14.06.2026 11:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moj novi akvarijum, pokusaj biljnog :)
daweed
Haahhahaha citira i ubaciju svoje recenice istovremeno... hahaha sad sam se nasmejaoo...

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar
Vratimo se nazad na temu. Kod tebe prave brdasca, a kod mene poravnavajuč!č Mora da su moji istog pola pa nisu zaintersovani za brdskoplaninske predele nego im je sve ravno k'o Vojvodina....

Kada kazemo izvaditi rizom iz podloge (i ne samo kod anubije) nemisli se na ceo koren. Postoje korenove zilice i one mogu da ostanu u podlozi, a rizom je onaj komadic zelenog drvceta iz koga na jednu stranu rastu listovi, a na drugu korencici (napominjem ukoliko nekim slucajem nisi upoznata sa terminologijom). Rizom u podlozi ima tendenciju da istrune, a kada se to dogodi ode anubija, ali na listovima ti ces to primetiti kasno kada je vec sa biljkom gotovo. Znaci nemoras da vadis nego samo malo izdigni...

daweed
Evo necu da ispadne da smo se posvadjali pa cu da pojasnim svoje recenice posto ih Katarina ocigledno nije razumela.

Prvo, ovde smo svi drugari i drugarice i nikada se jedan drugom ne obracamo nekim zvanicnim tonom.
Kada sam ti rekao da citas i ucis, mislio sam na to da na sajtovima posvecenim biljkama postoji milion tekstova koje je dobro procitati i znati... I ovde imas bar dvadesetak.

Vidi se da si pocetnik kao sto smo i svi bili, cim si stavila anubiju 5cm u podlogu (svako ce ti reci da to ne treba ), growth-lux je gro-lux itd. Ali nemoj to shvatati, kao sto si shvatila da se neko pravi pametan vec ce te ispraviti iz dobrih namera.

Sijalice sam rekao da su slabe, jer ti je to osvetljenje sigurno stavio onaj ko ti je i pravio ak. a za vecinu njih to je odlicno... Kao sto sam ja npr. jedva odgovorio onog ko mi je pravio ak. da mi ne pravi poklopac jer nemam gde staviti 6 sijalica... na sta me je on samo zacudjeno pogledao..
A znam da ces vremenom hteti da jedan ubiljis onako zesce, narocito sto imas tu srecu da imas dva lepa aq. spremna za svaku vrstu pokusaja a onda ce doci ta muka sa svetlom...

SVe su to dobronamerni saveti i trebas ih uzeti u obzir, ovde svi savetujemo jedni druge, jer niko ne zna sve (ne zna ni pola) svako ima iskustva sa razlicitim biljem, svetlom itd...

I kao sto sam vec napisao onaj donji mi se bas svidja, odavno niko nije postavio neki prosto sacinjen akvarijum a da to nije neki nature fazon...
Thumb up
Edited by daweed on 30.09.2009 14:24

http://daweedaqua.tk
A Katarina
Anubija barteri ima novi list
A Katarina attached the following image:
novilist.jpg

Edited by A Katarina on 11.10.2009 22:42

A Katarina
anubija barteri ima novi list
Edited by A Katarina on 11.10.2009 22:38

zander
Samo izvetavaj Thumb up I ne boj se onog Daweed-a, dobiće on Red cardGrin
Wink

Ako ima nekih promena u postavci jednog ili drugog akvarijuma stavljaj slike Thumb up
A sad vidim Frown pa rizom Anubie ti je skroz pod tim peskom, valda neće propastičč Frown

123456
Propasce garant,provereno,par meseci najvise.

A Katarina
123456 je napisao:
Propasce garant,provereno,par meseci najvise.

evo novih slika,GrinGrin Proslo je dva meseca, Shock anubija je jos tu, doduse cvet se otvorio i otpao,Cool al su tu zato jos cetiri nova lista. Nista nisam dirala ni pomerala od prve postavke. Jedna biljka iz zadnjeg plana levo je propala, ne znam kako se zvala i tu je dodata drga, al sve u svemu, za sada je ok, sve dobro napreduje, bilo je i malog shishanja, ribice su ok i ja sam zadovoljna. I VERUJEM DA ANUBIJA NECE SIGURNO PROPASTI No noNo no Wink jer je svakim danom sve lepsa GrinGrinGrin
1_138.jpg

A Katarina
i
2_95.jpg

A Katarina
i
3_69.jpg

A Katarina
i
4_37.jpg

A Katarina
i
5_22.jpg

A Katarina
i ne znam sta bi vise rekla Wink kazu : slika govori vise od reci Wink nadam se da ce vam se svideti Smile
6_19.jpg

A Katarina
Through wall Umalo da zaboravim. I mali akvarijum je vredan paznje. Bar meni Wink
zato evo i par njegovih slika Smile
7_15.jpg

A Katarina
i
9_12.jpg

A Katarina
i
11_12.jpg

A Katarina
i
13_4.jpg

A Katarina
i to bi bilo sve Smile
POZZZZZZ
14_3.jpg

dexter
Malo je konfuzno gledati ovoliko slika sitnih detalja.Kada u buduce slikas slikaj frontalno ceo akvarijum,i potrudi se da slike ne budu mutne.Sliku slobodno pusti do 600 px sirine.

Imas jedan detalj u svojim akvarijumima koji je nepotreban a to je rasprsivac za vazduh.

www.aquaplants.org
kojot
Katarina jel moze malo informacija o cevi koja daje ovu boju u aqč

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,019 jedinstvenih poseta