|
Diskus tank, Sejn
|
| sejn |
Posted on 01.04.2010 18:39
|

član
|
TO TO !!!
Da mu j.... nanu |
| |
|
|
| Sale |
Posted on 02.04.2010 22:43
|

član
|
mislim da fali malo glosostigma u prednjem planu
|
| |
|
|
| sejn |
Posted on 02.04.2010 22:49
|

član
|
Ma fali tu dosta toga.
Nece to biti klasican biljni akvarijum vec nesto izmedju S obzirom da u njega idu diskusi nema nista od travnatog tepiha i slicno,hocu da ostavim prednji deo cist da bi ga mogao lakse odrzavati. |
| |
|
|
| zander |
Posted on 11.04.2010 19:58
|

Administrator
|
sejn je napisao:
Ja nemam zemlje u novo oformljenom akvarijumu pa me alga ubi.Prvo braon alge kao kod Karla na slici,a sad evo i koncaste,biljke izgledaju haoticno ko zna oceli sta tu ostati il ce morati sve nanovo 
Edited by zander on 11.04.2010 20:00
|
| |
|
|
| zander |
Posted on 11.04.2010 19:59
|

Administrator
|
Salji slike Sejn da vidimo. Poto nema zemlju kreni odma da ga đubri inače će biti svata (a i ti si mu ga dao sa rasvetom...) |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 11.04.2010 20:01
|

član
|
Jesam rasveta je dosta jaka mogao bi ti malo smanjiti upravu si. |
| |
|
|
| Karlo |
Posted on 11.04.2010 20:37
|

član
|
A slikeč |
| |
|
|
| zander |
Posted on 11.04.2010 20:46
|

Administrator
|
8 sati u startovanju akvarijuma 2X70W i 1X150W
Echinodorusi i Kripte na EI sistemu, slabo brzorastućih biljaka, kripte krenule da odbacuju stare listove i eto algi, ali i bez toga svetlo je ba prejako.
Zna ta ti je raditi, smanjuj fotoperiod i ostavi samo ove dve od 70W, ubacuj neki Stargrass ili neto drugo brzorastuće
Al za kasnije, moramo neke "hranljive priceve" za podlogu ispod kripti smisliti ili da pričekaju dok Diskusi "zagade" podlogu...  
...neće slike da mi alje, jer je dogovor da za svaku sliku koju postavim imam , a za 50komada paprika
Edited by zander on 11.04.2010 20:47
|
| |
|
|
| sejn |
Posted on 11.04.2010 20:46
|

član
|
Situacija je sledeca:  
Alge ubise,braon i koncasta.Djubrenje po EI sistemu,makro KNO3 i K2PHO4 i mikro Pro-Fito,Easy Carbo svaki dan 1ml na 50L.Foto period je 8h 290w Mh na nekih 350l vode i tu je izgleda i greska.Nemam brzo rastuceg bilja u AQ sto bih pod hitno trebao da ubacim dok jos nije kasno.Rasvetu sam vec smanjio na 140w jer je MH toliko jak da vec posle pola sata po upaljenom svetlu krene i kvarc da perla .
Saljem slike za koji dan ako bude sta da se uslika Ali nedamo se,u tome i jeste izazov akvaristike |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 11.04.2010 20:50
|

član
|
Zaboravih da napomenem,diskusi su na sigurnom |
| |
|
|
| Kum 1229 |
Posted on 11.04.2010 21:52
|

član
|
Eto mozda si trebao da ubacis zemlju za cvece bez pumpanja hemije u startu i da ostavis tu jacinu osveljenja koju imas i ne bi bilo problema (mozda),definitivno je po meni krivac hemija sa kojom si odmah poceo  |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 11.04.2010 22:15
|

član
|
Nemam vise ni sam pojma sta je |
| |
|
|
| kojot |
Posted on 11.04.2010 22:19
|

Moderator
|
Stvarno mi je zao sto to cujem, fakat da te sjebalo tako jako svetlo.
Mislim da je 2x70w MH sasvim dovoljno za ovaj akvarijum, ne samo sad na pocetku vec uopste.
A i diskusima ce biti prijatnije.
Aj pa da se sve sredi
Edited by kojot on 11.04.2010 22:19
|
| |
|
|
| sejn |
Posted on 12.04.2010 08:03
|

član
|
kojot je napisao:
Stvarno mi je zao sto to cujem, fakat da te sjebalo tako jako svetlo.
Mislim da je 2x70w MH sasvim dovoljno za ovaj akvarijum, ne samo sad na pocetku vec uopste.
A i diskusima ce biti prijatnije.
Aj pa da se sve sredi 
Bice cupavo,al nedamo se.U to ime  |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 12.04.2010 08:30
|

član
|
Kum 1229 je napisao:
Eto mozda si trebao da ubacis zemlju za cvece bez pumpanja hemije u startu i da ostavis tu jacinu osveljenja koju imas i ne bi bilo problema (mozda),definitivno je po meni krivac hemija sa kojom si odmah poceo  Dosad sam imao losa iskustva za zemljom iz vise razloga:Pojavljivala mi se koncasta na sporo rastucim biljkama,biljke su se razvijale u korenom sistemu super,ali list je patio.Kad koristim akvarijum za cuvanje biljaka ili rasad ja stavljam zemlju,ali to su kratkotrajne postavke.Ovaj akvarijum ima vise problema:1.nije iscikliran
2.jaka rasveta,a bilje spororastuce
3.prilagodjavanje bilja koje je bilo u jakim podlogama
4.........č
E sad da malo objasnim vrstu podloge koju sam stavio,a nije slucajna,:P_odloga nije sasvim inertna,ima tu kokosovog vlakna,vermikulita,mlevene cigle(2-4mm) i jedna kutija tropikine podloge u vidu grumencica pozabadane na svakih 5cm i preko toga kvarc.Akvarijum je 60cm sirine,a hranljiva podloga je negde do polovine akvarijuma,ostalo je cist kvarc i u tom delu biljaka maltene i nema,sem bilja koje i neide u podlogu.Za to sam se opredelio iz prostog razloga sto ce u njega ici Diskusi i sto se mora dobro sinfonirati podloga bar u delu gde se hrane.
Sto se tice hemije tu imam dobro razradjen sistem koji se dosad dobro pokazao,: EI sistem slabija i jaca varijanta,naravno da sa koristio slabu varijantu dok bilje nezivne(ako zivne)kasnije kad bilje bude trazilo svoje dobice jacu dozu sve do negde.Kad se ubace Diskusi i Ramovi djubrenje ce biti samo dva puta nedeljno,jedan dan makro i jedan mikro.
Sve u svemu mislim da jos uvek traje borba oko balansa svega od navedenog jer sam primetio da neke od kozica crkavaju dok ancitrusi jos uvek dobro podnose situaciju.
Za pocetak samo manji vremenski foto period,FFM,aktivni ugalj i zeolit u filter da pokupi viskove teskog metala,silikata ........dok se ne iscikliora filter.
To bi bilo moje misljenje,mada mislim da je svaki akvarijum prica za sebe. |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 12.04.2010 09:10
|

član
|
krcko je napisao:
Čini mi se i da će tu biti previe svetla. Pa, polako. Pozdrav
Ovo rekoh na samom početku, drugo, prilično si sa Discusima drugar, zna im potrebe za higijenom, vodom, osetljivost na hemiju. ta će tu hranljiva podloga, pogotovu za spororastuće bilje, koje pominje. Pozdrav |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 12.04.2010 09:34
|

član
|
krcko je napisao:
krcko je napisao:
Čini mi se i da će tu biti previe svetla. Pa, polako. Pozdrav
Ovo rekoh na samom početku, drugo, prilično si sa Discusima drugar, zna im potrebe za higijenom, vodom, osetljivost na hemiju. ta će tu hranljiva podloga, pogotovu za spororastuće bilje, koje pominje. Pozdrav
Krcko slazem se sa rasvetom,tu sam preterao ali odma i smanjio.Sto se podloge tice napomenuo sam da nije sasvim inertna ali ne i nesto posebno hranjljiva,ima vrlo malo hrane.
Hemija ide samo u pocetku po EI sistemu dok ce Diskusi jos sigurno dva meseca biti u cistom akvarijumu.Oni su polu mresna riba oko 12cm i nece u ukrasni akvarijum sve dok neizaberem sta mi treba i dok nepredju na jedno dnevnu ishranu.Pozdrav |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 26.04.2010 08:39
|

član
|
Da malo osvezim temu i obrazlozim trenutno stanje.
Listove cripti na kojima je bilo cupave alge sam odsekao i cekam njihov oporavak.
Svetlo smanjeno na 2x70 MH od 8oooK. Foto period nekih 8h.
Jedno vreme se braon alga potpuno povukla,a sad evo opet polako krece.
Doziranje po EI sistemu,nesto slabija varijanta.Ubacio sam nesto brzo rastuceg bilja koje se drzi al nikako da krene.
Neznam dali je moguce da posto biljke jos uvek stagniraju tj. sporo napreduju neuspevaju da usvoje hranljive materije koje ubacujem i da mi to ustvari pravi problem.Da napomenem da je voda neutralna 7 ph i poprilicno meka,ukupna tvrdoca je 5 |
| |
|
|
| zander |
Posted on 26.04.2010 21:55
|

Administrator
|
sejn je napisao:
Neznam dali je moguce da posto biljke jos uvek stagniraju tj. sporo napreduju neuspevaju da usvoje hranljive materije koje ubacujem i da mi to ustvari pravi problem.Da napomenem da je voda neutralna 7 ph i poprilicno meka,ukupna tvrdoca je 5
Ne znam jel imas negde zapisaono koliko tacno cega ubacujes od djubriva.
Ne treba da ocekujes da ce kripte krenuti da luduju na bilo kakvom djubrenju preko vode u novom akvarijumu, podloga nije neka hranljiva niti je zagađena bilo kakvim organskim otpadom. Obično i krenu sa odbacivanjem starih listova pa na njim kreće alga svakako, dobro je to si posekao te listove.
Nego, brzorastuće biljke koje si stavio (ne znam koje su), sa tim svetlom moraju da krenu da rastu, a to bi trebao da nastelujes sa djubrivom.
Obično nitrati to jest azot zafale u akvarijumima sa takvom podlogom.
Kada bi njih malo povisio, siguran sam da bi bar te biljke krenule bolje da rastu. Ali opet, napii o kojim brzorastućim biljkama se radi, da ne istrčavam pred rudu...
A za kripte, je po meni resenje guranje npr nekih tabletica ili nesto slicno pod koren, naravno posto neces stavljati nikakvu zemlju u taj akvarijum. |
| |
|
|
| sejn |
Posted on 27.04.2010 15:07
|

član
|
Akvarijum je neto 350-370L,svetlo sam smanjio na 150W iz razloga sto je MH,cim ga pojacam perla i kamenje-topi sve.
Od bilja uz pomenute sam ubacio Hygrophilu Salicifoliu i Valisneriu neznam jel Neotropicalis ili Americana svejedno.
Od prihrane ubacujem KNO3 i K2PHO4 koji su zamuceni:100g u 1L dest. vode tri puta Nedeljno:Prvi dan 57mlKNO3 i 5ml K2PHO4.Drugo i trce ubacivanje KNO3 smanjujem na 29ml dok K2PHO4 ostaje na 5ml.
Micro ubacujem takodje 3 puta Nedeljno ProFito po 5ml i EC svaki dan po 7ml. CO2 mi stoji na zelenoj boji nemogu nikako da ga poteram ka zuckastoj.
Sto se tice kripti i ehinodorusa njima cu pod koren parcice stapica za cvece bar za pocetak.
Od juce ubacujem samo EC |
| |
|