajte fotografiju, tu ja nemam sta mnogo da pisem, pogledajte kvalitet fotografije, nacin uredjenja akvarijuma, biljke koje nisu rasle u tom akvarijumu nego su bockane kao i u vecini njegovih akvarijuma, za pregled koristite svoju glavu i svoje oci...
I dajte mi za primer jos jednog akvaristu ne samo iz Srbije, nego iz celog sveta koji ima takve fotografije i takve nacine uredjenja Nano akvarijuma...
Ovo je jedna od Lazinih ranijih fotografija. Pa uporedite ovu fotografiju sa onom predhodnom od Irene... A mozete pogledati i njegovu galeriju da ne bi sada kacio ovde mnogo slika - LINK
Ovo je 8.plasirani akvarijum Irene Vulicevic u standard kategoriji.
A ovo su raniji Octopusovi radovi.
Ovaj prvi od Irene, isto po nacini urednjenja, fotografiji, dimenziji akvarijuma, podlozi od belog kvarcnog peska, cijanobakteriji... uporedite...
Broj 1
Broj 2
Treca stvar koju sam vec spomenuo a radi se o samom takmicenju sto je mnogo bitnija stvar od ovog dokazivanja je sledeca, citiracu sam sebe, nemojte to da zapostavljamo: Mislim da ima jos jedan propust. Ako se vec radi o 'prvom nacionalnom takmicenju', bilo bi u redu dozvoliti i ostalim prodavnicama da sponzorisu takmicenje, a ne koristiti nacionalno takmicenje samo u svrhu promocije samog sebe, zvoncice i svoje firme, a to ne dozvoliti ostalima č
Cetvrta stvar je kranja namera.
Napisacu vam par reci i o tome a imali ste priliku da pratite i temu na Aqua artu koju je potegao Isnogood...
Koja je krajnja namera svega. Ne mogu ni to da kazem ovo je tako 100% ali cu napisati... Ovako ja to vidim...
Krajnja namera je da se spletkarenjem rasture prijateljstva koja postoje ili su postojala medju starim clanovima Aqua-arta (tako nesto je radjeno i u vreme Aqua -arta, koliko se secam) to je koliko mise cini donekle vec uradjeno.
Da se rasture prijateljstva koja postoje i na ovom forumu, recimo Rasta i ja da dodjemo u konflikt, KRcko, BioBio zbog ovakvih gluposti koje kad tad moraju izaci na videlo... (volim da budem direktan da znate tacno o cemu pricam a ne da idem okolo naokolo)... Pisao vam je tome Isnogood (pronaci temu na aqua artu gde pominje prljave gace)...
Nisam bas nesto vest narator, ali toliko od mene...
Ja sam relativno "mlad" clan, ali dolazim na forum svakodnevno po vise puta, u zelji da sto vise ucim jer ovde ima mnogo kvalitetnih postova...
Elem zao mi sto se uopste dolazi do ovakvih sumnji( da se razumemo nisam ni na jednoj strani, i ne zelim nikoga da uvredim).
Zao mi je sto cemo do nase aqua zajednice, i napretka ovog hobija doci jako tesko. Clanovi koji treba da daju svoje doprinose ce se povlaciti, ne zeleci da se mesaju. Drzace se po strani.To je lose, s'obzirom da je neki cilj zacrtan. Moram reci da veliki broj mojih prijatelja (na moju preporuku) posecuje ovaj sajt, i zaista sam osetio popularizaciju hobija,makar u mojoj okolini.
Ajde sad kad je krenulo lepo da se tako i nastavi. Pozdrav svima
Cekaj Zander, meni je nesto promaklo vezano za organizaciju ovog sajtač Ko je vlasnik ovog foruma, zar to nisi tič Ko to sme da brise postove a da ne objasni zasto ih briseč Koliko vas uopste ima ovlascenja da brise komentareč Edited by Jovan on 15.02.2012 15:44
Jovane , MBA ima osnivače a niko nije vlasnik iste.....
Drugo , administracija i urednitvo nije nikakava tajna ko je , to svako moe da proveri i vidi.....
zander je napisao:
Ja necu dopustiti da se ovo ovako zavrsi, pa makar me sklonili sa ovog foruma. Hvala ti
neće tebe niko odavde skloniti, nema da brine...
i ako si namerio u nečemu da istraje ja te podravam...
Jovan je napisao:
Cekaj Zander, meni je nesto promaklo vezano za organizaciju ovog sajtač Ko je vlasnik ovog foruma, zar to nisi tič Ko to sme da brise postove a da ne objasni zasto ih briseč Koliko vas uopste ima ovlascenja da brise komentareč
nema "vlasnika". nas nekoliko smo osnovali forum i plaćamo domen i hosting (sada to uglavnom ove sitne reklamice namire).
ovalćenje za brisanje postova imaju članovi "administrator" i nisam siguran za članove "moderator", pa eto tako malo nam promaklo brisanje...
Edited by photoivek on 15.02.2012 16:06
Jovan je napisao:
Cekaj Zander, meni je nesto promaklo vezano za organizaciju ovog sajtač Ko je vlasnik ovog foruma, zar to nisi tič Ko to sme da brise postove a da ne objasni zasto ih briseč Koliko vas uopste ima ovlascenja da brise komentareč
Ne znam sta se desilo, za to brisanje jos nisam dobio odgovor.
Nisam ja vlasnik. Forum je osnovalo 6 ljudi, od toga je u administraciji ostalo nas 4. Kasnije se administraciji i urednistvu prikljucilo jos ljudi. Mislim da svi imaju opciju da brisu postove, nisam siguran.
to se tiče mene kao hobiste, jedina stvar koja me zanima je sama regularnost takmičenja, u smislu postojanja ili nepostojanja Irene Vulićević, jer ocenjeni akvarijumi po meni i zasluuju mesto koje su dobili.
Iznete stavke oko Ireninih akvarijuma, su zaista impresivne i ne mogu da ne bude sumnju.
Mada kako nisam znao ni za Lazara Momčilovića sa ASE-a, Mijatović Nemanju sa SAC-a i jo dosta ljudi sa raznih takmičenja tako mi i nepoznavanje Irene nije bilo neto preterano čudno, ali jeste intrigantno i eto, vredno pomena, vredno pitanja...
to se tiče toga da li je SAC, SAC samo po nazivu, je po meni nebitna stavka... To da li će Laza da dozvoli Coi ili Banetu ili Pet centru ili već kome da učestvuje u organizaciji takmičenja je po meni njegova lična stvar i odluka, jer je on i organizovao takmičenje...
E sad to se tiče "krajnje namere" kako reče Zander, to mi nikada neće biti jasno, ne u ovom slučaju već u svim dosadanjim slučajevima gde se pominjao taj izraz, a pominjao se i provlačio kroz postove, pp i konverzacije... Ja stvarno ne znam (ali moda sam ja takav, pa mislim da su i drugi) kakvu nameru neko moe da ima... ta bilo ko ko je član bilo kog sajta, koji pie na bilo kom forumu moe da ima od neke "namere". To bih voleo da mi neko objasni...
ta Laza, Coa, Bane, svojevremeno Fantom mogu da imaju od nas 40 hobista koji na ribe troe daj boe 3000 din svakih 6 meseci, opremu kupuju svake prestupne godine a većinu stvari odrade sami...
Prateći akvarijume zadnje 4 godine, ja jo nisam video da je neko neto uloio, već su to uglavnom bili akvarijumi skrpljeni s onim to se imalo u tom trenutnku, a koliko vidim biće jo gore.
Da je akvaristika u Srba propala i ide ka dnu to su svi svedoci. Nikada se manje nije poklanjalo, razmenjivalo i pomagalo. Nikada se manje nije pisalo i nikada se loije nisu prihvatale sugestije, kritike i raspravke... Nikada se vie nisu krili akvarijumi i manje pisalo o odravanju akvarijuma. U nekim slučajevima se ilo i toliko daleko da se prećutavalo i o načinima đubrenja, vrsti podloge ili dodavanju algicida. Da liće neko biti manji frajer ako nije obavijen velom tajneč
Golubarič Poznat mi je bio izraz ali stvarno takve stvari nisam razumeo do pre par godina, dok nisam krenuo ozbiljnije da se bavim akvaristikom. Nek izvinu golubari...
Neko je pomenuo i Art... ta se tamo sve deavalo sa ove distance gledano sve to deluje suludo i smeno... Poslednja Gligina poruka pred smrt nekada velikog sajta je sve rekla a nita objasnila.
ta je u stvari akvaristikačččč
Da lisu prijateljstva prava ako se lako rue zbog nečije reči ili pogrenog razumevanjač
Gde je drugarstvo, bratsvo i jedinstvo u svemu ovomeč Da li je jedini imenioc akvaristike koristč
Akvaristika je postala takva jedna razvodnjena splačina da je postalo zaista mučno sve to pratiti i gledati. Jedan akvarista lepo reče sedi kući, uivaj u hobiju i ne učestvuj na forumima, jer će ti to doneti samo bljutavi osećaj pelina umesto endrofina u mozgu.
Kada sad pogledam ovaj post vidim da sam mnogo pisao a malo rekao... Polovina su pitanja, a polovina osvrt na srpsku akvaristiku koja i nema neto mnogo veze sa ovom temom. Izvinjavam se na pominjanju imena u postu, ali ona su iskorićena samo radi lakeg objanjenja onog to sam hteo da kaem.
Pozdrav svima
Edited by daweed on 15.02.2012 17:07
I moj post je obrisan.
Hteo sam da pitam dal neto znači ako kod dve prve slike u "creation software" pie "Picasa"č
I pisao sam da jeste taj stil bockanja koji mi se ne sviđa jer izgleda kao da je neko ubo male pelcerčiće i nabrzaka slikao.
I pisao sam da se meni u nano kategoriji najvie sviđa "Kande"!
Danas gledam, nema poruke
Umesto neko da objasni, taj neko sa ovim brisanjem prikriva. Ilič
Jovan je napisao:
Ne znam sta se desilo, za to brisanje jos nisam dobio odgovor.
Nisam ja vlasnik. Forum je osnovalo 6 ljudi, od toga je u administraciji ostalo nas 4. Kasnije se administraciji i urednistvu prikljucilo jos ljudi. Mislim da svi imaju opciju da brisu postove, nisam siguran.
Nema odgovora! Nikad ih nece ni biti. Bar ne od ljudi koji odgovore treba da daju! Daj vlast coveku i videces kakav je. Velicanje i idolopoklonstvo je na ovim prostorima veoma uvrezeno. Sujeverje i vracanje, strah od broja 13, crne macke i ostalih baba roga, je...pa opet veoma rasprostranjeno. Obzirom na ove cinjenice, koje govore o nivou svesti i obrazovanosti grupe gradjana na ovim prostorima, ne pise nam se dobro. Da tragedija bude jos veca i grotesknija, dadose nam i forume. Iz toga se izrodi idolopoklonstvo ka nekome koga ogromna vecina ni videla nije u zivotu. Znaci magla!
Kao da je neko time startovao eksperiment, da vidi dokle ljudska glupost i hrabrost, kada znas da te niko fizicki ne moze spreciti da nesto kazes, idu.
No medjutim, kosmos i ljudska glupost su beskonacni.
Nece niko nikoga da saslusa, odnosno procita, izvuku se neke reci i iz toga se donese zakljucak, ali kao sto juce napisah, a danas neko izbrisa, SRAM GA BILO, neka mi pusti PP, 1 poruku ce 20 ljudi protumaciti na 20 nacina, onako kako se njima cini najbolje i najpametnije. Sto se tice lelemuda koji sebi daju za pravo da se nazivaju znalcima ,a ne znaju gde su busni....prosto se suzdrzavam da napisem, bojim se da ce me biti sramota samoga sebe kada budem procitao, a trebalo bi da kazem. No i ovako je interesantno jer znam - PREPOZNACE SE! Lelemudi mislim.
Sto se tice tog takmicenja, ma to je sve kul. Organizovano, desava se nesto, neko ima interese, neko je zadovoljan samim ucescem, smesno je, odurno je, ali ko ga j__e, bice bolje sledece ili ga nece biti.
Teramo dalje!
@Dawy Ne slazem se da svi prodavci nemaju koristi od nas 40! Prvo sto nije u pitanju 40 ljudi nego mnogo vise. Drugo ,da li mislis da bi postojala tolika prica i borba na forumima da od toga prodaja nema interesa. Ali ovo sada nema veze.
To sto Zander misli, tvrdi...kako god nazvali, ima smisla!
Sto se tice brisanja postova, ja licno pizdim od toga kad se neko buni kad se "zatalasa voda" jer "neko nece da se zameri nikome" i onda obrise neke postove, a ovo mi lici na to, brisanje postova da se ne bi talasalo... Ovo je neko moje vidjenje stvari,nemam pojma koje sta obrisao, ne mora da znaci da sam u pravu al mi na to "mirise".
Nema nedodirljivih, nepostoje mega zvezde akvaristike u Srbiji da bi sa tim statusom bili iznad svih ili na ovaj ili onaj nacin zasticeni pa mogu da rade sta i kako zele...
Tesko je dokazati to o cemu se prica, al jako,jako "mirise" na istinu...videcemo, cucemo...
POdrzavam zandera i svi pruzamo podrsku da se otkrije istina pa zar i u svaku poru zivota se uvukla prevara i namestaljke ludo vreme doslo pa i u hobi uletela prevara sto me najvise nervira...umesto da svi uzivamo i ucimo jedni od drugih ovako mora ...
Pozdrav svim dobro namernim ljudima
Samo da odgovorim na pitanja u vezi brisanja postova.....
Sve se izdeavalo dok jo nije bilo dogovora da li da tema ostane ili ne , nema nikakve zavere ni mistike ni čuda razna , večina se izjasnila da treba to ostaviti na forumu , Zander je vratio ono to je bio napisao , i sada ko god ima potrebe da kae neto u vezi toga , moe slobodno....
Samo da neto jo dodam , da iskoristim ovu najposečeniju temu na naem forumu u protekla dva dana....., Biobiofizičar je ubacio nove akvarijume u galeriju , pa ako nekoga i to zanima moe i to pogledati , nije jo sve zavreno , ali već ima novih akvarijuma.....
Citam ovu temu sve vreme, nisam iznenadjen, sumnja u postojanje zene sa Oktopusovim smislom i osecajem za uredjenje bas na njegovom takmicenju je sasvim normalna.
Cini mi se da je i na samom pozivu za ucestvovanje na takmicenju, receno da ce se ukoliko postoji sumnja da ucesnik nije napravio taj akvarijum ista stvar i proveriti od strane organizatora takmicenja.
Pa neka se proveri...
Zandera podrzavam jer je javno rekao ono sto je vecina u sebi i pomislila kada je pogledala galeriju...
Valjda ce nas i Oktopus udostojiti nekog komentara...