14.06.2026 09:20
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Souvenir - 110l Zander
zander
Ovako izgleda ceo akvarijum posle dve nedelje
Sada ce da usledi jedno trimovanje i od tih pelcera cu da rasporedim gde sta ide...
lh4.googleusercontent.com/-7l2Lff7jhdA/T6li5EBWdAI/AAAAAAAAAQE/MMhk6QqTYcc/s912/Sou3863.jpg

deanjmi
Lepa bastica zander,i cestitke bas cesto predstavljas svoje radove pored ostalih obaveza,vidi se ogromna ljubav prema ovom hobiju

zander
Nije bas cisto iz bliza kada se pogleda a i makrofotografija otkriva sve tajne Photo ali nadam se da ce biti bolje.
Podloga je dosta debela, napred je tacno 8cm (3,5cm zemlja + sljunak 4,5cm), nazad je 11cm.

deanjmi wrote:

Lepa bastica zander,i cestitke bas cesto predstavljas svoje radove pored ostalih obaveza,vidi se ogromna ljubav prema ovom hobiju

Thumb up

darkoh
Kakvo je stanje nakon 10 dana? Jel ima promena? Poz

zander
Nisam bas nesto preterano zadovoljan. Nesto raste, nesto nece ili se predomislja... Smile Ali sve se nesto nadam da ce biti bolje Facepalm
Juce sam malo slikao pa evo jedne slike, Rotala vietnam, sp. 'green' i Ludwigia inclinata var. verticillata 'Cuba'... Nisu bas nesto reprezantativne ali eto cisto da ima koja Photo
zander attached the following image:
souvenir02.jpg

darkoh
Inclinata lepo napreduje i krenula da se farba. Wietnam mi je sitnija slicna walichi. Doteraces ti ovo na pravu velicinu i boju. Ne sumnjam. Samo napredBeer

zander
Stanje je takvo da mi ne mozete zameriti na lose postavljenom hardscape-u
Da ispratim ovu temu kako dolikuje, slika je od pre neki dan...
Bye

lh5.googleusercontent.com/-lbXrSBBZ6lc/T_s45xvWPMI/AAAAAAAAAY8/EPbKnFcQDsU/s800/Sou3864.jpg

krcko
Hard savreno postavljen, uopte ne smeta generalnom utisku Smile . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
branimir ok
Thumb up vidim da je Tonina lepo pocela da raste jel znas parametre te vode

zander
Parametre ne znam bas, jer ne merim skoro nista, znam samo sta dodajem u akv. Wink

-NO3 je oko 40ppm (od 30-50 na primer, mada ne merim). Sve to podizem uglavnom iz KNO3, NH4NO3, Urea, sve u suvom stanju, na kasikicu.
-PO4, je od 0,5~1 ili 2ppm, mozda i 3ppm. Dodajem ga iz KH2PO4 i iz NPK djubriva (wuxal super).
-Grčki mikroelementi ('Super elements' )
-Wuxal Fe (nedeljno oko 1-1,5ppm), u kapima.

Algi je bilo i ima ih i sada, sa mnogim biljkama nisam zadovoljan, ali nista nije propalo... Ovo mi je i ovako akvarijum za zezanje, eksperimentisanje i za ucenje pa i nije toliko strasno u odnosu na sve ono sto sam radio sa njim...

Tonina jeste malo teza biljka, ali lako se da savladati, za moj pojam ima dosta cudnijih biljaka za provaljivanje od nje... Bar tako nekako mi sad deluje, uglavnom ima jos mnogo, mnogo da se uci... Wink

Pozdrav za CH BeerThumb up

zander
Evo jos malo svezih danasnjih slika pre trimovanja... Photo
lh3.googleusercontent.com/-j1CvRGJyHHI/T_3Zoe88KkI/AAAAAAAAAaM/zl-6npDfTxQ/s576/Sou3867.jpg
lh3.googleusercontent.com/-c1WQ2bV4Yhg/T_3ZngPTZOI/AAAAAAAAAaA/CymWZWvQar0/s800/Sou3866.jpg
lh3.googleusercontent.com/-gdg1T61uMmg/T_3Zl6_efNI/AAAAAAAAAZ8/AqGz8vWUZDU/s800/Sou3865.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,796 jedinstvenih poseta