Ja sam danas pri izmjeni vode dopunio sva mjesta sa osmocotom jer sam stavio samo na par da vidim hoce li bilje da krene, blixa je krenula uvjerio se da je prava stvar i nagurao sam svuda, pincetu u ruke i opleti, malo je zamorno ali se moze
Poslednji put sam osmokot stavio u akvarium pre otprilike godinu dana, medjuti i dalje nalazim po akvariumu kuglice osmokota, koje izgledaju netaknuto (nerastvoreno).
Da li je u pitanju samo omotac ili sam naleteo na osmokot koji se ne rastvara ??????
najbolje je da tu kuglicu u cistoj beloj plasticnoj casi probas da stisnes.ako izlazi obojeni trag svetlo smedje boje,znaci da je jos uvek aktivan.
po svemu sudeci,i sto se tice vremenskog roka,ne verujem da jos uvek ispusta hranjljive materije...
kod nas se najcesce nalazi osmokot koji ima dejstvo oko 6 meseci
najbolje je da tu kuglicu u cistoj beloj plasticnoj casi probas da stisnes.ako izlazi obojeni trag svetlo smedje boje,znaci da je jos uvek aktivan.
po svemu sudeci,i sto se tice vremenskog roka,ne verujem da jos uvek ispusta hranjljive materije...
kod nas se najcesce nalazi osmokot koji ima dejstvo oko 6 meseci
Moda jednostavno nije imao potrebe da se razloi...?
Na primer, zbog hranljive podloge i prihrane putem vodene kolone...
Moda i greim, ali to mi je prvo palo na pamet...
Moda jednostavno nije imao potrebe da se razloi...?
Na primer, zbog hranljive podloge i prihrane putem vodene kolone...
Moda i greim, ali to mi je prvo palo na pamet...
podloga je neutralna, a ne verujem da mi je voda toliko zasicena da ne moze da se razlozi u njoj.
Kod mene je oduvek bilo kuglica koje ko zna koliko dugo stoje u podlozi a i dalje imaju u sebi beli prah, ali je to zanemarljivo mala količina, rekao bih.
Aq od 25 litara sam nagruvao Osmocote-om toliko da vie ne dodajem nita kroz vodenu kolonu osim fosfata, ponekad.
Čitao sam, i primenjivao, da se osmokot najlake ubacuje u podlogu tako to se zaledi u komoricama za pravljenje ledenih kocki. U svaku komoricu se ubaci po tri-četiri kuglice. Naravno, komoricu vodom ne napuni do vrha. Onda ledene kockice ugura u podlogu. Tako se obezbeđuje da osmokot ne ispliva na povrinu. Probao sam, i super je stvarčica. E sad, problem je kod akvarijuma koji imaju tepih. Onda pinceta u ake, pa guraaaajjjjjjj.