14.06.2026 08:28
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
La vita è bella
zander
Neki komentar...
Malo kad pogledam, simetrično mi deluje. Srednji plan je dosta visok, pretrpan i arolik i zaklanja zadnji deo.
Crvene biljke, malo razgrupisane i na sve strane odvlače panju. Mahovina bi dobrodola i neka nia biljka za ovaj prazan prostor

Pejc
Hvala na komentarima. Jos uvek je to setup u razvoju i daleko od krajnje forme. Sad sledi napad na niskorastuce biljke i formiranje tepiha u tom srednjem planu, a sredina i pozadinske biljke ce vremenom doziveti transformaciju. U medjuvremenu evo i jedne dnevne slike (jucerasnje) Beer
Pejc attached the following image:
96.jpg

Pejc
I posle 75 dana akvarijum izgleda ovako
101.jpg

paleoglodit
Poslednja slika mi se najvise svidja. Mogao bi da je izrezes (crop) odozdo i odozgo...(vidi dole) Bice to super samo poslusaj Zandera.
Probaj takodje da slikas a da pritom zamracis nekom krpom deo izmedju svetla-haube i aq.

Evo ako ne zameras malo sam ti dotero fotku (koliko je moglo)
paleoglodit attached the following image:
1011.jpg

Edited by paleoglodit on 16.08.2009 23:37

Pejc
Naravno da ne zameram, samo mi prirodnije deluje ova sto sam ja postavio. Jasnije se vide detalji na ovoj koja je preradjena Thumb up Hvala lepo na obradi fotografije i na savetima Smile
Edited by Pejc on 16.08.2009 23:41

Rasta
Pejc probaj kad slikas da se spustis malo Smile jer su slike uvek odozgo slikane, pretpostavljam da ti smeta svetlo kad slikas ravno, ali kako ti je pale rekao prekri ga necim Wink Cool

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Pejc
Cim ugrabim malo vise vremena zovem umetnika za akvarijume i fotografiju (gosn. Desetoprstog) i pozabavicemo se i kvalitetom fotografije Smile U svakom slucaju hvala vam na savetima. Evo jos jedne.
104.jpg

dushan92
Svidja mi seThumb up.Reci mi samo sta ce biti na sredini aq-ač

paleoglodit
Auu pa ti se druzis sa DesetoprstimShock E pa moraces da nam prenosis recepteGrin

Pejc
dushan92 je napisao:
Svidja mi seThumb up.Reci mi samo sta ce biti na sredini aq-ač

Hvala druze. Nadam se tepih od glose ili hc-a.

Pejc
paleoglodit je napisao:
Auu pa ti se druzis sa DesetoprstimShock E pa moraces da nam prenosis recepteGrin

Nema brige, samo da ugrabim vremena da i ja zapisem neki od njegovih recepata Smile Ima ih mnoooogo Wink

zander
zander je napisao:
Neki komentar...
Malo kad pogledam, simetrično mi deluje. Srednji plan je dosta visok, pretrpan i arolik i zaklanja zadnji deo.
Crvene biljke, malo razgrupisane i na sve strane odvlače panju. Mahovina bi dobrodola i neka nia biljka za ovaj prazan prostor

Mislim, hteo sam da ti pomognem ovim komentarom. Nema potrebe za Through wallWink
U principu svako sebi pravi aquascape kakav eli.
Ja sam ti samo spomenuo na čega da obrati panju. Kao prvo simetričnost, ako tei nekom aquascapeu ili za razliku od toga moda samo uzgoju biljaka.
Fotografija Desetoprstog će svakako u mnogo boljem izdanju da predstavi ovaj akvarijum, ali ono to je osnova postavke, hardscape i ako je postavljen simetrično ne moe ni dobra fotografija da sakrije.

Ideja ovog sajta je bila vie vezana za to zato ti glossostigma ne raste
na primer, pre nego davanje komentara gde ta prebaciti od biljaka i slično, ali moemo i o tome, oputeno samo... Wink
Pozdrav Thumb up

Pejc
I komentar je shvacen kao pomoc Smile 4 obicne neonke su zamenjene sa 4 osram lumilux i ostaje da jos 2 kineske zamenim sa 2 osram flora pa se nadam da ce i glossostigma konacno poceti da se siri malo brze Smile I svaki savet je uvek dobrodosao Thumb up Beer

zander
Thumb up

Pejc
Greska Through wall
Edited by Pejc on 04.09.2009 18:11

kojot
zaista lepo,meni jedino smeta sto se korenje izgubilo u zbunju.Ako smem da predlozim nesto:visoko bilje iza a ne pored i uz korenje,na korenju malo Microsoruma kog vec imas i mahovine,a sredina i prednji plan nisko i srednje bilje tipa blyxae,glosso(koju si vec zasadio)....MOzda cak u dodnozju odakle bi trebalo da krecu microsorumi neko kameje.
Ovo je samo predlog jer mi se aq svidja i ovako samo mi zao korenja koje je kao sto rekoh na prvim stranama teme,VRH!!!

Kum 1229
Jedino sto fali da se javi gdin. Gdrujancic Cool

Pejc
@kojot - Predlozi su uvek dobrodosli druze Thumb up Hvala lepo na savetima, vec se nesto promenilo, samo jos da ugrabim vremena da slikam i da doteram promene do kraja Smile

kojot
Cekamo strpljivoThumb up

Pejc
Evo i vecerasnje fotke. Opet slabijeg kvaliteta. Polako, ali sigurno, "oslobadjam" panjeve Smile
2_70.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,732 jedinstvenih poseta