14.06.2026 09:51
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Livada
biobiofizicar
Dodao sam ti u PSu malo kamencica napred levo i poneki desno ispred mahovine. Sa postojeceh kamenja ispod mahovine odrisao sam i zelenu skramu da bude belje. Vestacki sam posvetleo crnu rupu ispod nje (namerno sam malo jace posvetlio). Prosirio sam malo i ukopao Ricciu u podlogu. Tek da steknes utisak na sta sam mislio.
Ovo sa davanjem vise svetla ispod mahovine moze se odraditi i dodatnim osvetljenjem u toku fotkanja, koje ce biti postavljeno skroz uz prednje staklo i usmereno od napred ka dole u taj mracni ugao. Treba voditi racuna da ovo svetlo bude usmereno i sa odsijavacem i senilom koji bi sprecio da baca svetlo i duz prednjeg stakla.

Naknadni edit:

Prosto sam kopirao iz prednjeg levog coska deo sa ricciom i kamenjem i u prednji desni cosak. Mislim da ovako desni cosak izgleda mnogo bolje, a resava i problem kose linije podloge u tom cosku.

Evo tvoje fotke
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/nova_proba_111_2.jpg

a evo i moje sa doradama u PSu
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/nova_proba_111_2aa.jpg
biobiofizicar attached the following image:
nova_proba_111_2aa.jpg

Edited by biobiofizicar on 29.05.2013 11:48

Biohazard
Bio legendo kralj si Grin
Ovo cu veceras da pokusam da odradim koliko budem mogao. Ne mogu da ocistim taj kamen od tog zelenog nemam male celicne cetke a cetkicom za zube ne ide. Ovo ostalo si odradio bas da valja. Potrudicu se da odradim sto bolje budem mogao.
Hval ti puno Thumb up

alem85
Biohazard wrote:

Bio legendo kralj si Grin
Ovo cu veceras da pokusam da odradim koliko budem mogao. Ne mogu da ocistim taj kamen od tog zelenog nemam male celicne cetke a cetkicom za zube ne ide. Ovo ostalo si odradio bas da valja. Potrudicu se da odradim sto bolje budem mogao.
Hval ti puno Thumb up

Ma brate kako ga god odradish odlican je stvarno! Svaka cast.

Biohazard
Otisao na IAPLC Smile
Bio druze uradio sam sto sam mogao. Dao sam sve od sebe i jutros legao u 6h Smile
Biohazard attached the following image:
zelengora_-_copy.jpg

Mandic
Thumb upApplause

HORUS
Uuuuuu, ovo je prelepo!!! Thumb up

biobiofizicar
Dobro si se potrudio, lepo je ispalo i verovatno si se dobro zabavio.Thumb up
Sa srecom na IAPLCu i laka ti noc!!!!Beer
Edited by biobiofizicar on 30.05.2013 15:12

Pepi21
Jedina sitnica koju si moda trebao napraviti je da si riciu u lijevom uglu malo vie tutnio u podlogu. Jer ovako se vidi crni rub odnosno da je na nekom plosnatom kamenu.
Inače ostalo je sve odlično odrađeno i nadam se na IAPLC-u ulazak u prvi krug odnosno prvih 200 a onda kasnije kako Bog da. Sretno!Bye

Biohazard
Hvala pepi. Vjeruj mi da vise deralje nisam ni vidio poceo mi se bio i akvarium gubiti iz vida od umora jer sam u nekim obavezama raki da sam ovo radio do 6h ujutro. Vise mi je bila puna kapa Smilenadam se da to oni nece primjetiti Grin

bobi
posle site ovie fotki amano neka se zamisli malku, treba 200mesta samo za nas,bravo za site ,da ne nabrojuvam mnogu se

prodz
fino, fino...

ona gore refleksija je prelijepa.

tako i ja znam do kasnih jutarnjih sati. evo i ja sam sada upravo zavrsio pospremanje nakon foto sesiona. sada jos malo fotkice pregledavati i onda u krpice...

remmo
super izgleda, sretno jaruga Wink ovo bolje izgleda od pola onih setupa od prosle godine s takmicenja koji su usli u prvih 200, neke letece stijene i te gluposti... nigdje veze s prirodom.

svaka cast jos jednom i sve najbolje.
Edited by remmo on 31.05.2013 12:32

Biohazard
Hvala momci. Potrudio se jesam ali iskreno je moglo jos bolje sto se tice same fotografije ali nisam imao vise snage Smile
Na kraju sam opet zadovoljan kako je izgurao.
Hvala svima na prijedlozima i pomoci oko pitanja koje sam imao u toku ove postavke Thumb up

branimir ok
Applause Sretno na takmicenju Thumb up

runner
Mnogo je lepo. Opet ću se ponoviti po ko zna koji put: mene, osim evidentnog osećaja za kompoziciju/estetiku/ne znam kako da to nazovem, koji svakako treba posedovati u određenoj meri, oduevljava panja koja se posvećuje ovakvim postavkama... pedantnost, detalji, sitnice, umenost da se izvede to to je zamiljeno u glavi... nekako je za mene osoba koja je izvela ovo malo umetničko delo u rangu onih finih majstora zanatlija, koji se bave sitnim umetninama - filigrantima, juvelirima i slično... kao to oni uzmu pincetu, noić, brusilicu... i krenu polako fino da stvaraju od ničega neku novu ogrlicu, itarziju.... i kad krene... samo on zna (moda čak ne na samom početku, koliko korak za korakom) ta će na kraju dobiti... samo to se ovde oblikuje mali ivi vodeni svet...

Sretno i od mene, drim palčeve za to bolji plasman Smile

Hoću i neto konkretno da pitam Smile

Poslednja probna fotografija je bila ova, a posle nje je usledila zavrna:
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/nova_proba_111_2.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/zelengora_-_copy.jpg

OK, ovaj deo oko sređivanja svakog detalja mi je jasan, tu su bile sugestije i primedbe u ovoj temi i to si neto po preporuci, neto po svom osećaju doterao, ali me zanimaju sledeća dva detalja: boja svetla je na zavrnoj fotografiji neto uća nego na prethodnoj? Takođe ba se istaklo zalenilo kod biljaka... dolo je skoro do granice fluorescentno zelenog. Jel to takođe posledica zaućivanja svetla i koliko je bilo naknadne dorade fotografije na računaru (saturacija? ton (hue)? ). Koje si svetlo onda koristio na kraju?

Moram primetiti da mi se na zavrnoj svakako vie dopada celokupan utisak, zbog tog istaknutog zelenila, ali mi je svakako na pretposlednjoj poseban mek davala belina kamenja levo dole pa i samog bilja koje je imalo tu svetliju nijansu zelene ...on je ostavljao utisak prozračnosti ...neto kao dnevna varijanta, a ovaj poslednji snimak mu onda dođe kao neka elegancija ..večernji izlazak Rofl

takođe, sad gledam malo detaljnije, vidim da je ona "peruka" od biljke sa pretposlednje fotografije, tačno u sredini ispod one rogljaste grane, takođe oiana. odličan potez!

Biohazard
Hvala runner-u, komentar ti je za 10 Grin
Ovako prvo da ti odgovorim oko poslednje fotografije i svjetla. Na probnoj je bilo upaljeno sledece: 3 T5 neonke od po 28W 6400K + MH 150W 8000K a na finalnoj sam slikao samo sa 3 neonke. MH je bila ugasena jer mi se cinilo da je svjetlo nekako prejako i da mi ze bilje bacalo na zuto, izgledalo je kao da nije bilo zdravo i da propada. Samo sa neonskim svjetlom bilje je doslo bas do svog sjaja i do izrazaja.
Dorade u PS-u je bilo vrlo malo ubijena je samo plava boja tako da je zelena dosla do izrazaja i ociscene su neke kao sitne bijele tackice koje su se nekako tu pojavile, a najvjerovatnije zbog toga sto sam citavu noc doradjivao sitnice i nije bilo dovoljno vremena da se akvarium iscisti do kraja, a vremena je bilo sve manje.
Malo mi je sve otezavalo posao oko ovoga to sto mi je akvarium postavljen na malo ruznom mjestu tj. tacnije kod ulaznih (Kliznih) vrata u spavacu sobu a iz vrata su bili supruga i mali sincic tako da nisam smio puno ni da budem bucan inace bi i ja zaronio zajedno sa ribama hahahahhaha a ovo sam radio do 6h ujutro.

Ona peruska je stelata i prije sam je osisao ali joj je taj jedan pelcer nevjerovatno brzo narastao. Uvijek je bila ti jer sam je ubacio cisto da je imam radi neke moguce sledece postavke, ali nije nikada bila planirana za finalnu fotku Smile
Najvise mi je zao sto ranije nisam rasirio ovaj mini eleocharis da se jos vise rasiri i ugusti ali nije lose ni ovako Smile

Sve u svemu zadovoljan sam ucinjenim i nadam se da nece biti makar iznad 200-tog mjesta Grin

runner
au j*** mu mia.... mogu samo da zamislim tu avanturu! Svaka čast jo jednom! i hvala za odgovor Smile
nadam se da ima sad za vikend malo slobodnog vremena da se naspava i predahne Smile

Biohazard
Naci ce se vremena ali umjesto spavanja i izlezavanja cu najvjerovatnije da odem negdje na rijeku i sumu da malo prosetam i da odmorim mozak od ove buke, da slusam samo zubor vode i cvrkut ptica jer nema bolje relaksacije od tog Smile

Biohazard
Posalo sam i supruginog nikad prezaljenog ljubimca na IAPLC na njeno ime Smile
Biohazard attached the following image:
harmony_small.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,913 jedinstvenih poseta