14.06.2026 10:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moji akvariumi (branimir ok)
branimir ok
Da sa sokom od pepela sam djubrio od pocetka .Na to sam bio podstaknut od Bio -fizicarovog posta u temi o podlozi .Ali posto sam zaboravio da ga stavim u podlogu pri formiranju , odluka je pala na rastvaranje i dodavanje preko vode .Od samog pocetka.Beer
Zamene vode su za sada bile oko cetiri puta u toku ova dva meseca ,a za filter sto me pitas kad znas da ga ne perem uopste ili kad se setim .Nikakvih problema od samog starta do sad nisam imao sa algama osim par puta po staklu, sto je bio uzrok neznam verovatno sam malo preterao sa pepelom. I ne odrzavam nista posebnoGrin .
Ribice hranim iskljucivo zivom hranom i ne secam se kada sam zadnji put kupio neku gotovu hranu .To vise u moje akvariume nece. I kad je prirodno nek bude do krajaThumb up
spisak bilja
1.Eleocharis Acicularis
2.Eleocharis Vivipara
3.Fissidens fontanus
4.Spiky Moss
5.Christmas Moss
6.Flame Moss
7.String Moss
8.Monosolenium tenerum
9.Cyperus helferi
10.Microsorum pteropus 'Narrow Leaf'
11.Microsorum pteropus "Windelov"
12.Microsorum pteropus
13.Hygrophila pinnatifida
14.Hottonia palustris
15.Hydrocotyle verticillata

biobiofizicar
Ma super je aq - mozda stvarno malo da ga trimnes (posebno mahovinu) za neko fotkanje. Sve je tu, zdravo i lepo - samo da se picne.
Bravo zato sto si eksperimentisao sa pepelom. Evo ja bas spremam podloge za moja dva 240lit i ima da bude svacega u njoj (sitan aquaclay , lava, zeolit, vermikulit, treset ostatci tetraplantcompletesupstrate) a sad si mi dao ideju da dodam i aktivnog uglja... Wink Ukupan sloj kod mene sigurno nece biti deblji od 1 cm, pa preko drinski sljunak.

pedjak
branimir ok je napisao:

Ribice hranim iskljucivo zivom hranom i ne secam se kada sam zadnji put kupio neku gotovu hranu .To vise u moje akvariume nece. I kad je prirodno nek bude do krajaThumb up

ta sve ima od ive hraneč Plaim se da nije previe jednolična ishrana...

paleoglodit
biobiofizicar je napisao:
Ma super je aq - mozda stvarno malo da ga trimnes (posebno mahovinu) za neko fotkanje. Sve je tu, zdravo i lepo - samo da se picne.
Bravo zato sto si eksperimentisao sa pepelom.

Thumb upApplauseBeer

luka ivanov
Branimirove biljke su čudesne, posebno kad se uzme u obzir, na prvi pogled, pojednostavljeni pristup njihovoj nezi ...

S obzirom da narodna poslovica kae "Davljenik u algama se i za pepeo hvata", ne bi bilo loe da postavite link prema tom tekstu o pepelu.

branimir ok
Ziva hrana sve osim tubifexsa .Nevidim sta bi tu bilo jednolicno .Zemlja za cvece je isto tako pogodna za razvoj vodenih buva i jos ponecega cime se ribice hrane smatram da je to dovoljno .
Sok od pepela i nije izlaz za tvoje alge Red card uzrok tome ces ipak morati da potrazis u necemu drugom.Ovo sa pepelom sam probao iz ciste radoznalosti i dalo je dobre rezultate na bilju koje je u ovom akvarijumu tj biljne vrste .Na nekim vrstama nisam zapazio neke posebne rezultate u rastu .Znaci upiranju su samo Eleocharisi ,Microsorumi i Mossovi kojima ovaj tretman odgovara zasada.
Pepeo ima odnos macro el. 0-1-3 (NPK) bogat je Kaliumom dok od microelemenata dosta zastupljen magnezium ,bor .Opet zavisi od kog drveta je pepeo.Ja koristim Bukov.
evo linka
ovde
Edited by branimir ok on 26.12.2010 19:25

vodenivuk
Gde li samo rasipas taj pepeo da mi je znati...saznacu ja vec to BranimireGrin Bravo za biljke,sve odlicno izgledaApplause

Karlo
zander je napisao:
Jel ima kakvih algi u tom gustom Eleocharisuč Tu bi trebalo da ih bude Wink

Ovu jelku sa desne strane si mogao malo lepse da okitis Wink

Sad malo ozbiljnije.
Ovaj akvarijum sa ovakvim rastom biljaka si vec mogao da zavrsis, sad ti tu neke biljke (pinatifida npr i vivapara) mozda malo smetaju. Ali u svakom slucaju to mozes isto tako jako brzo resiti. Posto ti aquascaping verovatno nije jedini cilj, onda ga pretumbavaj, trimuj i uivaj. Ali ga na kraju ipak sredi za jednu finalnu fotku Wink

Pinatifidu je sad skoro dobio od mene i vidim krenula je da raste. Krenula je i kod mene sva sreća (pod vodom) ovaj put.
@Karlo ako si startovao akvarijum i ako bi mogla da preivi ovo zimsko putovanje aljem ti je po ovom naem kuriru Wink
(edit: pisali smo u isto vreme)

Stigla mi je pinatifida, pa ćemo vidjeti hoće li preivjeti, a ti poalji perin ako bude Wink. Akvarij se upravo raskapa...

Svaka čast Branimiru na pokusu sa pepelomThumb up

zander
Pepeo je samo maska uspeha Wink stvar je u hranljivoj podlozi dobro napravljenoj i slaboj cirkulaciji vode.

Hoce taj mali protok nekad i zelenu vodu da da, ali to je samo u pocetku i to se jako lako resava (pojacanim protokom i izmenama vode), kasnije (za nedelju-dve) kada se malo sve to stabilizuje moze da se zavrne do minimuma... Kasnije biljke polude. O tome mi (nas par) pricamo ovde vec dosta dugo...

Sreca pa sa Branimirom i preko skype mogu po koju da razmenim oko ovoga... Thumb up

Drago mi je kad ljudi imaju ovakav pristup i razmisljanje o svemu i to podele sa ostalima... da se zna da moze i sa sundjer filterom da se napravi biljni akvarijum, i eto kako biljke izgledaju Thumb up

pedjak
branimir ok je napisao:
Ziva hrana sve osim tubifexsa .Nevidim sta bi tu bilo jednolicno .Zemlja za cvece je isto tako pogodna za razvoj vodenih buva i jos ponecega cime se ribice hrane smatram da je to dovoljno .

Dakle vodene buve i sve osim tubifeksa. Ne vidim ni ja ta je tu jednolično poto idalje ne znam čime ih sve hrani. Nemam nita protiv takve ishrane već me je zainteresovalo ali ako ne eli da odogovori tvoje pravo.

Poz

Thalassoma
Ja sam od Branimira u par navrata dobijao donacije (u biljnom obliku) i to su uvek bile zdrave i jedre biljke koje su se lako primale u mom akvarijumu. Sa druge strane, imao sam neke biljke koje kod mene nisu najbolje napredovale pa sam ih slao Branimiru na oporavak i tamo bi prosto podivljale. Dakle, covek stvarno zna sa biljkama.
Ja sam cuo da je glavni razlog tog uspeha taj sto im peva pred spavanje Wink

www.njivice.co.rs
Pejc
I to ih neizmerno voli...Smile
Svaka čast drue Bane. Uivo je jo lepi prizor. Kad vidite toliku količinu tako zdravog bilja imate elju da se ne odvajate od stakla.

branimir ok
Drugari hvala za ove komentare Thumb up
Thalassoma nesto si mi neaktivan u zadnje vreme nije valjda da se predajesLecture
Vidi to pevanje ti nije losa ideja Through wall Ali muziku redovno slusaju.
Pejc to je neizmerna ljubav ali obostrana Grin Ipak sam samanjio malo bilnih vrsta Thumb up

Thalassoma
branimir ok je napisao:
Thalassoma nesto si mi neaktivan u zadnje vreme nije valjda da se predajesLecture
Vidi to pevanje ti nije losa ideja Through wall Ali muziku redovno slusaju.
:

Drugar, ja sam aktivniji nego ikada ali ne u akvaristici nego u podizanju dva si(t)na deteta. Jedva da stignem da malo istrimujem biljke i promenim vodu. Ipak, cim ugrabim vreme, posetim MBA cisto da vidim sta se radi tako da npr. sa nestrpljenjem iscekujem da vidim sta ce bio_bio da uradi sa one dve zverkice, kako napreduje Katjusin akvrijum a i tvoj eksperiment sa pepelom mi je privukao paznju itd...

www.njivice.co.rs
Marko_Smed
zander je napisao:
Hoce taj mali protok nekad i zelenu vodu da da, ali to je samo u pocetku

Ja se nesto ne secam da ste pisali bas o tome, mada ja nisam imao problema sa tim, ali sam imao problema sa predoziranjem mikroelemenata. I mala molba, napisite koju sa skype-a i ovde, ima nas neukih jos, mada ucimo polako. Thumb up
Izvinjavam se za off!

Pozdrav! Beer

branimir ok
Nisu neke slike ,al su mojeGrin Link

daweed
Slike moda nisu profi ali je ono to je na slikama profi...Thumb up

http://daweedaqua.tk
branimir ok
.
branimir ok attached the following image:
2_177.jpg

paleoglodit
Srecni i tebi.......e morao sam da prikacim Grin
paleoglodit attached the following image:
b1_1.jpg

Edited by paleoglodit on 29.12.2010 19:55

lakosta88
hehe a ovo je ista slikač hmmm zbunili ste me

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,987 jedinstvenih poseta