Vrlo lepo i zdravo izgleda .
Na koji nacin odrzavas tepih Eleocharis parvule,da li ga usisavas prilikom zamene vode?
Svaki mi je Eleocharis posle nekog vremena,kada se zgusne,pravio problem...bio je magnet za alge,pa sam morao da ga proredjujem...
Tepih Eleocharrisa ne odrzavam nista posebno ,usisam po koji put ali to vise necu da radim .Zadnji puta sam imao brdo malih kozica koje nisam mogao da pohvatam prolazila su kroz okca od mrezice Nikad nisam imao problema sa njim kad se zgusne tj sa algama , pa sad videcemo
Bolje kad je frizer zauzet. Ovako mi bas ima prirodan izgled. Mogao bi kriptu i desno da rasiris. Sve ostalo je odlicno. Kapa dole. e da i vreme je za naslovnu
Thalassoma je napisao:
Ja tako "navatane" jarice hvatam ne mrezicom nego casom ili tako nekom providnom posudom. Prilicno je jednostavno ali zahteva malo vremena.
A ni meni se ne stvaraju alge na tepihu od Eleocharis-a.
Retko se vidjaju tepisi ovakvog kvaliteta
Sad ljudi odprilike mogu da uporede sta i kako treba raditi, ili bolje da kazem kako na laksi nacin doci do ovakvog tepiha ili ovakvih biljaka.
Podloga, protok, cirkulacija, zamena vode, jacina svetla i fotoperiod, sa druge strane ne koriscenje bilo kakvih algicida hidrogena i ostalih pomagala i eto ti akvarijuma za uzivanje. Na taj nacin se mogu drzati i 4 biljna akvarijuma, imati porodica, raditi privatan posao itd, a na neki pogresan nacin se ne moze drzati ni jedan...
Nadam se samo da ljudi prate ko sta i kako radi i da izvlace neke zakljucke, jer moje je misljenje da je jako tesko doci do ovakvog biljnog akvarijuma, pogotovo u gomili informacija sa neta koje se nude jednom prosecnom internet citaocu...
Konstantno ponavljati zdrave akvarijume i zdrave biljke nije slucajnost.
Tepih je za da castis
@zander
Sad ce video
@Panco
@Biohazard
Kad imas malo treba puno vremena .Sa kolicinom sa kojom sam ja krenuo oko mesec i po do dva da se bas zgusne .Tu sam imao mali problem nije bilo CO2 5 dana i to se odrazilo samo na tepih parvule stari listici su poceli da se suse ali brzo se to resilo .Koze su kasnije popasle sve sto je bilo trulo .
@Thalassoma Cladophora aegagropila samo ne raste okrugla pa te to mozda zbunilo
Super su video snimci...biljke izgledaju zdravo,a tepih je prva liga...svaka cast !
Na poslednjem videu primecujem mehurice koji izlaze preko lily pipe-a...da li CO2 rastvaras i preko difuzora i preko motorne glave/lily pipe-a?