14.06.2026 08:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Pokusaj od 1000mm
svetac
nov akvarijum,nova filter masa,cak sam se plasio da je protok i prevelik! no za sada je dobro!

paleoglodit
Kako dobro kad imas cianoB.čFrown

svetac
to sam konstatovao da je sada dobro jer sam poslusao i prakticno odradio tretman,nestalo je sa povrsine podloge i sa kamena. ima je jos malo i mestimicno,naravno jos jedna tura leka i mislim da ce nestati u potpunosti! cak ni one koncaste vise nema,ona je odmah nestala!

kojot
Nema potrebe da tretman ponavljas tri puta.Antibiotik je delovao i njihov celiski zid je sad nesposoban da usvoji hranu,a samim tim i da se dalje siri.Sad promeni vodu i izvuci visak hemije iz sistema aktivnim ugljem.Resto algi ce se povuci ubrzo.Bitno je da ceo aq posmatras kao celinu sa nekoliko parametara koji moraju da budu u ravnotezi,da vidis gde gresis(sta fali,cega je u visku...),da to ispravis i na taj nacin unapred dobijes borbu sa algama.
Edited by kojot on 01.09.2009 10:53

svetac
e danas sam se malo angazovao,da kompletiram tehniku! negde sam bio pokupio ampulu od koje se grejanjem dobija pet boca,imao preostali mali difuzor od eheima!
svetac attached the following image:
abcd0001.jpg

svetac
malo ga zabusio ukoso da bi se voda zavrtela
abcd0002_2.jpg

svetac
odradio "kvasac" reaktor,i filter! smesa po vasoj preporuci 400gr zuckera i kasikica prah kvasca. i kuvati na laganoj vatri 2-3 nedelje! :p
abcd0005_1.jpg

svetac
sve to ne deluje nezgrapno u mjoj maloj barici! pokusao sam u drugom akvarijumu sa vaduhom i sasvim lepo dole sipa male mehurice! ostaje da vidim kako ce biti kada sistem proradi pa mozda ubacim sundjer dole!
abcd0004_1.jpg

Panco
ako ubacis sunđer imace samo posla da ga pere, poto se zaljigavi veoma brzo Thumb up. I imao bi bolji efekat rastapanja CO2 da je ampula malo ira.Lepo odrađeno Thumb up

svetac
momentalno imam problem sto to cudo od hemije jos nije proradilo! koliko mu treba vremena
vec sam ispitao spojeve sa penom i nigde ne pusta(pustio sam kontra vazduh)Through wall

Panco
mnogo zavisi od kvasca nekad se desi i da neproradi.Ali u roku 12h mora da proradi ako je sve u redu.

svetac
danas sam bio preko u szegedu i castio sebe sa nekim biljkama,naravno da se nismo razumeli oko naziva! cena po jednoj kosarici je nekih 150din! da bog bit ce pelcera! pitanje glasi o kojim se biljkama radičččShock
abcd0006.jpg

paleoglodit
S leva.:
1 .Eleocharis
2. Ne vidim dobro (neka kripta ili echinodorusSad )
3. Verovatno Lilaeopsis
4. Mozda Cryptocorine parva
Edited by paleoglodit on 02.09.2009 17:35

svetac
hvala! moram da se pohvalim da na kraju ipak ide co2! poneki baloncic ali ga difuzor razbija na sitne!Beer
ostaje ponovo pitanje gde koja od navedenih biljaka da se posadi,napred-nazadč pri tome mislim na visinu i sirinu koju ce posticič!
Edited by svetac on 02.09.2009 18:29

isnogood
One crne cevke, na maloj i velikoj boci, kroz koje si uveo, tj. izveo creva, od cega suč Precnikč

paleoglodit
Prvo proveri googlanjem i gledanjem u bazu da li su to zaista te biljke uporedjujuci razlicite fotke za svaku biljku posebno.
Ipak ih ti vidis uzivo i mozes bolje da prosudis. Posle toga otvori bazu i citaj.
Sve tri bi trebalo da su prvi plan.
Edited by paleoglodit on 02.09.2009 19:29

svetac
crne cevke su gumene i koriste se za spajanje onih tanjih koje prolaze kroz njih,sve to zajedno se koristi konkretno kod golfa za dovodjenje tecnosti za pranje prozora do brizgaljki!uglavnom sam njih same tesno ugurao u rupu a potom kroz njih provukao teskom mukom one u boji,tako da sam uspeo uspostaviti tesnu vezu koja ne pusta a pri tom je ostala flexibilna!

isnogood
Zbog tog zaptivanja sam i pitao.

Mislim da je sjajno resenje jer se, sto bi se narodski reklo, ne aka prilikom izmene sadrzaja u reaktoru.

kojot
Ono sto je Paleo obelezio sa 3. meni jako lici na C.Parva,ne raste visoko,ali ni brzo,moze za napred.Br 1 elocharis raste dosta brze i bio bi dobar za srednji plan.Br.4 isto neka kripta koja moze u sredinu.Br 2 nemam pojma sta je
Edited by kojot on 02.09.2009 21:42

svetac
u celoj bitci za biljke,ribe su pale u drugi plan! kako se taj co2 manifestuje na ribeč kada je preterana kolicina!

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,732 jedinstvenih poseta