14.06.2026 11:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
200l - drugi puta
paleoglodit
Znaci igrali ste se fotkom...hmmm prezelena jeNo no
Ajd sto su zelene biljke to je logicno ali i oko bilja se zazelenelo sve pa deluje ko zelena voda
Edited by paleoglodit on 01.02.2011 22:28

Arcus
paleoglodit je napisao:
Znaci igrali ste se fotkom...hmmm prezelena jeNo no
Ajd sto su zelene biljke to je logicno ali i oko bilja se zazelenelo sve pa deluje ko zelena voda

Mislim da je za sve kriva ova mutnjikava pozadina. Through wall
Memam gde kupiti čisto belu, plavu ili crnu tapetu...

paleoglodit
Nije nego WB tj White Balance a u obradi se trbalo malo drukcije pristupiti i ne potencirati svugde tu zelenu koje ima u startu svuda samo je malo sivlja pre obrade

zander
Nazovi mozda par firmi u Osijeku ili u Borovu koje rade svetlece reklame ili su firmopisci... Oni bi trebali da imaju folije, ili da ti kazu gde da kupis... Ili beli pleksiglas da uzmes 2-3mm to ti je ok, sto je malo skuplja varijanta. Njega mozes lepo i da osvetlis od nazad...
Ja svuda imam beli pleksiglas kao pozadinu, a kad mi zatreba na njega samo zalepim tu crnu foliju...
Edited by zander on 02.02.2011 00:12

Arcus
paleoglodit je napisao:
Nije nego WB tj White Balance a u obradi se trbalo malo drukcije pristupiti i ne potencirati svugde tu zelenu koje ima u startu svuda samo je malo sivlja pre obrade

WB je bio na auto.

paleoglodit
Pa jbg onda si u pravu mada probaj i na fluorescent WB ili u obradi malo sredi boju i WB, moguce da ti je jak odbljesak zelene........ Isprobaj maloWink
Neki put nije idealna auto-WB. Koje ti je svetloč ((izvini sto pitam ponovo)
Svakako malo sam na brzinu pisao...

Neobradjene slike nemaju bas jasnu zelenu (tj boje su mrtve malo)pa bi mogao u startu da podesis boju u aparatu i WB da isprobas u zavisnosti od svetla ili da napravis Custom WB u aparatu.
Edited by paleoglodit on 02.02.2011 00:50

biobiofizicar
Ovo probaj za pozadinu... Wink

Arcus
paleoglodit je napisao:
Pa jbg onda si u pravu mada probaj i na fluorescent WB ili u obradi malo sredi boju i WB, moguce da ti je jak odbljesak zelene........ Isprobaj maloWink

Daylight lampe... probao sam za slikanje upaliti sve lampe, pa dve, pa tri..
Dao mi je biobio dobar savet da se igram sa onim pijačnim kesama i nekom pozadinskom sijalicom Thumb up
Mada nesmem previe osvetliti i mogu samo u sredini jer će se u suprotnom videti sene od ipki koje dre rasvetu. Znači samo razne boje kesa na kraju putića.

paleoglodit
paleoglodit je napisao:

Neobradjene slike nemaju bas jasnu zelenu (tj boje su mrtve malo)pa bi mogao u startu da podesis boju u aparatu i WB da isprobas u zavisnosti od svetla ili da napravis Custom WB u aparatu.

Editovao sam dok si pisao...uglavnom ovo ti nece skoditi. Bez ovbzira na sve ti mozes poboljsati boju u aparatu ako nista drugoBeer

biobiofizicar
Evo gledam ovu zadnju fotku i na naslovnoj i naglas razmisljam o sakrivanju ivica akvarijuma ili da se ivice vide, o uzburkanoj povrsini ili mirnoj, itd, itd,...
Ovaj akvarijum je tipican primer kako se sa malo promena kao i sa dodavanjem ili oduzimanjem par grana na zavrsnoj fotki mogu postici razliciti efekti....

Sve zavisi koje efekte hoces da postignes i od uglova slikanja.
Primer:
Da ti je aparat kod slikanja zadnje fotke bio malo dole (i da se vidi vise povrsine vode) i da ti je zadnje staklo i pozadina vise reflektujuca povrsina vode bi se odrazila u zadnjem staklu i dobio bi taj efekat dubine. Sa talasicima na povrsini ovo bi bio jako dubok i dinamican prizor.

Sa druge strane ubacivanjem dve nove vertikale blize centru akvarijuma i sakrivanjem zadnjih ivica dobio se dodatni efekat dubine jer oku izgleda da se akvarijum brze suzava ka nazad (ka tim novim vertilkalama. Oko njih dozivljava kao nove zadnje ivice akvarijuma i samim tim mu dodeljuje dodatnu dubinu kao da je zadnje staklo jako daleko. U kombinaciji sa ovom difuznom ne reflektujucom pozadinom to je to....
Interesantno je kako par minornih promena daje potpuno drugaciji osecaj o akvarijumu.
Ona fotka sa kojom smo se igrali Kaca i ja je dinamicna, napeta, puna kontrasta i dramatike, kida, hoce da te ugrize sa ekrana, dok je ova poslednja mirna i duboka, a radi se o istom prizoru....

itd, itd, itd,... Beer

Dejan Stefanovic
Druze jesi li ovo posle do kraja osvetljavao sa 2x39W ili kako i jesi li menjao fotoperiodč

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,023 jedinstvenih poseta