14.06.2026 07:11
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Baza biljaka
 Print Thread
Blyxa japonica
grujanic87
Evo da i Ja potvrdim u efikasnost treseta.Kod mene se takodje primete rezultati.Ostao mi je samo jedan jedini pelcercic blyxe za koji nisam imao ama bas nikakvu nadu jer je skroz propao.E onda sam stavio malo Zanderovog treseta i posle samo par dana poceli su da zelene listovi.Posto nemam bas neke slike da primetite razliku sacekacu jos malo sa fotografisanjem pa se javljam da vidite rezultate Wink

Beer Beer Beer

dexter
Evo bez ikakve hranjive podloge,samo hemija preko sprica.
dexter attached the following image:
1_87.jpg

Edited by dexter on 21.07.2009 11:34

www.aquaplants.org
zander
Thumb up
Video sam pelcere koje si poslao Goranu, dosta se razlikuje od ove na "hranljivoj" podlozi ali je opet jednako lepa. Kao da se radi o nekom drugom rodu iste vrste.
Kod Octopusa sam video Blyxu za koju nikad ne bi rekao da je to ta biljka, pomislio sam da je Aubertii, kao prvo zbog veličine listova, al moguće da je takva iz uvoza ili ko zna. Definitivno, mislim da biljka oboava meku vodu, nii pH vode ili podloge i CO2, a i dodavanje gvođa. A opet sve je to usko povezano jedno sa drugim Wink

dexter
Da bas to sam primetio na tvojim slikama,bas se razlikuje od ove sto ja imam.Listovi su siri.
Sta sam primetio u poslednje vreme da je poludela sa rastom od kada sam povecao dodavanje P,a malo smanjio N.Isto tako je i pocela da dobija jos intezivniju crvenkastu boju,a to mislim da je zbog nizeg N.

www.aquaplants.org
Dusan79
dexter1974 je napisao:
Blyxa japonica je prelepa zbunasta biljka koja moze da se koristi u skoro svim vrstama setup-a.Veoma zahvalna i ne preterano zahtevna biljka.Jedina stvar koju bi dodao je vezana za temperaturu i to da ona ne podnosi vece temperature.Idealno bi bilo da temperatura ne prelazi 26 stepena.Pri dobrom osvetljenju i uslovima listovi dobijaju crvenkastu boju.

Dex, kako se zove ova biljka levo od japonice!č

Dusan79
Ime: Blyxa japonica
Tip biljke: Stabljikasta biljka
Temperatura: 22 - 28 C
PH: 5.0 - 7.0
Osvetljenje: Srednje
Brzina rasta: Srednja
Zahtevnost: Mala-Srednja
Poreklo: Azija
Pozicija u aq: Srednji plan

img23.imageshack.us/img23/1049/260105.jpg

Blyxa japonica je stabljikasta biljka, ali samo stablo je jako kratko i pokriveno liscem. Razmnozava se odsecanjem bocnih izdanaka stabla, koji se zasade i nakon toga pustaju korenje i formiraju novu biljku.

Gvozdje pomaze ovoj biljci da zadrzi zelenu boju, dok u manjku Fe, dobija zlatno-braonkastu boju lisca. Na ovu boju ,takodje utice i jaci intenzitet svetla, odnosno, ukoliko je svetlo jace biljka ce dobijati crvenkastiju boju.

Blyxa japonica je fenomenalna biljka prelepog izgleda i zasluzuje mesto u svakom biljnom aq. Zahtevi ove biljke su minimalni, prija joj dodavanje CO2, formira velike zbunaste formacije, koje upotpunjuju izgled svakog akvarijuma. Najkomplikovaniji momenat kod ove biljke mogao bi biti samo ukorenjavanje, cesto ume da ispliva, a korenje ,koje je inace drzi za podlogu, veoma sporo raste. Prija joj, kao i vecini bilja, razume se, uobicajeno prihranjivanje , makro i mikro elementima. Pozeljnija je podloga finije granulacije, bas zbog njenog teskog ukorenjavanja.
Raste od 10 do 15 cm u visinu, i to su maksimalne visine koje ova biljka dostize.

Ova biljka lepo podnosi transport, jedino je pozeljno dobro je upakovati i zastititi od moguceg mehanickog ostecenja, obzirom da je veoma osetljiva. Ovo je biljka koju iz svog skromnog iskustva, mogu od srca da preporucim svima, jer je izuzetno lepa i veoma lagana za odrzavanje.

autorska prava zadrzana.

dexter
Saururus Cernuus

www.aquaplants.org
Dusan79
Meni je ovo vise licilo, na Lysimachia nummularia, posto je i ja imam, to si mi ako se secas ti i dao, anisam bio siguran kako se zove. Mada ako ti kazes onda ok!!! Thumb up

Rasta
Drugari moram ovo da podelim sa vama...blyxa koja mi se pre jedno nedelju i vie odvojila iz podloge i pluta direktno ispod svetla je procvetala Grin takodje vidim i na drugom manjem pelceru koji isto pluta kako se formira Beer ali red je da ih ponovo zasadim....
Rasta attached the following image:
b1.jpg

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Rasta
.
Rasta attached the following image:
b2.jpg

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Kum 1229
Applause

kojot
Bravo!!!!Applause
Cvet izgleda superThumb up

zander
Evo jo jednog cveta Blyxe Cool
zander attached the following image:
cvetblyxa.jpg

photoivek
zander je napisao:
Evo jo jednog cveta Blyxe Cool

ima sočivice (najverovatnije od mene) to znači da je cvet tvojč!č!

https://minepi.com/photoivek
zander
Grin
Ima sočivice... Through wall

daweed
Svaka cast Zander prelepoApplauseApplause

http://daweedaqua.tk
Santorini
Nista lepse od socivice......Grin

Thalassoma
Lako je vama da se smejete ali mene stvarno mrzi da je jurcam sočivicu po akvarijumu. Nije da je ima mnogo ali je veoma brza Angry
Edited by Thalassoma on 08.02.2010 16:32

www.njivice.co.rs
dexter
Socivica je jedna veoma korisna biljka,malo dosadna i frustrirajuca ali ipak potrebna.

www.aquaplants.org
grujanic87
Ja cu zbog blyxe izludeti Through wall Slika moje blyxe koju sam ostavio u ovoj temi je sa zemljom za cvece "carobna zemlja" i posto mi u zadnje vreme ne uspeva ... u sadasnji setup sam ubacio ovu zemlju.Ona mi je proverena i na njoj mi je sve raslo bez problema.Ali blyxa mi sad propada Through wall Through wall Through wall nije mi jasno zasto Through wall ako je vec ludela na ovoj podlozi zasto sad propada Lecture ista voda,ista prihrana.Jedino sto sam sad poceo sa csm+b ali nije to sigurno! Moracu joj ubaciti malo treseta da vidim hoce li se oporaviti Sad

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,518 jedinstvenih poseta