14.06.2026 04:55
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Print Thread
Duet
biobiofizicar
Jedna brzinska fotka mobilnim tek da se nasluti ranije pominjani plan sadnje. Drezga je tu da zastiti panj od eventualnog hvatanja algi (pu, pu,...) dok se sve malo ne stabilizuje i u fazi cikliranja...
biobiofizicar attached the following image:
treciprva1.jpg

biobiofizicar
Pogostemoni su mi bili velika elja u prednjem planu i probaću da ih odrim redovnim proredjivanjem nisko i ne previe gusto.
Pre mesec dana krenuo sam sa tom idejom i u delu levog akvarijuma sa desetak pelcera
Vidi se na ovoj slici:

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/img_20150220_100733aa.jpg

Već posle mesec dana izvadio sam tri glavne krunice iz centra (ostavio sam njihove manje bocne izdanke) radi proredjivanja i prebacio levo i desno.
I to sada izgleda kao na slikama dole...

U skroz desnom akvarijumu to izgleda kao na fotkama i razrada je zadate pogostemonske teme. U pitanju su uglavnom reznice bez korena (osim par pelcera) tako da moram da sacekam da se ukorene jer kako se donji listovi podavijaju tako imaju tendenciju da celu biljku izbace iz podloge.
Na fotki se vidi da sam izmedju E. Tenelusa uz panj ubacio i ammaniu bonsai - kada mi se vec nasla pri ruci...
biobiofizicar attached the following images:
pogostemonl.jpg img_20150326_151908aa.jpg

Edited by biobiofizicar on 27.03.2015 12:18

deanjmi
Rasvetu niste menjali i dalje su one njegove juwel fabricke?

biobiofizicar
Iste one fabricke samo sto su u trecem akvarijumu obrnuto postavljene (nature nazad - day napred) u odnosu na prva dva. Ovaj vikend planiram da se igram sa nekim pokloncicima koje sam dobio u koje spadaju i RGB LED traka za backlight sa podesivim svetlima, tako da ce atmosfera u akvarijumima biti sasvim drugacija. Takodje planiram i da odradim upgrade CO2 sistema. Vikend za tehnicke igrarije...Wink

biobiofizicar
Za sada sklopio zajedničko RGB LED pozadinsko osvetljenje za sva tri akvarijuma. Ima i daljinac tako da je u akvarijumima kao u diskaću...Rofl

Treba jo malo doterati poloaj led trake izmedju zida i akvarijuma, kao i poloaj reflektora na zadnjim neonkama akvarijuma, kako bi prelazi bili uravnoteeniji, a efekat backlighta izraeniji...
Preteno sam hteo plavo pozadinsko, ali sada su mogućnosti neograničene. LED traku sam zalepio na aluminijumsku inu - ustvari profil 5x18x5mm - to je Al kant traka za ivericu. Jeftinija je od onih Al profila za LED rasvetu bar 5 puta, a vri posao...
ledback1.jpg

biobiofizicar
Evo malo igranja sa backlight-om. Samo neke varijantice od gomile mogucnosti. Ujedno sam se igrao i sa HDRom na kameri mog mobilnog. Neke boje aparat i nemoze da prikaze. Najvise ima problema sa prikazivanjem boja sa zutom primesom.
rgblevi1.jpg 3bluergba.jpg

biobiofizicar
moonlight, backlightWink
moonlight1.jpg

deanjmi
Jako lepo izgleda i daje mu neku dubinu bas ovo pozadinsko svetlo.Inace akvarijumi su ekstra.

biobiofizicar
Upravo taj osecaj dubine i prozirnosti je ono sto me je najvise odusevilo sa backlight-om u raznim plavim nijansama, ali na fotkama se to tek da naslutiti u odnosu na ono sto ja vidim uzivo. I ovi primeri koje sam postavio su ekstremne varijante tek da se naslute mogucnosti. Tesko da cu ikada drzati ljubicastu pozadinu...Grin

Nebo plava je vrh uzivo, a ako hocu ekstremizam onda florescentno vristece zelena... Rofl

biobiofizicar
Evo malo etnje pored akvarijuma i kako izgledaju backlight efekti

YouTube Video

Icethunder
Sjajno izgledaThumb up
T-rio biobio potpuni hitGrin
Lepo izgleda light showSmile jednostavno volim tvoj rad sa drvetomWink

Andrej
Fenomenalno Thumb up
A da mi je znat od kde vam takvi panjevi. Tu u sloveniji ih jos nisam video tako velikih, a da ih ima, kostalo bi 100 pa na gore.

biobiofizicar
Ja volim da imam puno panjeva i manjih i većih odvojenih grana, pa onda kombinujem. To najčeće skupljam i kupujem. Uvek krenem od jednog dva dominantna komada i onda nadgradjujem. U svakom od ovih akvarijuma ima desetak manjih i većih komada koji su kombinovani i na kraju posle sadnje je dodato jo dosta sitnijih delova i odvojenih grana da iscrtaju odredjene linije i detalje...
Modularnost daje mogućnost neograničenog kombinovanja, tako da ja već godinama vrtim iste panjeve po akvarijumima i vremenom dodam po neki novi...

biobiofizicar
Danas sam ubacio "plavuane"...
img_20150408_193228aa.jpg

drina
Uh, extra Applause

biobiofizicar
Kod mene C. Demersum dobija cudne boje...
Mora da je ono C. od "crvena"...Grin
img_20150503_104156aa.jpg

drina
Neon Demersum Smile
Lepo izgleda iako mozda nije normalno za nju Smile

biobiofizicar
Danas zamenio vodu, malo pernuo stakla, secnuo po nesto, pa reko ajd malo i da slikujem...Photo
boje.jpg trio3a.jpg

biobiofizicar
Evo i par fotki desnog novajlije. Danas sam prebacio malo mahovine iz srednjeg da vidin kako ce da legne na panjeve...
img_1511aa.jpg img_1494aa.jpg img_1487aa.jpg img_1483aa.jpg

deanjmi
Kolike su ove panjcuge Frown,verovatno su kostali pozamasnu cifru,u sva tri akvarijuma ima ih haos mnogo,svaka cast.Kako blyxa prodje?

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,914 jedinstvenih poseta