14.06.2026 09:20
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Joanica
Slovenski1000
Bojim se da je Mandic u pravu. Ali svaka biljka zahteva i malo nege u kojem god planu akvarijuma bila, nemoj da se plasis neuspeha. Svakog to kad tad zvekne.Angry

HORUS
Stavio sam hranljivu podlogu. Imam i CO2 bocu. Ne odustajem ja tako lako bez fajta. Wink

Mandic
HORUS wrote:

Stavio sam hranljivu podlogu. Imam i CO2 bocu.

Ako je tako, kao to rekoh, ne treba mnogo da brine...
Predlaem ti da posadi nekoliko eljenih vrsta, a neka od njih će se sigurno lepo primiti i rairiti.
Glosso, Elatine hydropiper, HM, HC, Marsilea, Eleocharisi razni... Ima dosta opcija...
Čak i neke kripte kao to su beckettii petchii i parva jako lepo izgledaju u prednjem planu, a tek kad formiraju ''tepih'' su fantastične. Inače se jako retko viđaju ''tepisi'' ovih biljaka... Ne znam zato...
Evo kako izgledaju kod mene pelceri obe vrste:

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/101_5691_zpsce000e30.jpg

I evo je parva kad krene da formira ''tepih'':

i1299.photobucket.com/albums/ag72/BaneMandic/101_4995_zps8f399114.jpg

''Tepih'' petchiija je imao kisleon, ali ne znam da li je fotografisao to... Ako jeste, siguran sam da će okačiti fotku.

Bye

ZliBrka
Mislim da je to zato sto crypte dosta sporo rastu, ali i meni se svidja "tepih" od c.parve.

kisleon
Tepih petchia? Znam da sam u onom malom honey imao buniće tu i tamo, ali tepih... gde sam ja to imao? Mada izvodljivo je i bilo bi jako lepo, samo to biljka raste sporo, jako sporo...

Mandic
kisleon wrote:

Tepih petchia? Znam da sam u onom malom honey imao buniće tu i tamo, ali tepih... gde sam ja to imao? Mada izvodljivo je i bilo bi jako lepo, samo to biljka raste sporo, jako sporo...

Pa ono u plitkoj saksiji, to je zavrilo kod Joke. To je ba gusto bilo formirano, kao ova parva na mojoj slici.
To je, čini mi se, jedina biljka koja nije zelena, a formira ''tepih''.
Zanimljivo je da u loijim uslovima raste visoko i bunasto, a u odličnim uslovima raste nisko i u irinu.

HORUS
Uh, to volim kada se majstori svog zanata raspričaju, a ja iz ćoka sluam i kradem male tajne velikih majstora. Smile

HORUS
Evo kako izgleda hranjenje barbusa. Smile
YouTube Video

Mandic
Ba su se lepo uklopili u ovu postavku. Wink

HORUS
Ako eli permanentnu akciju u akvarijumu, onda uzgajaj barbuse. Ja ih zovem razigrani Daltoni. Smile

HORUS
Moram da zloupotrebim ovu temu, i izrazim veliku zahvalnost članu photoivek-u zbog poklona u vidu akvarijuma od 240 litara. Time me je obavezao da opravdam poklon jo boljim postavkama u budućnosti. Naravno, poklonom me je obavezao da u budućnosti pomaem ostalim članovima nae velike akvarističke porodice. Smile JO JEDNOM, VELIKO HVALA!!!

HORUS
Danas su mi stigli pelceri pogostemon helferi-ja, pa ćemo malo da se bavimo batovanstvom. E, zamislite situaciju...majstori u istoj prostoriji lepe ciglice po zidu, a ja sadim biljčice u svom akvarijumu. LUDILO!

HORUS
Zasađeni pelceri pogostemon helferi-ja. Mada, nekako mi se čini da im nisam naao pravo mesto. Takođe, iz buna pogostemona sam na jedvite jade formirao biljke za sadnju. Neko unutranje esto čulo mi kae da ova sadnja neće biti uspena. Cry

pedja
daj neku fotku,da ocenimo jesu na pravom mestu...ili ne...Smile

nije neka preterano zahtevna biljka ,ali nikad ne znas kako ce da odreaguje na novu sredinu.ja ga imam trenutno u low light akvarijumu i ne izgleda lose,dok u drugom bolje osvetljenom i bolje djubrenom ,se nije bas najbojle pokazao...I don't know

HORUS
Sutra, dok majstori prave pauzu, ja ću pokuati da opalim neku fotku. Poenta je u tome to sam bio umoran kao pas, i nisam uivao u čeprkanju po akvarijumu. Kada majstori odu moraće da padne jedno prepakivanje.

HORUS
Evo kako to sada izgleda. Uf, kako me nervira ovaj fotoaparat!!! Ili, ja ne umem da ga podesim. Malo sam pozadinu prepravio u fotoopu, da bi postavka dola do izraaja.
www.glasjajca.com/imagehosting/images/nova.jpg

zander
Sta si radio sa fotoaparatom, kao da je fokus na manual pa da nisi dobro fokusirao ili kao da je ekspozicija nesto duza bila pa da si iz ruke fotkao? Probaj jos koji put da uslikas, ako nista namesti sve na automatksi pa probaj tako a aparat ostavi da slika na tajmer pa ga postavi na necemu stabilnom da stoji.
Lep je akvarijum, nema sta. Ali opet moj predlog tj sta bi ja uradio je da postavim neku vislju travku u zadnji plan, Eleocharis, Cypreus, Valisneriu i slicno Wink Meni se svidja ovo oblo kamenje...

HORUS
Da stavio sam na manualno podeavanje, jer moram da fotografiem bez blica, i jo sa varijantom fotografisanjem predmeta iza stakla. U pravu si, fotografisao sam iz ruke. Zna kako, ljudi trae fotke, a meni rusvaj po kući od majstora. Slaem se da bi lepo dole travčice u zadnjem planu. Jesi li mislio na desni ugao?

HORUS
Evo malo bolje fotke.
www.glasjajca.com/imagehosting/images/p1010012.jpg

HORUS
Poto sam ispratio majstore, akvarijum je ponovo vraćen u svoj kutak. Smile Sutra mi predstoji ozbiljno prepakivanje bilja.
www.glasjajca.com/imagehosting/images/peta.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,796 jedinstvenih poseta