14.06.2026 11:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Diskus tank, Sejn
krcko
Hm, 01.04. startovan, ili greimč Danas je 27. Neću ni da kritikujem, ni da Te teim. Svoj akvarijum sam ciklirao skoro dva meseca, sve dok bilje nije pojelo skoro sve hranljivo iz podloge( Tetra complete supstrat-5,4l). Nisam dodavao nita, ama ba nita od prihrane. Osvetljenje samo 60 W-T8, akvarijum 230l, visina 55cm. Posle mesec dana jato korija, pa dve botije i par ancistrusa. Kada sam isterao eljene parametre, NH3/NH4<0,25; NO2=0; NO3=5; PO4=0,37; KH=4; GH= 92ppm; pH =6,9( Prepii ovo), Diskusi su preseljeni(5 komada, svedeno danas na 3 turquise, sa namerom dodavanja jo 2 turquise primeraka). Nakon mesec dana svetlo je pojačano za jo 18W.
I dalje bez prihrane, sve dok NO3 i PO4 nisu otili skoro na 0-oko 6 meseci. Onda su dole tablete u podlogu i Waterlife mikroelementi. Strogo sam vodio računa da NO3 ne ode iznad 10, deavalo se da između izmena vode pobegne i do 20, to ne prija Diskusima
(intervencija odmah) i da PO4 ne bude > 1. Idealno je NO3-5ppm, i PO4~0,5ppm. Nakon godinu dana svetlo pojačano na 110 W i to 60W-6,5 h + 50 W 5,5 h, ukupan fotoperiod 12h.
Evo slike u kakvu dunglu su bezbrino uli.Slika je Cool Pozdrav
krcko attached the following image:
z_4.jpg

Edited by krcko on 27.04.2010 21:17

http://www.adsrs.org/
sejn
Krcko meni su problem alge,a ne diskusi
Diskusi su na extra parametrima vode i nece u ukrasni akvarijum jos sigurno par meseci.Za sad su tu ramirezi i ancitrusi.Zbog diskusa sam i stavio inertnu podlogu pa bilje moram necim pogurati bar u startu,kasnije ce biti lakse kad oni pocnu da djubre.
Sa testovima sam slab,merim Ph,elektr.provodljivost i tvrdocu.Narucio sam sad i ostale testere iz Slovenije pa cu uraditi parametre vode da uporedim sa tvojima bas me zanima sta cu dobiti.
Koristio sam Tetrin supstrat i nisam bas bio odusevljen,odnos:cena-hvalitet.Tropikin je nesto skuplji a bolji 10 puta i tolko i dugotrajniji.
U svakom slucaju hvala na savetima,upisao sam parametre koje si mi rekao pa cu javiti sta sam ja izmerioWink

krcko
Najvie sam ovo napisao kao jednu od mogućnosti da se ne dođe u situaciju startovanja Diskus akvarijuma, gde od samoga početka treba sve da ispravljamo. Hranljiva podloga, da li je Tetra, Sera, Tropica, JBL...ili je sam sastavlja je za početni period razvoja biljaka povoljnije reenje, nego dodavati kroz vodenu kolonu. Gomila brzorastućeg bilja, takođe. Od svega
onoga to sam zasadio ostao je samo Echinodorus i Kripte. Lako je napraviti izbor i raspored biljaka kada akvarijum bude doveden u stanje za prihvat Discusa. Pozdrav

sejn
Naravno kad dodju ribe prihrana kroz vodenu kolonu ce biti svedena na minimum.Sto se hranljive podloge tice,bilo koje vrste je problem sto nakon nekog perioda mora napolje, a to mi se kod velikih akvarijuma nesvidja.

krcko
Ih, brate, Tetra supstrat je ispod kvarca već 5-ta godina. Ne pravi to probleme. Pozdrav

sejn
Ma znam moze i vise al radi par meseci.
Malo gline , desetak tableta i kvarc.....Grin

zander
Evo malo da osveim temu (Sejn)
zander attached the following image:
sejn1.jpg

zander
.
zander attached the following image:
sejn2.jpg

sejn
Situacija se malo stabilizovala,krenulo je na boljeSmile
Valisneria tera dva cvetaGrin

valisnerija
Uzeo sam tetrin supstrat,kazes da nisi zadovoljan njime...reci mi sto...pozzzThumb up

sejn
Ma nemogu reci bukvalno :Nisam zadovoljan,komentarisem samo odnos cenu hvalitet, i ocu reci za te pare je los,to je naravno moje misljenje.

drlessa
daj bre neke nove slike!!

Ili da ja napravim izvetajč!

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
sejn
Evo druze,samo jos malo!

sejn
Evo malo slika sa danasnjeg druzenja iz Odzaka,koje je uslikao kolega drlessaSmile
sejn attached the following image:
dsc_0613.jpg

sejn
.....
dsc_0650.jpg

sejn
Evo i tanka...
dsc_0636.jpg

sejn
.
dsc_0626.jpg

sejn
.
dsc_0591.jpg

sejn
A,evo malo i ribica.....
dsc_0736.jpg

sejn
A evo i momentalno naj zanimljivije i naj bitnije slikeSmile valjda ce biti nestoWink
dsc_0657.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,036 jedinstvenih poseta