14.06.2026 11:04
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Ecstasy of Gold
ZoSo
ZoSo je napisao:
...
Nema jo mnogo do finala,pa onda sve nanovo Through wall
...
To si mi sam rekao,samo da uslika finalnu,pa rastura!
Mislim ipak ne bi trebao,bar jo malo...Beer
P.S. Na kraju krajeva nismo jo ni gajbu piva ispili ispred Grin

zander
Kamenje ću da izvadim da operem pa ću da ga vratim nazad, al to za sledeće slikanje. Sad gledam kakvo je bilo lepo kada sam ga tek ubacio u akvarijum (na prvoj stranici).

Mislim da ću samo da promenim oblik tih Rotali na desnoj strani da kamenje moe da dođe malo do izraaja. Ali opet volim kada Rotala green malo podivlja sa rastom pusti korenje, povije se na dole, tad mi najlepe izgleda.

Mahovina mi jo nije neto dola skroz sebi od kad sam izbacio Sijamce, trebala bi i onda malo da se razraste...

ZoSo, ja mislim da smo i vie od gajbe, bude tu svaki dan po neko Beer Smile tebe zovem kad zatreba podloga da se vadi GrinBeer
Edited by zander on 23.09.2009 18:39

biobiofizicar
Odma da se izvinim autoru za skrnavljenje njegovih ruku dela, a koje sledi u nastavku mog posta....

Da se razumemo za mene je ovaj aq izvrstan i definitivno zasluuje da se nadje na nekom aquatakmičenju.

elim da posmatram prikazanu fotografiju čisto sa potencijalne takmičarske strane i ta mi na njoj fali da bi prikaz za takmičenje bio extra (vidjeno okom kobojagi sudije iz irija koji sam ustvari ja batovanski dunster)
1. Naravno da kvalitet fotke treba da bude bolji za takmičenje, ali mislim da uz brojne prijatelje sa moćnom optikom čika smudja neće imati problema da odradi tako neto...
2. Ono to meni odma upada u oko su tri tamne zone u postavci zaokruene plavim. Krajnje desna se definitivno treba odraditi aquabatovanski, a srednja i leva se moda mogu odraditi i boljom fotkom i osvetljenjem (ukoliko u njima postoje neki interesantni strukturni detalji koji su u ovom trenutku isuvie zatamljeni. Ako ih nema i njihovu popunu moe odraditi aquabatovanstvo.
3. ja bih lično ubacijo jo jedan sprat bilja koji bi razgraničio niske biljke prednjeg plana od bilja srednje visine (du braon linije), a i na taj način malo maskirao tamne zone...
4.ostaje jo tu i tamo poneki tric tric makazama na pozadini i malo ugučivanja o kome je autor već ranije pričao.

Ovim postom ustvari ja sam hteo da unesem jednu novu dimenziju u način diskutovanja aqascapova koji podrazumeva korićenje fotki i moćnih Softverskih alata. kompjuterskim ubacivanjem crvenolisnih sitnolisnih biljaka u tamne zone du moje braon zamiljene linije mislim da sam odma dao do znanja na ta sam mislio. Jedna fotka govori vie od 1000reči (a ja sam se ba raspisao...). Nekaem da je moje predloeno reenje uopte dobro i da je aquabatovanski izvodljivo, ali priblini rezultat se odma moe videti... Mislim da su ovakve Photoshop igrarije vrlo korisne i za same autore u fazi kada zele da vre fine izmene u svojoj postavci, obzirom da pre umakanja ruku u aq mogu unapred da pogledaju i naslute kakav bi mogao da bude rezultat zamiljene promene...

eto....Through wall

NAKNADNI EDIT:
Kada sam malo bolje pogledao ovo to sam dodao na fotku na boljem i većem LCD monitoru na poslu sada mi izgleda da trči kao bubuljica na vrh nosa, ali eto pokuao sam da dam neku ideju...
biobiofizicar attached the following image:
ectasyofgold2aa.jpg

Edited by biobiofizicar on 24.09.2009 10:36

zander
Odličan komentar Bio Bio Thumb up I hvala za trud Thumb up
Ja sa slike isto najbolje uočim nedostatke al nekad ipak dobro dođe 'pomoć prijatelja' SmileThumb upBeer

Ima jo 5-6 dana do prijave na AGA, ako ne uslikam dotle (ako neko sa boljim aparatom ne trkne do mene) nije ni bitno. Idem sa drugom postavkom, rekoh već, beli pesak neću da vidim neko vreme bar Wink

zander
@Bio
Jel ima kojim slučajem veću ovu donju sliku sačuvanuč Na 640pix irine, da vidim ta si uradio Smile

biobiofizicar
Bacio sam ti na email iz tvog profila, a jednostavno sam uzeo par crvenkastih vrhova sa neke biljke sa neke fotke nekog akvarijuma i njima popunio crne praznine u tvom aq. Jednom recju prvo sto mi je palo napamet i pod ruku.....

Uzeo sam magicni stapic u foto editoru kliknuo na crno polje na tvojoj fotki on oznacio oblik crnila, preneo masku na tu neku fotku na deo sa tim nekim crvenkastim biljkama, copy pa paste kod tebe uz podesavanje providnosti kod paste sa nekih 70ak% da ublazi granice i sve to za 10ak minuta...Wink

zander
Thumb up
zander attached the following image:
biobio.jpg

zander
Ovo bi bila finalna slika, zazimilo ovih dana Wink
zander attached the following image:
eog1fmba.jpg

krcko
Znači , zlatna zima u ekstazi Grin . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
kojot
Odlicno,vidim ocistio si i pomerio kamenje-mnogo bolje nego pre sto je bilo postavljeno,bar po mom ukusu,zbunovi su dobro istrimovani.....
Sve u svemu ApplauseApplauseApplause

paleoglodit
Sta god radio meni se dopada. Nego jesi li ti to iribao kamenječ
Na predhodnoj slici je osvetljenje bilo umerenije (bolje).

Pejc
Bravo druze Thumb up Finalna slika je najbolja Applause

dexter
Ovo izgleda zanderastično.
Blyxa je kao lutka.

Čekaj sada da udarim koji ApplauseApplauseApplause

www.aquaplants.org
biobiofizicar
Ma ubij me!!! - ali izgoreo si fotku, vrhove biljaka zadnjeg plana, pozadinu, povrsinu vode, kamenje previse belo, neprirodno ( i od pranja i od slikanja).....
Ako je fotka za neko takmicenje aparat u ruke pa na ponovno slikanje Through wall, ako je za internu upotrebu dozvoljavamo lokalnu doradu u Photoshopu....Wink

I poradi malo na tom desnom kamenju. Deluje neprirodno kao da je palo na zelenilo, nema vezu sa podlogom strci i odvlaci paznju umesto da je prirodno uklopljeno. Malo ga zakloni zelenilom, mozda promeni pravac prostiranja linija na njima ka centru aq. Tu definitivno nesto treba da bude, ali po meni ovo nije najsrecnije resenje...

Pogledaj samo sliku iznad. i koliko je sve koloritno mirnije...
Edited by biobiofizicar on 23.10.2009 15:59

paleoglodit
Pejc je napisao:
Bravo druze Thumb up Finalna slika je najbolja Applause

Pazi ona tako deluje na prvi pogled jer je uramljena.Zato je vazan ram za sliku: da je istakne.
Inace hvala Bogu da i BioBio vidi isto sto i ja. Boje su na predhodnoj slici lepo zasicene tj. kako se u slikarskom zargonu kaze "obojene su". Crno i belo se ne racuna u boju nego predstavlja mrak ili izvor cistog svetla.

BioBio nema dorade u shopu ako se nesto izbeli.Onda je to tezak ili nemoguc poduhvat a da slika ostane prirodna.
Edited by paleoglodit on 23.10.2009 17:13

zander
biobiofizicar je napisao:
Ako je fotka za neko takmicenje aparat u ruke pa na ponovno slikanje Through wall, ako je za internu upotrebu dozvoljavamo lokalnu doradu u Photoshopu....Wink

Nije za takmičenje BioBio. A imam jo nekoliko fotografija koje se jo i mogu malo doterati ili jo ako me ne bude mrzelo da ujutru uslikam akvarijum.
Ali promena u akvarijumu nema. Tipa, zaokreni ovo i na levo ravnajs.... Pa to sam sve ja sloio i gledao sam valda dok sam slagao, sad tako je ispalo, valda sam tako i hteo ili je moralo tako, ko će ga znati Wink

Sa fotografisanjem i fotografijom sam jo na Vi. Kaem moda ujutru ponovim ako ne zaglavim večeras negde Beer

Hvala na komentarima Thumb up

Pale, kamenje sam izribao malo, skroz se zacrnilo. A preko njega i preko mahovine sam posuo isto beli pesak, izgleda valda kao da se presijava Wink
Edited by zander on 23.10.2009 19:19

grujanic87
U jbt. pa ova blyxa je podivljala u visinu...opusteno biljka zadnjeg plana Shock

Sve u svemu svidja mi se Applause Jedino mi ,vrlo malo, to kamenje strci.Ali ne preterano Wink

P.S. Ja bi da rezervisem pelcer bluxe kad sredin nanova sledeci setup Grin

EDIT:Ali kad malo bolje pogledam,da nema tog kamenja nekako bi ta desna strana bila ''mrtva''
Edited by grujanic87 on 23.10.2009 20:37

zander
Ima ovde jedno 20ak pelcera, poslao bi vam svima, u sledeci setup je svakako necu stavljati. Samo mi fali vremena da vam svima posaljem Lecture

katjusa
Zander, izvini, malo sredjeni liveli fotke ...

www.shrani.si/f/38/hW/n8bXOBu/zander.jpg
lp

dushan
Ne moze bolje! Svaka cast! Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,015 jedinstvenih poseta