14.06.2026 05:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Midnight Sun
SnikS
Spray bar talasa polovinu HC-a i sve biljke u desnom uglu i tu nema algi dok kod leve strane ide samo voda koja se odbija od desnog bocnog stakla.Izgleda da je ta tzv. mrtva zona tj slabijeg protoka podlozna algama tu su najvise prisutne i na E. parvuli u sredini kraj zadnjeg stakla.Ureu nisam dodavao zadnje dve nedelje,bukvalno sam zaboravio na nju.A filter je ciscen pre 2 nedelje ali samo je ispran filtracioni materijal nije nista novo dodato da ne bi pobio korisne bakterije jer nisam ostavio vodu iz predhodnog setup-a.

Znam da sam malo zeznuo situaciju sto sam ubacio jaku podlogu ispod Anubia i poanja ali sada je kasno za premestanje.Through wallThrough wallThrough wall

Koje algojede predlazesčSamo da nisu sijamci.Kada su mali odradjuju posao ali kada porastu olenje se,predju na suvu hranu a tesko ih je pohvatati.č

Vlada991
Ne znam da li je tachno, ali chuo sam da sijamski algar jede i tu crnu algu... Nisam sigruran, ali poksuhaj... To je ipak ona pricha od akv do akv, svuda je drugachije, mozda ti se posreci taj koji jede crne. :P Srecno!

SnikS
Imao sa 9 komada nijedan nije hteo da je pogleda,ni nju niti bilo koju algu.Zasvidjala im se suva hrana i prestali alge da jedu.

biobiofizicar
Proverena kombinacija su uvek otocinclusi, amano i nerite (mogu i ove nase domace - pokazale su se dosta dobro). Ja licno volim i male ancistruse za ciscenja po panju i kamenju... Naravno da ima i drugih.
Kad god je zagustilo u mom izboru ova velika cetvorka je dosta uspesno pomagala da prevazidjem probleme. Jedina mana sto nisu stalno dostupni, donekle cena, sto su otici poprilicno kilavi i meni su trajali po nekoliko meseci, a nerite kada se navade lepe ona bela jajca koja se uzasno tesko skidaju - niko nije savrsen Frown

Dejan Stefanovic
a skampi iskacu... ovi obicni sto se stalno mnoze i nisu problem, ali amano skampi jesu gubitak ako uginu... tako da bi trebali da provalimo njihovu reprodukciju kako bi i ta vrsta bila zastupljenija u nasim akvarijumima...

krcko
Reprodukcija je odavno provaljena, samo ima jedna začkoljica-ishrana. Potreban je plankton za ishranu da se preobrate u račiće.
http://caridina.j...entite.htm
Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Dejan Stefanovic
Hvala za link. Vec smo pisali o tome ali jos nismo uradili... BeerBeerBeer
POZDRAV!!!
Edited by Dejan Stefanovic on 13.10.2011 13:05

krcko
Malo istrčavamo iz okvira teme, ali ako malo pretrai po Zanderovim postovima, videće da je Na zainteresovani Administrator za svata-neto eksperimentisanje, pokuavao vie puta, ja sam bio nestrpljiviji i brzo odustao. Inače, član ovog Foruma Octopus ih razmnoava, ali ima i potreban deo iz Morskog odeljka. Sniks, izvinjavam se sa skretanja iz okvira teme. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Larve sam do 20-ok dana drzao u zivotu, nisu napredovale sa rastom do tog 20-ok dana i posle toga su polako nestajale... Mislim da je jedini 'probelm' ako tako moze da se kaze - hrana... Nemam vise slobodnih akvarijuma inace bi opet pokusao. (sorry za off) Wink

uh... probao bi ovog da se resim jakom aeracijom u prvom periodu i preko dana i preko noci... i cescim izmenama vode (na primer 3 x nedeljno po manje, 30-ak %), a za djubrenje - nebi ga bas ukidao ali bi smanjio za pocetak...

Da li ti rastu ok biljke koje su u podlozi, ili ima ono 2 dana raste pa 2 dana stoji... č

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/sdc14482.jpg

SnikS
Biljke fenomenalno rastu,imaju punu boju,napreduju samo ima se na starim listovima hvata ova crna napast.

Dejan Stefanovic
SnikS i ja se izvinjavam zbog skretanja teme na amano skampe, ali pored nacina za suzbijanje algi koje pominju ostali uvazeni clanovi foruma nece da steti ako ubacis nekog mladog algara... Plasi me i cinjenica da je akvarijum star tek mesec dana tako da najezda algi tek predstoji... POZDRAV!!!

SnikS
Nedeljni izvestaj Smile a ujedno i stanje nakon mesec dana Through wall
SnikS attached the following image:
front.jpg

Edited by SnikS on 16.10.2011 22:38

SnikS
.
ugao.jpg

SnikS
..
leva_1.jpg

SnikS
Hc lepo napreduje,u globalu sve biljke lepo napreduju samo na Anubiasima,Microsorumima i na E. Tenelusu ima crna cupava ali je sa EC przim u kombinaciji sa H2O2 Thumb up

Spustio sam spray bar da bi pokrio mrtve ugove gde je bio slab protok jer tu su mi se crne cupave naselile,pa ce da vidimo da li ce da bude bolje ili ce da se ubacuje jedna protocna pumpa Through wall

Evo slike nakon zamene vode i trimovanja.
trimovanje.jpg

Vlada991
Lepo izgleda. Koje mere si preduzeo u vezi algič

SnikS
Przenje sa H2O2 i sa Easy life Carbo
Edited by SnikS on 16.10.2011 23:38

Bozinke
Ja bih probao sa totalom:p salim se mislim da si resio problem ovim protokomThumb up

SnikS
Malo crnog zlata sa perlingom i HC-om
sdc14516.jpg

SnikS
Trudi se ali joj ne uspeva...Through wall
sdc14522.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,218 jedinstvenih poseta