14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
160 litra, prvi put (isnogood)
biobiofizicar
Nas esteta je odradio hard koji jakooo prija mom oku Thumb up . Nadam se da ce prepreke zadrzati podlogu da ne pobegne sa kamenja u niziju....
BDW koje je kamenje u pitanju i odakle....

kojot
Drago mi je da si pazario HO filter, i da je sve lepo krenulo!!!
Ocekujemo slike sa prvim MH zracimaApplause

Pejc
Odlican hardscape Applause Sta je u planu od fauneč

zander
E ovo je ba super. Jako mi se sviđa kako si postavio kamenje ! Thumb up
Samo me nervira kad slika ode na predhodnu stranu. Prvo sam pomislio da si sliku negde naao na netu pa hoće da se ugleda na taj akvarijum Grin
Evo iste slike i na ovoj strani Shock
mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc06556lowres.jpg

kojot
Izvini sto sam se igrao!!!
kojot attached the following image:
iznog.jpg

Arcus
Dobro kamenje,jesi kupovao ili pronaaoč
Odlično sloeno, samo pazi da ti bilje "nepojede" hardscape.
Meni se također sviđa kada se dve biljke isprepleću na nekom mestu obično prelazu iz prednjeg u srednji plan, npr glossa-e.parvula i e.parvula-tenellus, taj mi je efekat ekstra Thumb up
I sviđa mi se efekat kada se glossa penje uz uzvienja i popunjava prostor oko kamenja...
Moj savet: Eleocharis parvulu desno iza ovog reda kamenja i malo levo između stakla i ovog kamena to je uspravljen a sve ostalo glossa. Bilo bi jednostavno i efektno, iwagumi za 5 Thumb up

isnogood
Hvala na komentarima i sugestijama. Jasno je da nisam bas nacisto sta i kako dalje pa je svaki komentar od pomoci.

Slabo stojim sa faunom, u smislu da ne znam bas sta bi zato mislim da cu to da prepustim gospodji. Meni su patuljasti ciklidi dragi...

Kamenje je kupljeno u Flinstonu. Toliku kolicinu, sa mojim redukovanim kretanjem kroz prirodu, nije bilo moguce naci. Ne znam pod kojim imenom se vodi ovaj kamen kod njih ali sam ga nasao na
Wikipediji.

S obzirom da je ponuda u Fintstonu bila siromasna (na prolece stizu nove zalihe) ostali su samo veliki komadi pa sam morao da ih "lomim" hiltijem i pritom je vecina pukla kako sam i zeleo, ali i popreko, po strukturi (kao lepinja spremna za pljesku). S preda se ne vidi, ali se vidi odozgo. Meni ne smeta, al` da napomenem, mozda nekom znaci.

Ako bude vremena i ja cu da crtkam Smile

Rasta
Postavka hardscape-a je stvarno fenomenalna, kao sto ti je Arcus vec napisao bilo bi steta da bilje pojede ovako dobru pocetnu postavku zato mi se Kojotov predlog svidja Thumb up

isnogood je napisao:
Ako bude vremena i ja cu da crtkam Smile

posto odlicno crtas nadji vremena obavezno Wink

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Arcus
Dobar predlog Kojote Thumb up
Ovo nemoe biti loe, samo nemoj sakrivati kamenje i biće super. Verzija i ideja ima puno,ti odluči koja ti najvie odgovara ovisno do kojeg bilja moe doći i ta se tebi najvie sviđa. Biće ovo zanimljivo :p

Thalassoma
isnogood je napisao:
Podloga se sastoji od sake il` dve bentonita i
3 neko djubrivo, poljsko, chesko... koje tacno ne znam, moracu da pitam Thalassomu. A moze i on da dopishe ovde Smile

Znaci, ako shishate HM ili Rotalu Beer

U pitanju j AQUAPlants, ceske proizvodnje www.agrocs.cz a sto se tice Rotale i HM-a... Pa toga barem uvek ima (manje ili vise). Samo dodji sa "kosilicom" i dobijes kolicinu dovoljnu za pocetak.

www.njivice.co.rs
grujanic87
Lepo slozeno,nema sta Applause Drago mi je da ima jos zaljubljenika u postavke sa kamenom Cool Moj ti je predlog da taj prolaz izmendju ostavis otvoren tj. da u zadnjem planu ostavis prazninu da je ne popunjavas sa eleokarisom.Da bude mali putic Wink Nije los kojotov predlog Thumb up samo gledaj da biljkama ne zaklonis ovako lepo slozen hard scape Thumb up

isnogood
Samo sam delimicno upgrade-ovao Kojotov crtez jer mi je mozak trenutno out of order.
isnogood attached the following image:
untitled1.jpg

Edited by isnogood on 04.02.2010 14:12

daweed
Aq je spreman za naslovnu, samo onaj desni ugao da popunis necimThumb upGrinGrinGrinGrin

http://daweedaqua.tk
Arcus
Odlično! U kojem je to programu rađenoč
Baci se na posao... Thumb up

grujanic87
E bas tako!!! Applause Applause Applause
Reci nam koj je to programč

Thalassoma
Pa, Iznogud je veri gud u PS-u. Gresim...č

www.njivice.co.rs
isnogood
Evo ovde i programa i drugih alata.

biobiofizicar
Ja bih ovaj aq odmah poslao na takmicenje. Thumb up

Samo odradi odraz u levom bocnom staklu da ne primete. Grin
Ajde ubaci i dve ajkule i jednog kita unutra tek da vidimo kako bi izgledalo Cool
Ovo je savrsenstvo umeca koriscenja kompa u obradi fotki Applause

kojot
Idi u p.m.
Anas kad cu sledeci put da crtkam nesto ovako-NIKADThrough wall
Sad me sramotaGrin

Aquamaniac
Hehehe...ovo mi lici na deo iz neke igrice...mogao bi da napravis neku ili barem strip,posto si u crtanju vicniji...u glavnoj ulozi ribica koja se bori protiv algi,a nivoi su novi i zahtevniji setup-ovi Grin.
Inace,ako i ovakvu zamisao ostvaris...svaka cast Thumb up. Fantasticno Applause.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,318 jedinstvenih poseta