14.06.2026 05:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 3

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Cijano bakterija
krcko
Kod korićenja antibiotika treba premestiti samo one organizme koje elimo da mrestimo. Svi antibiotici dovode do steriliteta, zavisno od upotrebljenih doza. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
srda
Hvala vam na odgovorima.Thumb up

Dzo
Krcko interesuje me malo vise to oko antibiotika... Nikad ih nisam davao ribama ali sam ih pojeo dosta. Da li to znaci da pucam corke? Hehheeh Dodjite zene !!! Necu vam nista :P

krcko
Praktično je priča o propisanom doziranju. Moja se odnosi na raspitivanje za posebnu vrstu-Diskuse i, njihovu umanjenu mogućnost reprodukcije, ukoliko koristimo nekontrolisano ili preventivno tretiranje lekovima. Logično izvodim zaključak i za ostale vrste riba. to se nas tiče, znamo i sami da svaki medikament pravi neke promene u naem organizmu, osim lečenja onim to nam priroda nudi. Pozdrav

tomce
gde mogu kupit taj Eutromicin u apoteci ili aqua shop

imam samo malo cijano bakterije, higijenu drzim u akvarijum ali cijano bakterija si je tu, ne u neku golemu kolicinu samo malo

bobi
apteka zegin ili bilo koja druga,mozes i na recept ako ti prepise maticen

tomce
haha sto da mu kazu za receptu, imam cijano bakterije po race, pomagaj Grin Grin Grin

fala bobi, utre kupuvam, mora da ja resam, mi ja unistuva lilaeopsis

bobi
250ml na 50l voda i za tri dena smeni pola voda u akvarium i iscisti filter,ribite i trevite nemaat problem so ovoj antibiotik

tomce
decki zemav eritromicin
samo ne e vo tecnost tuku kapsuli
edna kapsula ima 250mg eritromicin

ke mi kaze nekoj doziranje kolku, za ~100litra vode

krcko
*bobi ti je već napisao doziranje. Za tvojih 100l, ako ima toliko vode, rastvori 500mg i doziraj. Pozdrav

tomce
malo sam se zbunio jer je pisao 250ml ne mg
dozirao sam 500mg(2 ampule)
sutra menjam 1/3 vode i opet doziram

sve sto mozam mehanicki ja vadam

bobi
ednokratno doziranje i ostavi da deluva tri dena,posle iscisti filter i smeni pola voda.nemoras duplo doziranje

Thalassoma
Da li neko ima iskustva sa palitrex-om tj. da li on deluje? Ja imam pakovanje kojem je istekao rok upotrebe pa bih to da ubacim u AQ ako ima smisla?
Na dvesta litara bih ubacio 2 x 500 mg

www.njivice.co.rs
Icethunder
Vodi racuna da ti nivo nitrata nepada na nulu tada ona krece.Opstala je ni manje ni vise nego 5000 godina i svakako da nije za podcenjivanje.Imas takodje easy life preparat blue exit.Pozdrav

Ciskela
Da li je neko koristio Blue Exit? Konkretno me interesuje da li treba prestati sa prihranom dok se on koristi, kao i da li treba smanjiti jačinu svetla odn. fotoperiod dok alge ne ičeznu?

sake30
Sa malim zakanjenjem pa ako pomoglo, ja sam pre jedno mesec dana koristio Blue Exit 10ml na 100L kako je pisalo sa ba kako si rekao smanjenim svetlom 2 nedelje koliko pie da traje tretman i koliko sam ja primetio nita mi nije pomoglo izgledalo mi isto ako ne i gore.
Elem
I tako čitajući forume naiao na potpuno gaenje svetla od 4 do 5 dana i probao sam 5 dana potpuni mrak čak sam i prekrio akvarijum da nedobija svetlo + kad već imam dodao Blue Exit valjda nemoe da kodi i isključio CO2 + ubacio aeraciju mogu reći da se ba ostio neki miris kad se to počelo meati, hranio sam redovno kao i ranije.
i Gle 6 dan nemani koda nikad nije ni bllo čisto ko suza da neveruje 7 dan nedelja zamenuo 50% vode uz to dobro sam sifonirao podlogu, i 3 dan sreda 50% i opet nedelja 50% naravno podlogu usisavam. da kucnem od drvo nje vie nema.
Al imao sam i rtava 2 gupike i 7 neonki jednostano se porazboljevale i jedna pojedna, al ta će.

csubri
Muku mučim sa cijano bakterijom. Probao sam 4 dana zamračiti akvarijum i to je dalo rezultata, ali se alge posle nekog vremena ponovo vrate. U apoteci kažu da ne može da se nabavi Eritromicin (valjda se ne proizvodi), da li postoji neka zamena koja može da se koristi?

biobiofizicar
probaj sa sifoniranjem podloge pranjem i dubljih delova filtera u akvarijumskoj vodi, a napadnute delove akvarijuma prskaj sa hidrogenom 3% ili Easy karbom ili blue exitom pazeci na dozvoljene doze. Napadnute listove biljaka ili cele biljke ukloniti a ako su manje napadnute nane isprati hidrogenom pa vratiti. Probaj da nadjes neke brzorastuce plivajuce biljke (drezga). Ona ima neki svoj prirodni antibiotik kojim se stiti, a regulise i viskove hranjivih materija i kolicinu svetla na dnu...
Ovo bi trebalo da da odredjene rezultate, a ako bas mora antibiotik vidi sta je zamena za eritromicin ili neka novija generacija ovog antibiotika

evo nekih iz novije generacije slicnog nacina delovanja:

MAKROLIDI
Eritromicin ERITROMICIN, Azitromicin HEMOMYCIN, Roksitromicin RUNAC, ROXIMISAN, Klaritromicin KLACID, Midekamicin MACROPEN, Spiramicin ROVAMICIN, Telitromicin KATEK

Naravno postoje i firmirane specijalizovane akvaristicke "vatrene vodice" namenjene za borbu protiv cijano bakterija u nasim staklencima
Edited by biobiofizicar on 03.04.2020 17:33

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,953 jedinstvenih poseta