14.06.2026 05:42
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Dejan Jankovic
Dejan Jankovic
Da li biljkama prija cesta promena vode ili ne Thinking

vorens
ja menjam vodu 2puta nedeljno,sad jbg..po pravilima treba jednom nedeljno po 50% ali u mom slucaju ne mogu da kazem da to pravilo treba slusati jer mi biljke bolje napreduju sa vecom zamenom vode,prvi put 30% drugi put 50%..

Dejan Jankovic
Da li smem da ostavim CO2 preko noci da radi . I naravno da li ima nekakve koristi , posto kolicinu koju dodajem nije zadovoljavajuca za moj akvarijum pa sam mislio da ga pustim da radi cele nocu .?

biobiofizicar
Ako nemas elektromagnetni ventil lakse ga je pusiti da radi celu noc. U stalnim otvaranjima i zatvaranjima mozes se i zeznuti i pobiti ribe.
Ako imas EM ventil mozes podesiti paljenje tajmerom na 1 h pre paljenja svetla.

Dejan Jankovic
Savet ili pomoc . Napravio sam par sitnih ogrebotina na akvarijumu , da li tu ima nekog leka ili ne Thinking

biobiofizicar
Ako se radi o ogrebotinama na staklu - najcesce nema pomoci. Ako je u pitanju prednje staklo poneko (ali retko) ga zameni novim. Sve varijante tog tipa ili pokusaji reparacije su u sustini preveliko cimanje. Iz dugogodisnjeg akvaristickog iskustva shvatio sam da se preko 90% takvih stvari zavrsi ili navikavanjem na ogrebotine ili zamenom akvarijuma...

ZliBrka
Bas to sto kaze Bio - naviknes se, pa onda okrenes akv za 180 pri iducem slaganju (u slucaju da nisi izgrebao i zadnju stranu), a onda na kraju kupis novi akv. Smile

Dejan Jankovic
Takve sam odgovore i predpostavljao , verovatbo cu da radim nov posto je ovaj koji sada imam vec star deset godina .Hvala Svima.

Mandic
Mogu se ogrebotine donekle i kamuflirati... Ukoliko imas pokrovno staklo, na njega se moze zalepiti izolir traka (ili neka tamna folija) i to tako da baca senku na te ogrebotine. Tada svetlost ne dolazi toliko do sitnih pukotina, te su iste manje vidljive za nekih 60-70%. Ovako nesto u mnogome zavisi od velicine i polozaja ogrebotine i od rasvete. Pokusaj. Meni je pomoglo.

Dejan Jankovic
Zamoliio bih za pomoc , gde i koje sijalice da kupim za rast bilja potrebna mi je duzina 120cm . bilo bih pozeljno da su T8 posto mi je hauba napravljena za njih. Ali nije problem mogu da stavim i druge .Uskoro nove fotografije akvarijum malo preuredjenog. pozzzz Svim clanovima.

biobiofizicar
Probaj po akva radnjama. One imaju specijalizovanu rasvetu za akvarijum i namenske cevi za biljke.

Dejan Jankovic
Da to sam vec probao i uzeo sam juwelove sijalice ali nisam dobio nista bolje . Mislio sam na neke sijalice ko je vec imao neko pozitivno iskustvo sa njima to da probam.

daweed
Nije u sijalicama problem. Beer

http://daweedaqua.tk
Dejan Jankovic
Mozda i nije ali jedina stvar koja je promenjena na tom akvarijumu su sijalice navodno bolje , medjutim ne vidi se nikakav boljitak , pa zato mislim da je problem u sijalicama . Thinking

daweed
Svetlo je samo salata uz dobru prasetinu... Moe sa bilo kakvim ako su ostali uslovi ispunjeni... A ako ostali uslovi nisu ispunjeni, moe da stavi i sijalice od 300 eura...

Juwel sijalice su odlične...

http://daweedaqua.tk
Dejan Jankovic
OK . Hvala

vorens
a zasto bezis od stedljivih 865??kombinuj ih sa tim juwelovim..

Dejan Jankovic
To sam upravo uradio danas , dodao sam dve stedljive osramove 6500K Cool Daylight i 16000Lm . Za par dana cu ubaciti jos dve posto nisam uspeo da nadjem danas vise . pozzz Smile

vorens
mislim da je to dobra kombinacija,ja sam te stedljive kombinovao sa neonkama 840 i opet biljke lepo rastu..nemam para za te brendirane a posebno za t5 da kupujem konzole i stapove..

Dejan Jankovic
Znam ja sam kombinovao 840 sa 865 i to je bila Extra kombinacija. Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,225 jedinstvenih poseta