14.06.2026 04:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Ancistrus
nknk123
da li bi neko mogao da mi kaze nesto vise o mrestu ancistrusa

darkoh
http://www.svetak...trus-mrest

nknk123
hvala Thumb up

Dejan Stefanovic
meni se peglaju obicni jer su podjednake velicine, a albino je mali, pa uvek pobegne...
Edited by Dejan Stefanovic on 28.10.2011 14:14

Dejan Stefanovic
evo jos jedne slike mog albino ancitrusa... prvih nekoliko dana se ponasao kao mrtav tek je od danas poceo da daje znake zivota Frown
Dejan Stefanovic attached the following image:
304627_2389551375665_1157254460_33005947_53445290_n.jpg

CTale
Iz ovog ugla mi se čini da mu je fizionomija malo čudna,

Viđa li da jede nekadč

Dejan Stefanovic
on je mali mozda nekih 3-4 cm, a vidi mu se prazan stomak jer nekoliko dana po ubacivanju u akvarijum nije bio nesto aktivan uglavnom se skrivao iza biljaka koje pokrivaju jedno bocno staklo dok ga glad nije isterala na cistinu Wink... ne znam sta si ti jos primetioč POZDRAV!!!

CTale
Pa tu mravost, sa izbačenim očima i naglaenim stopom.

Moda preterujem, ali imam jednog albino mujaka, kod mene je već vie od godinu dana, koji nikada nije tako izgledao. Dodue, hranim ga od prvog dana, nisam ga ostavljao da preivi na struganom staklu (ne kaem da si ga izgladnjivao, ali sam čitao kako su se neki čudili to im crkavaju anciji)

Dejan Stefanovic
jeste deluje mrsavo kod mene je 7-8 dana, nije hteo nista da jede cak sam mu 2 puta bacio serinu tabletu spiruline nije joj ni prisao... bar je krenuo da struze sa stakla, jer se do pre 2 dana ponasao kao mrtav aktivnost mu je bila 10 cm dnevno Shock videcemo na sta ce da ispadne Beer

CTale
Ovaj moj leti na svu hranu, samo jo kozice pre njega osete miris hrane u vodi Wink

mladinaucnik
Ja mojim ancistrusima ubacujem kolutove tikvice. Ne prodje ni 3 minuta da makar 1 ne dodje na kolut, a minut dva kasnije i ostala 3. Imam i tablete spiruline ali to vise koridorusi konzumiraju.

zopex2008
Bolestan je, najverovatnije da ima unutrasnje parazite i verovatno nece dugo.

Passenger
Na koji nacin se mogu ocistiti od tih unutrasnjih parazitač

CTale
Lečenje: METRONIDAZOL

Upotrebljavamo metronidazol, kojeg dobijamo u tabletama Efloran. Dobija se u apotekama (na recept). Ako budete rekli da Vam treba za akvarijumske ribice, daće vam ga bez problema.

Ovo sam naao među tekstovima na jednom starom sajtu. Guglanjem teksta će lako pronaći odakle sam kopirao ovaj mali deo.

mladinaucnik
Jedno pitanje u vezi mresta (posto za otvaranje ovog linka 2 posta iznad, trazi da se ulogujem): koliko vremena treba da prodje od polaganja ikre pa da zenka opet bude spremna da se mrestič Prebacio sam je kod mene u poseban akvarijum i pojacacu ishranu (kolutici tikvice i ostalo sezonsko povrce)

Odneo sam muzjaka kod devojke u Bg i pustio ga u akvarijum gde je zenka, koju sam planirao da odnesem kod mene da je mrestim, ali me je priroda preduhitrila. Za 3 dana koliko su bili zajedno, muzjak je odradio ono sto je trebalo. Ima oko 20ak komada ikre sakrivene ispod mosta (ukras u akvarijumu).

Da li ce nesto uspeti da prezivi - videcemo. Akvarijum je oko 20L, 26C temp, hangon filter a od ribica ima gupika (5-6kom) i isto toliko neonki. Od bilja ima samo 1 kladofora i dosta crnih algi. Akvarijum odrzava njema mama.

nemanjak
Ja sam ih mrestio nekiliko puta u zajednickom i posebnom akvarijumu inkubacija zavisno od temperatire traje od 4 do 6 dana, te ribice koje imas nebi trebale da smetaju.

mladinaucnik
Hvala na informaciji, ali mene intersuje koliko vremena treba da prodje da zenka opet bude spremna za mrest, da se nakupi "dovoljno" ikre da moze opet da se mresti.
Nadam se da ce nesto uspeti da odraste u tom akvarijumu u tazbini. Izvestavacu kako se stvari odvijaju

nemanjak
Pa kod mene su se mrestili 2-3 puta mesecno.

Mandic
Sve dosadanje teme o vrstama iz roda Ancistrus su spojene u ovu temu, kako bi se moglo naći to vie informacija o njima na jednom mestu.
Mandic attached the following images:
dsc_0106_1_m.jpg dsc_0153_m.jpg dsc_0130_m.jpg dsc_0142_m.jpg dsc_0157_m.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,909 jedinstvenih poseta