Sveze postavljen video jednog uzgajivaca shrimpova iz Portugala...
YouTube Video
Tank 1 - CRS grade A at 00:26
Tank 2 - CRS grade S SS at 01:10
Tank 3 - CBS "50% taiwan bee gene" all grades at 02:23
Tank 4 - CRS "50% taiwan bee gene" all grades at 03:27
Tank 8 - Gondens and Snow White mixed at 04:24
Tank 7 - Taiwan bee and some F1 at 05:21
Tank 6 CBS "50% taiwan bee gene" lower grades at 09:11
Tank 5 CRS SS SSS high grades at 10:18
Usput jedno pitanje, vidim po akvarijumima dosta lisca i nekih zirova ili sta li je vec, da li neko zna o cemu se to tacno radi, od kojeg drveta je list i kakvi su to "zirovi"?
Ove kraljevske neonke sto sam fotkao su imale hrastov list (od badnjaka obicno sklonim nekoliko listova u stek), i ne bih rekao da im je skodio.
Hteo sam cisto da probam kako ce im se svideti. Sto se pripreme tice samo sam ga oprao ispod cesme. Ipak budi oprezan jer kozicama moze i da se ne svidi. Mozda nebi bilo lose da ga prvo prokuvas.
Za mrest boraca se u Aziji koristi Indian almond leaf.
To je Alder drvo koje u svom liscu i sisarkama ima veliki procenat tanina, pa se koristi za snizavanje pH, a ima i antibakterioloska svojstva. Cesto se koristi u akvarijumu za mrest, ali je popularan i u akvarijumima sa kozicama koje vole i da grickaju listice. U principu moze se koristiti bilo koje lisce sa visokim procentom tanina, kao recimo domaci hrast. Bar mi se tako cini, moram da pogledam u enciklopediji.
Razgradjuju svo lisce sto upadne u vodu i truli, ja sam probao sa listom platana grickaju i njega mada potrazicu sad nesto drugo jer nisam znao cime ih tacno hrane....
Ovo je taman korisno i za red cherry koje najvise i imamo po akvarijumima
Hvala
Evo jos malo lepih fotografija ovih prelepih račića...
Ove kozice su iz mog uzgoja, nisu jo skroz odrasle ali su se lepo namestile za slikanje. Stare enke koje nose su dosta krupnije od njih i bilo bi lepo kada bi uspeo da ih nateram da se pojave ispred objektiva. Sačekaću moda i taj trenutak....
Hvala Froger. Da nije tebe i tvoje pomoci mislim da ne bi toliko ni napredovao u fotografiji, a i Katjusu da ne zaboravim naravno
Evo jos jedne fotke sa malim zakasnjenjem
Jedina zamerka je da ne slikas ovako lose klase kozica,znam da imas i lepse i bolje
Klase i cene Crystal Red kozica su najcesce odredjene iz vise kriterijuma a jedan od bitnijih je neprozirnost i kolicina "belog" dela.
Sto je vise "belog" to je cena veca a i tezina uzgoja ,kao i odrzivost te beline raznovrsnom hranom , dodavanjem raznih mierala , medikamenata i podesavanjem vode.
Shone Pa wrote:
Jedina zamerka je da ne slikas ovako lose klase kozica,znam da imas i lepse i bolje
Slikanje je izvedeno bas na brzinu nisam mogao da cekam da dodju lepsi primerci i jos da se nameste kako treba.
Prebrisao sam stakla, kozice su se odmakle od prednjeg stakla za desetak minuta a one koje su se prve vratile na poziciju gde sam ih cekao za slikanje su i uslikane.
Imam i malo bolje obojenih CRS to uslikam mozda drugom prilikom. Nesto sam odvajao u drugi akvarijum bas zbog selekcije...
Da to je lisce hrasta u pozadini, bude tu uvek ubaceno po par listova hrasta, polako se raspada u vodi i kozice ga s'vremena na vreme grickaju... Ove godine nije ceo banjak isao u vatru, nesto listova je sacuvano za kozice