14.06.2026 12:00
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
96 litara - moto
biobiofizicar
Svidja mi se pravac u kome ide ovaj akvarijum, a na poslednjoj fotki jako mi se svidja i kolorit i atmosfera kojom akvarijum odise... Thumb up

moto
branimir ok je napisao:
Ako meris ne bi bilo lose da napises nesto od parametara vode.Je si li probao sa nekom drugom bojom pozadine Thumb upBeer

Parametri vode u poslednjih nekoliko nedelja:
T = 24C
pH 6,7 (stabilan zbog pH kontrolera)
KH = 4d
GH = 12d
NO3 = 15-20 ppm
PO4 = 0,8- 1,2 ppm
Ostale parametre ne merim. Svaki dan dodam i 2ml EL Profito i 1ml Seachem Iron.
Zasada sam vie nego zadovoljan sa napredovanjem, jer mi je taj aq prije vie od godine uzrokovao glavobolju.Through wall

Sa pozadinom cu se poigrati kad bude aq gotov.Wink

Aquamaniac
Parametri vode sve govore Thumb up.
U dobrom pravcu se "krece" akvarijum.
Ocekujemo neku fotku sa drugom bojom pozadine,i pre finalne,bar zbog nestrpljenja i boljeg utiska Smile.

moto
Posle godinu dana:
moto attached the following image:
img_7689.jpg

Edited by moto on 23.10.2011 22:48

Pejc
Bravo Moto Thumb up Odlična postavka Applause
Samo jo kad bi jato riba bilo u prednjem delu...

Gjuro
Jos da parvula popuni svoj prostor i bice top. Odlicno ekstra mnogo mi se dopada ApplauseApplause

biobiofizicar
Ovo je dobro, ali pre godinu dana bilo je bolje i zahtevnije...Wink

Prepoznajem onu fazu iskusnog akvariste koju karakterie period delimičnog zasićenja, zauzetosti obavezama, odravanja akvarijuma sa nezahtevnim biljkama na leru, itd, itd,...
I sam sam u toj fazi - i ona je za ljude, ali čim si reio da stavi slike izgleda da će uskoro biti nekih promenica u staklu i da će biti čećeg umakanja ruku u vodu... Grin Wink
Bitno je da je sve i dalje zdravo i zeleno, a mikrozoruma u desnom ćoku ima i za izvoz....

Veliki pozz!
Beer

darko
Odlicno Moto! Thumb up Bas mi se dopadaju ovi mikozorumi na desnoj strani! p.s. uzgred koji je mikrozorumč PozdravThumb up

moto
biobiofizicar je napisao:
Ovo je dobro, ali pre godinu dana bilo je bolje i zahtevnije...Wink

Po svim mukama, koje mi je pravio ovaj aq u tom vremenu otkad se nisam javio, ovo nije tako loe.:p
Posto nije bilo vremena za 100% odrzavanje svih akvarijuma, stavio sam ih na stand-by... Znaci, radio sam samo najosnovnije stvari da su ostali ivi.
Neko vreme je ovo dobro islo, a onda odjednom... BUM! U dva high-light aq udarila je spyrogira.Lecture
Poduzeo sam sve moguce, sto mi je palo na pamet, isprobao sve savijete, koje sam dobio ali ona je veselo preuzimala oblast. Posto sam se drzao onog "radi jednu po jednu promjenu i posmatraj", ovo je trajalo mesecima. Na kraju, kad sam vec hteo rasturati aq, nabavio sam jos RO, da bih iskljucio i mogucnost, da je nesto u cesmovaci, sto uzrokuje ovu algu... VOILA! Za dve, tri nedelje alga se povukla u oba akvarijuma.
Evo, ovo je na kratko o tome, sto se desavalo u međuvremenu...

biobiofizicar je napisao:
...ali čim si reio da stavi slike izgleda da će uskoro biti nekih promenica u staklu i da će biti čećeg umakanja ruku u vodu... Grin Wink

Pa naravno da ce biti promena ali nista radikalno. Zasad je u planu, da se napravi tepih od parvule, na levoj strani fali jos malo staurogyne, na grani treba da se razraste mahovina, trebao bom nesto resiti sa bolbitisom... znaci, detajli.Grin

darko je napisao:
p.s. uzgred koji je mikrozorumč PozdravThumb up

Microsorum pteropus Narrow

Pozz!Beer

branimir ok
Ovo moze odlicno da ispadne .Ne svidja mi se SMB pozadina jedino .
Desnu stranu ispod panja bih popunio mahovinama kao na levoj i izbacio to kamenje po paravuli levo i desno .Inace sve dobro izgleda proredjuj te microsorume lepse ce izgledati Thumb up
Edited by branimir ok on 24.10.2011 10:54

Dejan Stefanovic
Svidja mi se kako je sve uklopljeno u 96l Thumb up
POZDRAV!!!

moto
Jedna s crnom pozadinom.:p
img_78081.jpg

kojot
Vise mi se svidja ovako sa crnom pozadinom, Bolbitis i Cripta dolaze do izrazaja. Applause

Thalassoma
I meni se vise svidja sa tamnijom pozadinom mada je ceo skejp zaista odlican. A ako se tome doda koliko se namucio dok je sve to postigao, jedino sto mogu da kazem je:
SVAKA CAST MOTO!!!

P.S. Ja koristim RO vodu i zaista nemam nekih problema sa algama osim sporadicno, sa crnom cupavom u malim kolicinama i to najvise na Eleocharis parvuli.

www.njivice.co.rs
Aquamaniac
Mnogo bolje izgleda sa crnom pozadinom...bas mi se svidja...cak si i dubinu postigao,pa uz malo brojnije jato ribica,eto finalne fotke Thumb up!

Gjuro
Da da slazem se ja sa kolegama , i sto kaze Aquamaniac jos riba i eto finalna fotka i dobra naslovna za M.B .

lp
Ba ga je lijepo vidjet ovako lijepo sloenog i pri kraju...snaan prizor i pravi divlji izgled. Čekam finalnu fotku. Applause

www.hraquascape.org
moto
Jedna nova.Smile
img_7891_.jpg

krcko
Dobar. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
deki_pfc
lepo i vrlo zdravo Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,080 jedinstvenih poseta