14.06.2026 06:07
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Crystal Red Shrimp
zander
Sveze postavljen video jednog uzgajivaca shrimpova iz Portugala...

YouTube Video

Tank 1 - CRS grade A at 00:26
Tank 2 - CRS grade S SS at 01:10
Tank 3 - CBS "50% taiwan bee gene" all grades at 02:23
Tank 4 - CRS "50% taiwan bee gene" all grades at 03:27
Tank 8 - Gondens and Snow White mixed at 04:24
Tank 7 - Taiwan bee and some F1 at 05:21
Tank 6 CBS "50% taiwan bee gene" lower grades at 09:11
Tank 5 CRS SS SSS high grades at 10:18

Usput jedno pitanje, vidim po akvarijumima dosta lisca i nekih zirova ili sta li je vec, da li neko zna o cemu se to tacno radi, od kojeg drveta je list i kakvi su to "zirovi"? Smile

froger
Ove kraljevske neonke sto sam fotkao su imale hrastov list (od badnjaka obicno sklonim nekoliko listova u stek), i ne bih rekao da im je skodio.

Hteo sam cisto da probam kako ce im se svideti. Sto se pripreme tice samo sam ga oprao ispod cesme. Ipak budi oprezan jer kozicama moze i da se ne svidi. Mozda nebi bilo lose da ga prvo prokuvas.

Za mrest boraca se u Aziji koristi Indian almond leaf.

Evo i jednog linka. Verovatno si ga vec video...

http://www.plante...hp?t=54486

http://www.geocities.ws/dusan_kojic/index-2.html
ZliBrka
Mislim da je to ceser crne johe i catapa lisce.

Jeca
To je Alder drvo koje u svom liscu i sisarkama ima veliki procenat tanina, pa se koristi za snizavanje pH, a ima i antibakterioloska svojstva. Cesto se koristi u akvarijumu za mrest, ali je popularan i u akvarijumima sa kozicama koje vole i da grickaju listice. U principu moze se koristiti bilo koje lisce sa visokim procentom tanina, kao recimo domaci hrast. Bar mi se tako cini, moram da pogledam u enciklopediji. Grin

zander
ZliBrka mi je poslao link na PP Thumb up
http://www.aquare...-za-kozice

ZliBrka
Pa da, alder=joha. Thumb up

Jeca
Da. Thumb up

branimir ok
Evo mozda nema veze sa ovom vrstom ali je zanimljivo videti kako to izgleda u prirodi Musik

YouTube Video

YouTube Video

zander
Razgradjuju svo lisce sto upadne u vodu i truli, ja sam probao sa listom platana grickaju i njega mada potrazicu sad nesto drugo jer nisam znao cime ih tacno hrane....
Ovo je taman korisno i za red cherry koje najvise i imamo po akvarijumima Thumb up
Hvala Thumb up

ZliBrka
Catappu grickaju i kozice, ali i otocinklusi.

zander
Nabavih i ove sisarkice, ZliBrka hvala Thumb up
zander attached the following images:
crs04.jpg crs03.jpg

ZliBrka
Samo nek' im je uzdravlje! Smile

zander
Evo jos malo lepih fotografija ovih prelepih račića... Photo

lh4.googleusercontent.com/-aVPhDSwxP_I/UPsklTvLmtI/AAAAAAAABF0/wkOwDjX3-8M/s800/piper12.jpg

lh5.googleusercontent.com/-rBT7J34hnbE/UPskjyvq33I/AAAAAAAABF0/YFI9H41L6L4/s800/piper11.jpg

lh5.googleusercontent.com/-u0Y89_a8w1Q/UPskk9PeljI/AAAAAAAABF0/SIYhUIKZKj0/s800/pip13.jpg

Ove kozice su iz mog uzgoja, nisu jo skroz odrasle ali su se lepo namestile za slikanje. Stare enke koje nose su dosta krupnije od njih i bilo bi lepo kada bi uspeo da ih nateram da se pojave ispred objektiva. Sačekaću moda i taj trenutak.... Wink

froger
Svaka cast, i za uzgoj i za fotke.

Thumb up

http://www.geocities.ws/dusan_kojic/index-2.html
zander
Hvala Froger. Da nije tebe i tvoje pomoci mislim da ne bi toliko ni napredovao u fotografiji, a i Katjusu da ne zaboravim naravno SmileThumb upBeer
Evo jos jedne fotke sa malim zakasnjenjem Wink
lh5.googleusercontent.com/-r-vLuhVRbdM/UPsvBJttpiI/AAAAAAAABGY/O9aWY1J2skk/s800/pip14.jpg

ZliBrka
Sve to polako ali jako lepo napreduje. Bravo zander! Applause

pedja
u pravu si Jeco,domace drvo sa najvecim procentom tanina je definitivno hrast.

Zanderu,CRS i fotke su ekstra.svaka cast Thumb up

Shone Pa
Ufff , fotografije su fantasticne.

Jedina zamerka je da ne slikas ovako lose klase kozica,znam da imas i lepse i bolje Wink

Klase i cene Crystal Red kozica su najcesce odredjene iz vise kriterijuma a jedan od bitnijih je neprozirnost i kolicina "belog" dela.
Sto je vise "belog" to je cena veca a i tezina uzgoja ,kao i odrzivost te beline raznovrsnom hranom , dodavanjem raznih mierala , medikamenata i podesavanjem vode.

biobiofizicar
Ekstra fotke/
Jel ovo lisce hrasta u akvarujumu?
Jel stalno tu ili samo za slikanje?

zander
Shone Pa wrote:
Jedina zamerka je da ne slikas ovako lose klase kozica,znam da imas i lepse i bolje Wink

Slikanje je izvedeno bas na brzinu nisam mogao da cekam da dodju lepsi primerci i jos da se nameste kako treba.
Prebrisao sam stakla, kozice su se odmakle od prednjeg stakla za desetak minuta a one koje su se prve vratile na poziciju gde sam ih cekao za slikanje su i uslikane.
Imam i malo bolje obojenih CRS to uslikam mozda drugom prilikom. Nesto sam odvajao u drugi akvarijum bas zbog selekcije... Thumb up

Da to je lisce hrasta u pozadini, bude tu uvek ubaceno po par listova hrasta, polako se raspada u vodi i kozice ga s'vremena na vreme grickaju... Ove godine nije ceo banjak isao u vatru, nesto listova je sacuvano za kozice Wink

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,318 jedinstvenih poseta