14.06.2026 06:54
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
HORUSOV akvarijum
biobiofizicar
Samo se ti igraj, a mi cemo te pratiti i rado savetovati....Rofl

Ovo sa ravnanjem podloge nije neko sveto zacementirano pravilo, ali generalno i najcesce narusava estetiku fotografije. Namerno kazem fotografije, a ne akvarijuma. POgledaj objektivno svoju fotku i reci da li ti prednji levi cosak izgleda kao kada neko dete napravi "zavrnute usi" na svojoj svesci ili kao da si greskom stavio prst preko objektiva dok si slikao... Prazan crni trougao...
Akvarijum je i po prirodi stvari i na fotki "uramljen". Odozdo tu liniju iscrtava spoj podloge i stakla. Ako je previse talasasta ili ako se uzdize u coskovima donja linija narusava tu "uramljenost". Naravno postoje i svetli izuzetci kada ta talasastost ima svoj estetski znacaj za postavku, ali mnogo cesce je obrnuto. Da ne pominjemo djubre (i cesto cijano) koje se nakuplja izmedju stakla i podloge i kojim se cesto i nesvesno autori aquascaperskih fotki "dice". Sudije to primecuju i udaraju recke...

HORUS
biobiofizicar@ Verovatno ću napraviti staklenu uzanu pločicu, koju ću gurnuti iza panja, kako bi sprečio eroziju podloge u levom ćoku. Koju bi ti biljku stavio u taj levi ugao?
bobi@ Pravo da ti kaem, ne elim da kopiram bilo koga. Neka akvarijum bude moje umetničko delo. Naravno, uz savete iskusnijih.

bobi
ja rekov da vidis a za kopiranje nemoze ni amano da kopira sve e unikat ,priroda

HORUS
bobi@ E, pravo kae. Nije u pitanju ni moje umetničko delo, jer samo majka prirode stvara ovakvu lepotu. Thumb up

Slovenski1000
Ide to vama polako,,,,ali sigurno. Svakim danom sve vise napredujeApplause

HORUS
Hvala ti drue! Zahvaljujući tvojim biljčicama akvarijum sada izgleda ovako. Danas sam malo popravljao levi ugao. Ostaje mi samo kada nabavim neku bunastu biljku da je u tom uglu i zasadim, kako bih prikrio taj ćoak. Evo trenutnog stanja. E da, ubacio sam jednog ramireza. Za sada se lepo uklopio. Barbusi ga ne diraju, a on se vrlo dobro izborio za svoje mesto pod suncem, tj. neonkama.
HORUS attached the following image:
s5005807.jpg

Edited by HORUS on 02.06.2013 13:10

HORUS
YouTube Video

Ovo je snimak mog akvarijuma. Nisam hteo da isključujem aeraciju, jer su barbusi veseliji. Smile

deanjmi
Lepo izgleda videti i ovakve snimke a ne samo slike meni se dopada sve,srecno dalje.Dobar ti taj desni kraj akvarijumaBeer

Mandic
Poprilično je evoluirao ovaj akvarijum od kad si na forumu Thumb up
Po meni, barbusi su preveliki za tu litrau... Neke tetrice bi se super uklopile.
I taj levi panj mi se čini da je suvian... Neke biljčice (recimo C. wenditi ''brown'' ) bi dobro stojale na njegovom mestu Wink

HORUS
E sad, to bi rekao na narod, budi popo čovek. Biobiofizicar mi kae kako je taj levi panj odlično uklopljen, i da odaje utisak palog stabla, a ti mi kae da je suvian. Otvaram diskusiju. Smile
to se tiče veličine barbusa, ovaj akvarijum nikada neće postati akvaskejperski. Moji akvarijumi će uvek biti hobistički. Nisam od onih koji formiraju akvarijum, pa ga rsformiraju za tri meseca, jer treba spremiti novu postavku za neko takmičenje. Dakle, moje ljubimce ne naputam nizata na svetu. Spremam se za akvarijum od 240 litara, i oni će naći svoje mesto u njemu.

krcko
Podravam tvoju odluku, ribe su ivot u akvarijumu, samo napred. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
ambis
Haha bravo bajka svaka cast za odg,to je pravi hobista Grin

Mandic
Pa ako je tako, onda bi bilo i suvino diskutovati o tome da li se deblo uklapa u postavci ili ne, kao i da li su barbusi preveliki ili nisu. Lepo ''guraj'' i odravaj taj akvarijum i srećno sa novim. Thumb up

HORUS
efe, nemo' se ljuti, ali ja ne bih da diram hardskejp. Morao bih sve da razvalim, a ja zaista nisam od onih koji često menjaju postavke. Zna već ono, akvarijumu treba vreme da bi sazreo, itd. Voleo bih da čujem miljenje zbog nekih budućih postavki. Kao to rekoh, spremam se za jedan od 240 litara, pa bih voleo da čujem miljenje i drugih ljudi u vezi levog panja.
to se tiče barbusa, oni su mi zaista omiljene ribice, pogotovo to ih u ovom akvarijumu imam od momenta kada su bili vrlo, vrlo mali. Mesecima ih gledam kako rastu, i prosto bi mi bilo bezveze da ih sada izbacim. Delili smo i dobro i zlo od kada je ovaj akvarijum formiran, pa nema smisla da ih sada izbacim iz stana.
Hvala na lepim eljama. Smile

HORUS
Pre nekoliko dana sam instalirao dva kulera za komp. Jedan uduvava, a drugi izvlači vazduh iz haube. Sutra definitivno zavravam kompletiranje CO2 sistema. U ponedeljak sam iao do Vrca, pa sam napunio bocu. Imaćete informaciju kada sve to budem instalirao. Shvatio sam da moram tehnički da se pristojno opremim. Inače, kod nas se kae: ''Daba si krečio''. Smile

bobi
so toj sistem na kuleri dobivas 2-3 stepena pomalku ,na 250 litarski(morski akvarium) imam videno so 4kom ,2 pozadi 2 od strana so metalhalid svetlo

HORUS
Kada su bile ove ege, temperatura u akvarijumu mi se kretala između 28 i 30 stepeni. Verujem da će sa kulerima biti za nijansu bolje. Zapravo, meni treba sputanje temperature za neki stepen. Nadam se da će biti OK. MH svetlo mnogo vie greje nego ove moje neonke.

HORUS
Danas je puten u funkciju i CO2 sistem (boca). Sada samo ostaje da pratim promene.

HORUS
Uh, danas sam se odrao od iskuvavanja 20 kilograma kvarcnog peska za novu postavku. Granje je već danima potopljeno. E, prijatelji moji, sutra mi stie mahovina, kojom ću ''obući'' grane i kamenje. Sutra me čeka veliki posao, pa ću posle postaviti fotografije, kako bih čuo vae miljenje. Naravno, neke stvari moram da reavam u hodu (nabavka i sadnja biljaka koje nemam, a planiram ih u postavci).

Vlada991
Hajde te slike, jako me interesuje kako ce sve to da izgleda. Zaljubio sam se u to okruglo kamenje... Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,450 jedinstvenih poseta