14.06.2026 08:21
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Greenstone
Vlada991
Nadam se da cu u narednom periodu imati malo vishe vremena da poradim oko akvarijuma... Za sada to ovako izgleda. Kritike/Saveti? Pozdrav... Smile
Vlada991 attached the following image:
foto048_copy.jpg

krcko
Deluje povučeno skroz u zadnji plan. Pa, sada i poradi na svemu. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Vlada991
Evo malog update-a. Slike su jako loseg kvaliteta, nadam se da ne zamerate... Ukratko, imam problem sa algama. Razlog - dok sam bio na odmoru 10tak dana, zaduzio sam mladju sestru da se brine o akvarijumu. Ona je hranu koju ja potrosim za 4-5 meseci, potrosila za 10tak dana i nastao je opsti haos u akvarijumu... Redovnom zamenom vode i smanjivanjem foto-perioda uspeo sam da, ja se nadam, zaustavim sirenje alge. No, bitka jos uvek traje...

Mahovina i microsorumi su ubaceni pre 2-3 dana... Videcemo kako ce to izgledati kad se malo rasiri/poraste.

Kritike/saveti dobrodosli.

Pozdrav. Smile
Vlada991 attached the following images:
dsc01989.jpg dsc01999.jpg dsc01996.jpg dsc01994.jpg dsc01984.jpg

Edited by Vlada991 on 23.08.2012 23:04

Vlada991
Nadam se da su ove slike malo bolje... Smile
dvci0525_copy.jpg dvci0515_copy.jpg dvci0545_copy.jpg dvci0547_copy.jpg dvci0537_copy.jpg

Vlada991
http://www.youtub...e=youtu.be

Video.
Edited by Vlada991 on 31.08.2012 17:35

biobiofizicar
Polako se oblikuje akvarijum. Ovo nazad (mislim da je limun) centralno desno je malo presirokih i prevelikih listova - ako pricamo o kompoziciji.
Ja bih to ili izvadio ili zamaskirao nekom biljkom srednjeg plana - tek tek da viri iza nje

Vlada991
Nazalost, zbog preseljenja moracu da rasformiram akvarijum... Nemam pojma kako i sta cu da radim... I don't know

Vlada991
Pozdrav drustvo. Doslo je do nekih promena u mom akvarijumu. Kao sto sam vec rekao posle letovanja, usled preteranog hranjenja, akvarijum su napale alge i borba jos uvek traje... Doslo je i do promene sobe, samim tim sam morao 80% akvarijuma rasformiram, tako da sam se odlucio za novu postavku.

Postavka je daleko od zavrsene, neke biljke su tek posadjene, neke nepunih nedelju dana u akvarijumu.

Flora: Crypt wenditi brown, valisnerija americana (gigantea), valisnerija spiralis, marsiela hirsuta, hydro. dissecta, echinodorus tenellus, microsorum pteropus, microsorum windelow, microsorum philipine, spiky moss, vesicularia montagnei, leptodictyum riparium, nana petit, saggitaria subulata, bolbitis heudolti i pistia stratoites. Mislim da je to to...

Fauna: Razbore, crvene i crne neonke, crne tetre, corydoras plateus, zebrice, ancistrus, puno kozica red cherry, Clea Helena. Nesto malezijskih u barskih puzeva prebeglo u filter, van domasaja helena...
dsc_0032_copy.jpg dsc_0031_copy.jpg

Vlada991
U levom uglu (prednji plan) se nalazi crypt wenditi brown i hydrodoctile dissecta, iz nekog razloga, taj deo je posebno "osvetljen" i ne vide se na slici... To bi bilo to, pusticu da priroda odradi svoje sad, ko zna mozda i ispadne sve lepo...

Kritike/saveti... Pucajte. Thumb up

Mandic
Lepo si ga skockao Smile
Moj predlog je da taj panj koji je skroz levo, prebaci skroz desno, a na njegovo mesto stavi ovaj panj koji ću ti poslati. Uklopiće se. Smile
I u tom levom uglu ti fali braon i zelenih boja, tako da ću ti poslati jo neke kriptice, a ako moe, nabavi neke anubie, pa ih nakači na novosadski panj Smile

Verujem da će biti jo lepe, veoma uskoro!
A i sad je lepo, priznajem Smile

Vlada991
Hvala druze. Na levoj strani imam crypte, microsorume i dissectu, samo ne znam zasto se ne vide na slici... Tu ce doci jos 2 echinodorusa. Za koji dan stizu. Smile

biobiofizicar
Kritike/saveti... Pucajte.

Za sada izgleda sasvim OK.
Samo napred.

Vlada991
Nova rasveta. Reflektor je na 32cm iznad povrsine akvarijuma, da li je to malo? Shock
dsc_0229_copy.jpg dsc_0227_copy.jpg

Biohazard
Odlicno, konacno je pusten u rad. Svaka cast Smile Nemoj je vise za pocetak spustati to je sasvim dovoljno Wink

Vlada991
Ok. I jos jednom veliko hvala Bio za sve, da nije bilo tebe, ne znam da li bi ispalo ovako... Hvala puno. Na redu je filtracija. Cim se opet ukaze prilika i malo vise slobodnog vremena... Smile

Vlada991
Mali update.

Na prvoj slici vidite algu koje me muci. Samo se pri dnu uhvatila i ne mrda... Nisam je brisao do sada mehanicki. Pokusacu tako, ko zna mozda i nestane... Smile

Pitanje za sve. Da li da pocupam svu valisneriju u zadnjem planu i umesto nje, rasirim bolbitis heudolti? Sakrio sam ga iza panja, ne vidi se bas najjasnije...

Pozdrav svima. Smile
dsc_0253_copy.jpg dsc_0245_copy.jpg

Vlada991
Mali update. Smile
Vlada991 attached the following image:
dsc_02791_copy.jpg

Vlada991
Update.
dsc_0312_copy.jpg dsc_0308_copy.jpg dsc_0301_copy.jpg dsc_0300_copy.jpg

Biohazard
Svaka cast druze, mahovina je na zavidnom nivou Thumb up
Ti izgleda imas vise kozica nego kamencica u podlozi GrinGrin

biobiofizicar
Jako lepo odradjen centralni motiv sa mahovinama.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,713 jedinstvenih poseta