14.06.2026 04:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mini-fini
Coa
Kad Amano bude video fotke akvarijuma, ima laserom da sprzi monitor, a ostale sudije ce za kaznu da vise naglavacke. Shock

biobiofizicar
Ne znam da li da se ovome radujem Grin ili da plačem Cry
Wink
Beer

branimir ok
Svidja mi se kako si sve slozio .Samo malo bilja ima Cry Nek je sa srecom Thumb up

biobiofizicar
Dok sam fotkao akvarijum za takmičenja pomalo sam se igrao i sa ćerkinim idiot foto aparatom koji ima mogućnost snimanja videa u HD rezoluciji. Od mnogih izabrao sam par koliko toliko solidnih video klipića i skockao jednu video prezentaciju...
Na samom YouTube-u moete ga dignuti u u punoj HD rezoluciji preko celog ekrana.

Moj reiserski debi....Nooo

YouTube Video

krcko
Pogledao sam ga odmah, upoznat si. A za prvi put Applause Pozdrav

http://www.adsrs.org/
lakosta88
nema sta,majstorski Thumb upBeer

Arcus
Bravo majstore! Ovo mi se jako sviđa. Thumb up
Moraću se malo oteti slanoj vodi pa sloiti jedan nano, kada vidim ove fotografije odmah me nostalgija hvata za aquascapingom Blushing

drlessa
Extra...svaka cast!

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
biobiofizicar
Evo da postavim neke fotke sa razlicitim postavkama svetla koje su meni simpaticne i u vecoj rezoluciji (sirina 1000pix). Neke od ovih fotki su radjene i sa 6 lampi postavljenih iznad i iza akvarijuma.... Grin

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_9229a1000a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_8826a1000a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_9260a1000a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_9536a1000a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_8872b1000a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_9047a1000a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_9399a1000a.jpg

www.hraquascape.org/forum/attachments/img_9492a1000a.jpg

I da se malo samohvalim.....NoooWink
Akvarijum je osvojio trece mesto na nedavno zavrsenom HAS Contestu. Takmicenje je bilo zamisljeno tako da se u toku 3 meseca vodi dnevnik takmicarskog akvarijuma. Naknadno su o temi i akvarijumu glasali clanovi foruma, a jedna fotka je isla i sudijama na ocenjivanje. Evo i LINK-a TEME na HASu. Ova poslednja slika je otisla sudijama kao zavrsna fotografija...Beer

branimir ok
Applause olican malisa .Sve cestitke na uspehu na takmicenju Thumb up
Pfft Gde je na Mba tema sa ovim kesa pozadinama Thinking

biobiofizicar
HvalaWink

http://www.mojbil...post_17126
Ovo je tema, ali uznapredovao sam od tada. Grin Na malisi je prvo obican beli A4 papir zalepljen nazad (moze i paus), a onda su iza radile razlicite lampe i kese.....Tongue

katjusa
Cestitke Bio za HAS contest, pa i za ovo link
Applause

biobiofizicar
HvalaWink
Kissing
Beer

krcko
Applause , jo da zbuni zavesu kod Dede. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
edison
Bravo, Applause

www.mojbiljniakvarijum.org
biobiofizicar
Thanks...Wink
Beer

biobiofizicar
Koliko dugo moe da izdri nanić?

Evo dananje fotke da evidentira prolazno vreme posle 8 meseci od formiranja postavke.

Odravanje - teko je reći da ga ima....
Kada upari voda na dve trećine dolijem (ako se setim). Jednom u par meseci očistim prednje staklo (to sam uradio juče). Svetlo nekada upalim, nekada ne (ali prozor je blizu), prihrana par kapi profita u par meseci, ponekad nahranim i ribe...Lips sealed
Filter radi, ali nekada ga grekom neko u kancelariji isključi, pa ne radi i po par dana, grejača nema, blizu je prozora i ima promaje i litraa je mala pa i temperatura u aq osciluje na nivou sobne temperature u zavisnosti od centralnog grejanja i da li smo otvorili ili ne vrata da se luftiramo,.... Znači tokom dana moe da bude i BRRR ispod 20celz, a moe da nagura i do HOT 26celz jer je i radijator odmah ispod prozora i akvarijuma.

I eto osim to su se grane origana malo ofucale i to sam ba juče izvadio skoro svu ricciu (koja je bila prekrila 80% povrine) sve je ostalo OK. Ribe su na broju, koze se mnoe i jedino se ta zelena tačkasta (ili koja već ) uhvati po staklu (vidi se i na ovoj fotki na zadnjem staklu)...

Da li je ovo dobro ili loe, da li je za kudjenje ili hvaljenje, da li je ili nije...???
Eto preseka stanja neka stoji kao evidencija da moe i tako, a da izgleda kao na slici dole.

Koleginica na čijem se stolu nalazi svakako uiva u njemu uz kaficu, dodue kada se na njena navaljivanja Please smilujem i očistim prednje staklo....Blushing
biobiofizicar attached the following image:
malac8a.jpg

Biohazard
Sada tek vidim temu i ovaj nano i mogu ti reci da si ga bas strucno odradio. Prelijepo uklopljeno kamenje i drvo se uklopilo fenomenalno. Svaka cast na ovom scape-u Thumb up

biobiofizicar
Akvarijum upravo rasturen i gle cuda, sve, ali bas sve ribe prezivele, a hranjene tu i tamo par puta nedeljno. Ceo akvarijum se pretvorio u jedan filter, drvo propalo, anubije i mahovine prezivele. Dugo se kroz staklo nista nije videlo. Za godinu dana doziveo je jedno ciscenje uz delimicnu zamenu vode i nekoliko ciscenja hang-on filtera, ostalo vreme voda je samo dolivana. Svetlo paljeno tu i tamo - kad se setim - glavno svetlo dolazilo je indirektno od prozora iza akvarijuma.
I eto opet se postavlja pitanje izdrzljivosti malih akvaristickih nazovi ekosistema. Moj je izdrzao podosta dugo...

Kada operem staklo i skinem krec mozda opet nesto skockam u njemu sa istim stenama i delimicno ispranom podlogom... Wink

biobiofizicar
I sta sad i kuda dalje? Jutros ga rasturih, a koleginica kuka sto hocu da joj sklonim akvarijum sa radnog stola. Iako se kroz prednje staklo nista nije videlo kaze sredi ga i ostavi. Pa rekoh dobro ajde neka bude, kad su vec ribe pretekle, a i "stene" su vec tu naseljene bakterijama. Malo ih proprah, 4/5 podloge oprah detaljno, 1/4 sa originalnim akvarijumskim muljem izdvojih, blago isprah u akvarijumskoj vodi tek da uklonim ono lako, plivajuce djubre, oribah staklo sircetom, vratih na dno podlogu sa muljem, pa preko onu dobro ispranu, izvrteh malo postojece stene, ubacih malo bonsai anubia, bolbitisa, mikrozoruma i tepih od flame mossa, vrnuh ribice i opla...!!!

Ima sutra da se iznenadi....Grin
biobiofizicar attached the following image:
dsc05612aa.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,909 jedinstvenih poseta