14.06.2026 11:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
200l - drugi puta
zander
Neto ti je ovaj put slika mutna LectureFrown

(E kad prelomim stranu Through wall Evo je slika i ovde...)
mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/12122010.jpg
Edited by zander on 12.12.2010 10:22

ZoSo
S' tim canonom bi trebao praviti puno bolje slike...... Lecture

Naoruaj se strpljenjem pa vebaj , nema ti druge Cool

zander
Smanji "protok" svetla na tom Canon'u Grin

Aquamaniac
I pored mutnjikave fotke,akvarijum izgleda sve bolje Thumb up.
Da li su rodostomusi skoro ubaceni,posto mi izgledaju bledunjavo ili je kriva fotkač

Arcus
Aquamaniac je napisao:
I pored mutnjikave fotke,akvarijum izgleda sve bolje Thumb up.
Da li su rodostomusi skoro ubaceni,posto mi izgledaju bledunjavo ili je kriva fotkač

Rodostomusi jučer ubačeni. I bledunjavi su i musava je slika Grin
Biće bolja slika na sledećem update-u. Ovo je čisto da vidite kako stanje stoji... Beer

Arcus
Kako vam se činič Doće sutra prijatelj fotograf koji će napraviti bolju fotku. Ova je čisto da vidite kako izgleda sada i da mi kaete ta da promenim do sutra! U prendnjem planu re rečni pesak kao to vidite. To je novina.
Kada su doli rodostomusi uletile su i dve zebrice grekom, jednu sam uhvatio a druga je vrag i čim priđem akvarijumu bei u bilje ali je opet puno slobodnija i ivahnija od rodostomusa. Nadam se da neće smetati pri slikanju sutra Through wall
Skejp nije u potpunosti zavren ali mi je već dosadio i slagao bih neto drugo pa sam planirao sledeće nedelje rasturanje i slaganje nečeg novog... Beer
Mislim da bih trebao poiati mahovinu na ove dve grane desnoč Na ovoj najvioj grani mahovina nije dobro rasla jer je stalno udarao mlaz ovde iz pajpa...
Arcus attached the following image:
200l.jpg

Edited by Arcus on 29.01.2011 13:55

kojot
Steta sto zavrsavas jer ima ovde jos mesta za rad. Mozda bela pozadina i neko svetlo iza za finalnu fotkuč
I da mahovina da se sredi pred slikanjeGrin

biobiofizicar
Dobar!!! Thumb up
Isto mislim za mahovine kao i kolega i obavezno ocistiti sredinu dole u procepu oko sitnih grancica od upletenih mahovina da se dobije cist dubok prolaz. Na samom kraju prolaza uz zadnje staklo obavezno dodaj jos cistog belog peska koji ce sa svojim odrazom u zadnjem staklu dati osecaj neverovatne dubine prizora. Taj odraz se vec nazire na ovoj fotki (sa onim prljavkasto zelenkastim delom), ali insistiraj na njemu i ispotenciraj ga maksimalno... Sa ovakvom nekakvom mutnjikavom pozadinom i dobro sakrivenim spojevima zadnjeg i bocnih stakala ovaj putic sa odrazom ce dati efekat da uopste nema zadnjeg stakla.
Probaj to da isforsiras u toku slikanja...

Naknadni edit:
Evo fotkom sam probao da docaram ovo sto pricam Obrisao sam liniju spoja podloge i zadnjeg stakla (crvena strelica) posvetleo jos prolaz i ocistio ga malo od viska mahovine
biobiofizicar attached the following image:
200la.jpg

Edited by biobiofizicar on 29.01.2011 21:02

Rasta
Arcus sve ti je vec receno mada si i sam vec delom znao sta da radis Smile probaj sa svetlom iza dole da bio dobio bolji efekat...inace zelenilo je odlicno i bas opusta nekako..steta pa ti je dosadilo...ali i jedva cekam novu postavku Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Arcus
Odlični saveti. Hvala drugovi Thumb up
Koliko da mahovine skinem sa ove dve grane desno koje su previe obrasleč Da li da im skinem mahovinu sa vrhova...tj da zadnjih par centimetara ogolim drvo. Moda svim grančicama da ogolim vrhove ali sa postepenim prelazom...
Moram priznati da mi je skejp dosadio, ovako izlgeda vie od pola godine (uz manje izmene i dodavanja) i nemama drugi slatkovodni akvarijum tako da sam poeleo sloiti neto novo. Uz to, zbog fakulteta me nema kući po 10-15 dana to znači da nema menjanja vode niti đubrenja, samo CO2 to je uticalo na neke listove microsoruma kojeg sam previe sabio tako da ću pri slaganju sledećeg skejpa malo prorzračiti te grmove microsoruma i odstraniti listove koji nisu bili na svetlu. Također ovo granje sam nesrećno sloio, previe je klimavo. Sledeći puta neće biti tih greaka pa se nadam da će i skejp biti bolji Wink Inače ovo ću rasturati za nedelju-dve. Grin

biobiofizicar
Koliko da mahovine skinem sa ove dve grane desno koje su previe obrasleč Da li da im skinem mahovinu sa vrhova...tj da zadnjih par centimetara ogolim drvo. Moda svim grančicama da ogolim vrhove ali sa postepenim prelazom...

Nesto moras i sam da smislis. GrinBeer
Probaj samo postepeno da ne preteras posto odmah posle korekcija ide zavrsno slikanje, a nema nazad... Wink

Probaj da ubacis nesto u onu crnu rupu levo u srednjem planu iza one trolisne deteline...
Kamen bi dobro cucnuo, a ako nema i neki pelcercis svetlolisnog malog mikrozoruma

Arcus
U toj rupi je bio omanji grm microsoruma pa sam ga izvadio danas. Sutra ću dodati kamenčić, mislim da imam jo koji Wink

katjusa
Prelep je, svaka cast Applause
Kad se vec igramo, samo kao ideja, pokusaj, da ubacis jos koji manji kamencic na kraj putica.
Lakse mi je objasniti sa fotkom Wink
katjusa attached the following image:
200lb.jpg

biobiofizicar
E da - kod fotkanja probaj da sakrijes i spoj vode i zadnjeg stakla kao sto je to uradjeno na levoj strani fotke, a probaj to da uradis i po bocnom spoju povrsine vode i bocnih stranica. Ne bi trebalo da je tesko obzirom da ce duvanje fenom u centar razduvati valisneriju po krajevima....
Onda se definitivno nece znati gde je kraj akvarijuma.
Edited by biobiofizicar on 30.01.2011 00:33

zander
Akvarijum je odlican, samo sto si lud sto hoces da ga rasturas al ajde kad ti djavo ne da mira Through wall
Bar na kraju uradi dobro zavrsnu fotku, svetlo iza akvarijuma obavezno, tamna prostorija i bla bla...
Evo ovde imas par tekstova koji ce mozda i fotografu koji bude slikao dobro doci, jer slikanje akvarijuma je posebna prica (pa vecina akvarista ili aquascapera i nema bas neka pozitivna iskustva sa dovodjenjem profi fotografa... a ti imas opremu i sam to a uradis) LINK -> cau-aqua.net

Arcus
Evo fotografije. Dodao sam ove dve grane i ba me sada one bodu u oči.
Levu bih trebao pomeriti skroz u ćoak a ovu desnu malo spustiti, previe mi stre. Biće opet slikanja Grin Kao to vidite, trudio sam se paziti oko onoga tu ste mi savetovali. Jedino oni kamenčići to je spominjala Kaća se ne vide dobro, biće bolje na popravnom.
Kako vam se čini sama fotografijač Pozadina je mutnjikava ali nemam gde da kupim plavu ili crnu pozadinu. Through wall
arcus1.jpg

Arcus
I jedna sam mirnom povrinom...
Ove fotke je radio Nikon D90 i neki profi objektiv a onu od pre par dana sam radio ja sa Canon 500d i 18-55mm standarnim kit objektivom. Da li ima neke ogromno bitne razlikeč Da zam da li da opet smetam čoveku i zovem ga da slika ili da sam to napravim.
arcus2.jpg

Edited by Arcus on 01.02.2011 18:25

kojot
Meni sad ova mahovina do stakla i sa leve i sa desne strane bode oci. Mislim da bi bolje bilo bez i da se malo nabudzi kamenje Thumb up

Hemmigramusi su se ovog puta mnogo bolje namestili GrinWink

biobiofizicar
Bolja je prva fotka sa kojom smo se igrali Kaca i ja. Lepo ti je Kaca obrisala granu, a ti dodao dve. Grin Obe bodu oci - posebno ona desna.

Parametri snimanja su bili mnogo bolji na fotki iz posta od 20.01.2011. kao i postavka svetla i talasa na povrsini vode.
Mnogo lepsi efekat na povrsini vode, kao i utisak pozadine.
Vrati se korak nazad pa ponovo skljocanje uz konstataciju da je i Kojotova primedba o mahovini i kamenju na mestu.

Nista nisi ubacio u onu rupu iza "deteline".
Imaj strpljenja i skljocni jedno 5000 puta i to sam svojim aparatom- valjda ce se potrefiti sve na nekoj od fotki. GrinBeer

PS pogledaj koji su ti parametri slikanja bili na onoj fotki i njih postavi na aparatu, pa vrti oko njih. Kamenje ima mnogo bolju boju na tvojoj fotki.
Edited by Arcus on 01.02.2011 22:22

Arcus
biobiofizicar je napisao:
Bolja je prva fotka sa kojom smo se igrali Kaca i ja. Lepo ti je Kaca obrisala granu, a ti dodao dve. Grin Obe bodu oci - posebno ona desna.

Parametri snimanja su bili mnogo bolji na fotki iz posta od 20.01.2011. kao i postavka svetla i talasa na povrsini vode.
Mnogo lepsi efekat na povrsini vode, kao i utisak pozadine.
Vrati se korak nazad pa ponovo skljocanje uz konstataciju da je i Kojotova primedba o mahovini i kamenju na mestu.

Nista nisi ubacio u onu rupu iza "deteline".
Imaj strpljenja i skljocni jedno 5000 puta i to sam svojim aparatom- valjda ce se potrefiti sve na nekoj od fotki. GrinBeer

PS pogledaj koji su ti parametri slikanja bili na onoj fotki i njih postavi na aparatu, pa vrti oko njih. Kamenje ima mnogo bolju boju na tvojoj fotki.

Grekom sam na tvoj post umesto "citiraj" kliknuo "izmeni" Through wall
Sada sam tek video da je obrisala granu Through wall Grin
A da sam prebacio tu granu skroz levo iza u ćoak a ovu desno spustio za 15ak cmč Pokuaću to skicirati u PS,nisam vet ali pokuaću... i ukloniti ovu mahovinu koju sam nabacao napred.
Mislim da treba jo skratiti mahovinu na ove dve centralne grane...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,023 jedinstvenih poseta