14.06.2026 05:11
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Akvarijum 2011. godine - glasanje
Sergios
13, 9, 4

http://www.xs4all.nl/~crypts/Cryptocoryne/
photoivek
11, 1, 6

https://minepi.com/photoivek
Milan 76
3 10 12 Applause

pakor
4, 11,8. Teska srca sam se odlucio. PozdravApplause

biobiofizicar
Srecna nova onima koji slave....
Sledi prebrojavanje glasova....

BeerBeerBeerBeerBeerBeerBeer

Naknadni edit:

Noč je bila duga i zahtevnaCool Grin, ali uspeo sam nekako da se izborim sa brojkama u ove jutarnje sate...
Zahvaljujem se svima koji su glasali, a čestitam i svima čiji su akvarijumi učestvovali u izboru za akvarijum 2011. godine. Da dogodine bude jo brojnije sa puno puno novih lepih postavki koje nas čekaju u ovoj 2012. godini...
Thumb up

A sada:
Edited by biobiofizicar on 14.01.2012 10:12

biobiofizicar
Imam tu čast da proglasim apsolutnog pobednika takmičenja za akvarijum 2011. godine.

5. Maj 2011: Gjuro - "No name" 280Lit

www.mojbiljniakvarijum.org/images/news/Gjuro2.jpg

Fantastična Gjurina iwagumi postavka, uredno trimovana, zdravih biljaka, prezentovana jako interesantnom zavrnom fotkom ubedljivo je osvojila najvie glasova. Umetnost, pedantnost, izuzetne batovanske vetine - sve je spakovano u jedno staklo....Thumb up Čestitamo Gjuri, a siguran sam da će nas uskoro iznenaditi jo nekom zastakljenom lepotom...

ApplauseApplauseApplause BeerBeerBeer Thumb upThumb upThumb up

ZoSo
Bio svaka čast na velikom poslu Thumb up
Ako ti nije problem da napie i ostali redosled......, prvi put mi se desilo da se i moje miljenje poklapa sa večinom , čestitam Gjuri Beer

biobiofizicar
Statistika odradjena,Wink postavicu veceras posle okupljanja, a i tamo prvo prezentovati.... CoolBeer

biobiofizicar
Evo (kako sam i obećao) malo statistike i priče o izboru najlepeg akvarijuma predstavljenog na MBA forumu u 2011. godini.

Kao to znate za glasanje nije bilo nikakvih posebnih zadatih kriterijuma, a mogao je da glasa svako od registrovanih članova foruma, ako je poeleo. Ukupno je glasalo 63 člana foruma i svako je glasao (po svom nahodjenju i osećaju) za akvarijume koji su mu iz samo njemu znanih razloga zapali za oko...

Opta statistika pokazuje da je ba za svaki akvarijum bilo glasano (a svako je trebalo da izabere samo 3 od ponudjenih) i da je velika većina akvarijuma (11 od 13 u konkurenciji) bar jedanputa kod nekoga od glasača imala maksimalan broj bodova i bila rangirana kao najbolji u nečijem izboru.

Gjurin akvarijum broj 5 je apsolutni pobednik po svim kriterijumima. To je akvarijum koji je u optem skoru osvojio ubedljivo najvie bodova (75), imao je najveći broj glasača (31) i najveći broj osvojenih prvih mesta (11).
Svaka čast!!! Thumb up
Pobeda velika kao vrata!!! ApplauseApplause

Glasanje o drugom i trećem mestu do zadnjeg trenutka je bilo neizvesno.

Na kraju na drugo mesto se plasirao moj akvarijum broj 8 sa ukupno sakupljenih 54 boda, 22 glasača i 8 osvojenih prvih mesta.
Treći je bio Motov akvarijum broj 13 sa 50 bodova, 26 glasača i 6 osvojenih prvih mesta.

Kao to se moe videti da iako je Motov akvarijum imao vie fanova u korist akvarijuma broj 8 presudilo je neto vie prvih i drugih osvojenih mesta, koja ujedno donose i neto vie bodova... WinkBeer

Sledi grupa od 3 akvarijuma koji su se vrlo tesno spakovali od četvrtog do estog mesta. Odlučivale su neke glasačko-statističke nijanse - u svakom slučaju prelepi akvarijumi i svaki na svoj način jedinstveni... Thumb up

4. mesto Lakostin akvarijum broj 2 sa 46 bodova, 17 glasača i 8 prvih mesta.
5. mesto Arcusov akvarijum broj 3 sa 45 bodova, 15 glasača i 9 prvih mesta.
6. mesto Pančov akvarijum broj 1 sa 43 boda 18 glasača i 6 prvih mesta.

Bodovi su naravno presuđivali o nazovi plasmanu između ova 3 akvarijuma ali interesantno je kada ih posmatramo da je aq.br.2 imao najvie bodova, aq.br.3 najvie osvojenih prvih mesta, a aq.br.1 najvie fanova...

Izmedju ostalih izdvojio bih i akvarijum na 7. mestu. To je Prodzov akvarijum broj 4 koji je imao 32 boda. Karakteristika glasanja za ovaj akvarijum je da nije imao previe fanova (svega 11), ali ko ga voli -taj ga voli. Njegovi fanovi su bili najverniji, pa je od ukupno ovih 11 glasača čak 7 ovaj akvarijum postavilo na prvo mesto - to je ujedno i najbolja statistika vernosti fanova (7 od 11) od svih akvarijuma koji su učestvovali u izboru....

I to bi uglavnom bilo to - ostali akvarijumi su se ravnomerno rasporedili i po broju bodova i broju fanova i kao to rekoh i skoro svaki sa ponekim osvojenim prvim mestom... To svakako ne umanjuje njihovu lepotu i vrednost. Svi znamo koliko je bilo teko odabrati 3 od 13 i zatim i najbolji u ta tri izabrana.

Statistika kao statistika govori i puno i malo... Neka je ovde u temi, čisto razbribrige radi. Napominjem jo jedanputa da pravljenje neke kvazi rang liste svakako nije bio cilj ovog izbora za akvarijum 2011. godine (i ove statistike) nego da se zabavimo i ponovo pogledamo neke od najlepih akvarijuma predstavljenih na MBA forumu tokom prole godine...Ovu zabavu svakako nastavljamo i sledeće godine...

Pozdrav svim autorima akvarijuma koji su učestvovali, čestitke na fantastičnim kreacijama, poziv i njima i ostalim članovima da nas u 2012. godini obraduju jo lepim staklencima.

I naravno jo jedno veliko bravo za pobednika ApplauseApplauseApplause i hvala Katjusi i Isnogoodu koji su obezbedili nagradu i plaketu iznenađenja za osvojeno prvo mesto....Thumb up

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/21_8.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/22_15.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/3_203.jpg
Thumb upThumb upThumb up
Edited by biobiofizicar on 16.01.2012 00:32

kisleon
Svaka čast! Svi akvarijumi su super.
Baravo Djuro! Čestitam! Applause
Čestitam i ostalim pobednicima! Svaka čast kakve skejpove pravite!

CTale
Bravo Gjuro Applause

Aquamaniac
Svaka cast,Gjuro! Cestitam! Applause
Beer

kojot
Svaka čast svim učesnicima, kao i urednitvu na ideji sa nadom da će akvarijum godine postati tradicija foruma ApplauseApplauseApplause

drlessa
Cestitke i sa moje strane!!!

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
sake30
Cestitam Applause Applause Applause

Dejan Stefanovic
Cestitam!

lp
Čestitke Gjuro na prekrasnom akvariju i osvojenoj nagradi.

Bome nije bilo lako odabrat pobjednika. Ne bi znao koji odabrat. Applause
Edited by lp on 25.01.2012 15:11

www.hraquascape.org
Zoomba
9, 5, 11

Napomena administratora:
GrinThumb up
Naravno da mozete da nastavite da glasate (posebno novi clanovi koji nisu imali prilike) i da time izrazite svoje misljenje o predlozenim akvarijumima. Ipak nadam se da shvatate da je zvanicno glasanje zavrseno i da Gjuri sigurno necemo oduzeti zasluzenu nagradu...
GrinBeer

Edited by biobiofizicar on 17.02.2012 13:19

Gjuro
A ja spremam stalazu nabavio CO2 opremu a vidis ono sad padaju mi poeni Grin .

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,066 jedinstvenih poseta