14.06.2026 11:59
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
CO₂, mala boca i sve ostalo????
isnogood
Nema iglicastog jos uvek. Nene je nesto pazario, pa kad se budemo videli i kad budem obisao mesto na koje sam upucen, kupio ne kupio obavestavam. Mozda me Nene pretekne Smile
Naravno, kome treba kontakt cike neka javi na PP.

daweed
Auuuh nene mi rece da iglicasti kosta tamo gde je on gledao 2000din a to je previse... pre cu kvasac i secer nego da dam tolike pare...

http://daweedaqua.tk
isnogood
Cek polako. Idem ja i tamo i da obidjem jos neke prodavnice.
Jedino me vreme, tj. manjak istog ubi.

isnogood
Dobio sam kontak tipa koji prodaje iglicaste ventile i racve ciji je prikaz (crno plavi, sa metalnom slavinicom) dao Zander u temi Oprema za CO2.
Dalju pricu o iglicastim i racvama nastavljam tamo.

tripko
Dobio sam od drugara iz Beca bocu ALCO2 JET
1.bp.blogspot.com/_TjaGEQZ9QJ8/SI9GdkzpFVI/AAAAAAAAADM/bQfZXHDaIkQ/s320/Soda+Club.jpg
425g CO2 nego mene brine ovaj ventil, navoj je drugaciji, da li je neko
ima neka iskusva sa ovim.
www.sodaclubrefill.com/images/valve.jpg

SnikS
Problem je da li hoce da pune bocu sa takvim ventilom.

paleoglodit
Pa meni ovo lici kao da je za pravljenje sode.... Ač Mozda je zato takav ventilč

krcko
Ako nije standardni , biće za jednokratnu upotrebu , kao i većina takvih boca punjenih gasom pod pritiskom . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
tripko
Ovo moj drugar, od koga sam dobio kosristi za sokove. Video sam po netu cak i na youtube_u prikazuju kako se puni bez ikakvih problema, samo taj ventil tj navoj mislim da je on problematican, ima neki dodatak koji se navrne pa onda ventil. Ja se samo plasim da to necu naci u zemlji Srbiji. Na kraju krajeva kad budem isao za vecu bocu, ventil... ponecu i nju pa cu licno da se uverim, jel od nje moze da ispadne nesto ili ne.

isnogood
Uvek ima neki dodatak koji se tesko ili uopste ne moze naci kod nas Sad

@daweed - definitivno ce kod mene da sedne ovakav ventil:

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/ventil.jpg

Ostaje samo jos da odnesem sve komplet da mi naprave reducir.
Jeste malo veci i ruzniji, ali je predvidjen za nezgodne gasove i da traje duuugo.

dushan92
Isnogood,takav ventil je i kod mene Grin.Samo sam odneo kao sto kazes da mi naprave reducir.Sve u svemu,zadovoljan samThumb up

isnogood
Ma nema greske sa ovim ventilom. Ovaj je sa male plinske boce koja je iz 70 i neke godine. I novi su identicni. Ovaj radi i dalje kako treba, bez ikakvih problema.
Ako neko moze da nadje stari mali pinski reso, ono sa 2-3 ringle pa da vidi kakvi su regulatori, tj. da li su ispravni, to su inace isto iglicasti ventili. Prednost im je sto su mali, pa je lakse da se stavi dva ili vise na jednu bocu.

isnogood
Tople preporuke kolegama koje inhaliraju svoje akvarijume sa DIY CO2: predjite na bocu, necete se pokajati. Zapravo, pokajacete se se sto to niste uradili ranije.
Beer

krcko
A tek u sve to da uvedu elektromagnetni ventil preko pH kontrolera ... Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Dusan79
Gde dele te boceč

isnogood
Imas PP sa tom informacijom.

daweed
Pozdrav drugari, evo pre par dana kupio neku polovnu bocu, a danas isao po otpadima da nadjem i ostale stvari koje mi trebaju za sistem. Mogu vam reci da sam se prijatno iznenadio sta sve covek moze naci tamo. Tako da kad je snabdevanje u pitanju od sada je otpad moj broj 1GrinGrinGrin. Danas sam poskidao neka tanka creva sa ves masina koje su imale original zabice za stezanje a na jednoj nasao i elektro-ventil. Najbolje od svega sto mi dobre cike nisu uzele ni dinar za ovaj "lom" kako oni kazu. Evo ventila na slici. Jel koristio neko ovakve ventile za co2 sistemč Sutra mi ostaje jos jedan veeci otpad da obidjem kako bi se snabdeo i iglicastim. To ce biti onaj sa gorionika za plin bilo za boce bilo sa sporeta (u zavisnosti na sta prvo nabasam).GrinGrinGrin A da jos jedno pitanje elektro mi ide posle iglicastog ili preč
daweed attached the following image:
p1140047.jpg

Edited by daweed on 14.01.2010 19:11

tripko
Ja bi iglicasti stavio posle elektro. Istina da nemam elektro ventil nego rucno kuglicni odvrcem i zavrce, njega bih trebalo da nabavim.

Dusan79
nista ja to nebi dir'o! Mislim da je ipak i najjevtinije i najsigurnije ono najskuplje resenje! Pazariti bocu sa adekvatnom pratecom opremom u adekvatno opremljenom aq shopu. Ako ne kod nas, a onda za male pare otici do Budimpeste, Ljubljane.....usput jos i pogledati neke znamenitosti, upoznati nove ljude.....i tako!
Dobro....to je moje misljenje, svako ima pravo na svoje! Thumb up

daweed
I ja se to razmisljam jer onda posle mogu da razdvojim za dva aq co2 a da mi jedan elekto pali i gasi oba.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,080 jedinstvenih poseta