|
Livada
|
| Pepi21 |
Posted on 23.03.2013 19:14
|

član
|
Dobro si se ti to igrao. |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 24.03.2013 09:55
|

Moderator
|
Stelim se stelim jos sam u pocetnickoj fazi. |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 27.03.2013 02:23
|

Moderator
|
Update
|
| |
|
|
| cann |
Posted on 27.03.2013 10:47
|

član
|
kompozicijski odlično odrađen akvarij..bravo |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 27.03.2013 16:55
|

Moderator
|
Hvala kolega.
Danas sam malo posvetio vremena biljkama. Osisao glosu sli samo lijevu stranu sutra nastavljam sisam desnu i pojacavam na lijevoj. Malo sam ovaj microsorum ususkao ove listove provukao ih ispod grana da mi ne strse u visinu onako. Dodao jos malo bolbitisa i ubacio grane koje su bile izbacene radi ciscenja pa su bile vani oko mjesec dana. Ima jos malo posla i finesa ali to kad uhvatim vremena.
Jedna od danas
|
| |
|
|
| runner |
Posted on 28.03.2013 01:24
|

član
|
Podseća na neki lepi osunčani proplanak 
Ja ću ovako laički prokomentarisati svoje utiske:
Vie mi se sviđaju microsorumi na prethodnoj fotografiji, nekako mi deluje dinamičnije kad su tako puteni u vis... kao da samo to nisu zaigrali ..ostavljaju utisak plamenih jezičaka.
Takođe, neto me vuče da zamiljam kako bi izgledala neka tamnija pozadina na zadnjem staklu. ta misli? |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 28.03.2013 10:37
|

Moderator
|
Microsorume sam savio da malo ona gore stariogyne dodje do izrazaja a usput da jos malo bolje krene, lako je liske microsoruma vratiti uvis crnu pozadinu sam ima i upropastio sam papir ali cu svakako uzeti drugi pa probati, mislim da bjela pozadina daje vise na dubini. Ali nije tesko zamjeniti pa slikam thx |
| |
|
|
| krokiroki |
Posted on 11.05.2013 01:39
|

član
|
mlogo fin akvarij BIO  |
| |
|
|
| HORUS |
Posted on 11.05.2013 08:10
|

član
|
Svi smo bili okirani kada si rasformirao staru postavku, ali će ovo biti zaista lepa postavka. Moda čak ja u sledećoj postavci u novom akvarijumu pokuam da postignem sličan efekat. |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 15.05.2013 00:13
|

Moderator
|
Nije me bilo sa novostima odavno. Rad red i disciplina 
Od livade do Zelengore haha.
Malo sam raduckao nakon skoro mjesec ne diranja akvaraiuma od obaveza. Zado sam se jedno 2 dana po nekoliko sati da ga malo sredim.
Rijesio sam se glose sa zadovoljstvom. Nije htjela nikako da ide u lijevom cosku, a pocela je i na desnom djelu da propada zbog ne sisanja najvjerovatnije jer je pocela od silne gustine da raste u vis i da joj zute listovi i truhne korijen.
Uglavnom, izbacio sam je komplet i malo renovirao.
Bice jos par sitnica doradjeno do finalne.
Ako neko ima koji savjet sta, kako, gdje, sto uciniti dobro bi doslo svacije misljenje.
Trenutno stanje
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 15.05.2013 08:12
|

Administrator
|
Ovo izgleda jako mocno!!!
Ipak bolje mi je bilo i mnogo kompletnije izgledalo sa livadom napred levo. Tako je bilo prirodnije na zelenoj podlozi, ovako izgleda "akvaristickije" i vestacki urednije postavljeno na podlogu. Onako je bilo takmicarski, ovako hobisticki.
Naravno desna strana je opako dobro sazrela i dalje je "takmicarska".
I sta sada ako hoces na IAPLC? (a po mom misljenju bi trebalo)
Znam samo jednu vrstu livade koja bi zazelenela za ovako kratko vreme i 10ak dana. Pogacice od riccije spakovane u mrezice za komarce i naslagane na braon povrsinu delimicno prosarane ponekom hidrokotilicom izmedju i ako negde ostane "tanje" zamaskirano ponekim kamencicem i ponekom natopljenom polozenom granom (o kojima smo vec pricali ranije da bi dobro legli na ovoj levoj povrsini kao miniscaperski detalji).
Poravnao bih liniju podloge sa desne strane napred do stakla sa nivoom sa leve strane.
Opcija 2 je beli kvarcni sljunak (nikako pesak) sa dosta mikroskejperskih detalja na slobodnoj povsini uz poneki nizak zbunic strateski postavljen. I ovo treba odraditi sto pre da uhvati patinu koja ce da ubije belinu i integrise se bojom u boju kamena vec davno postavljenog u akvarijum.
Akvarijum zasluzuje IAPLC - pitanje je da li imas vremena da ovo odradis u naredne 2 nedelje. |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 15.05.2013 17:52
|

Moderator
|
Druze bio ti fakat znas da citas misli 
Naime kolega i moj komsija Moke ima postav od ricie tank od 400 litara i kompletan tepih od nje. Od njeg cu da uzmem riciu i da popunim prazni dio u svom tanku. Tako da ce najvjerovatnije biti tepih od ricie lijevo naprijed uz poneki taj detalj kamen i grancica. Hvala pino na idejama  |
| |
|
|
| zander |
Posted on 18.05.2013 09:01
|

Administrator
|
Super akvarijum
Nego da napisem nesto samo u vezi spomenute Riccie.
Za fotografisanje je dosta bitno uklopiti sve biljne vrste po boji(svetle i tamne biljke), Riccia je izrazito svetla pa se po meni uklapa bas onako kako je u Moke-ovom akvarijumu, sa raznim Hydrocotill-ama, Blyxama, M.umbrosumom, Lysmachia-ma itd. Uklapa se lepo sa biljkama svetlijeg lista ili u kontrastu sa nekim crvenim biljkama.
Evo pokusaj da zamislis Moke-ov akvarijum a da su u njemu sa desne strane mahovine (tamne biljke), kako bi izgledalo na slici.

Naravno nije to neko pravilo i moze se odstupati od njega ali eto da ne duzim previse shvatio si na sta sam mislio...
A posto je ostalo oko 2 nedelje do kraja prijavljivanja na IAPLC jedino ti to preostaje Riccia ili da odradis neki pesak razlicitih granulacija u tom praznom delu, ne bi ni to izgledalo lose.
'Kameni prednji plan' nesto poput ovog... Na ovo sam prvo naleteo pretrazivajuci...
 |
| |
|
|
| zander |
Posted on 18.05.2013 10:31
|

Administrator
|
Ovo je malo bolji primer LINK Izgleda jako prirodno. Mada ti vec imas aquaclay, ali dalo bi se i to srediti... 
 |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 19.05.2013 01:41
|

Moderator
|
Zander druze hvala ti na prijedlozima. Povezao sam dosta ricie nakamen i sutra cu da ubacim u akvarium. Ako ne stigne ili stigne a bude odudarala uradicu ovaj tvoj drugi prijedlog sa ovim malim kamencicima, jer to se moze za cas odraditi i da bude pravo fino. Obavjestim kakva je situacija prije finalne  |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 29.05.2013 01:28
|

Moderator
|
Evo je skoro finalna. Sutra dotjerujem u detalje i slikam finale
Ricia ce da ide naprijed lijevo da se ukopa u manado. Stelatu cu da odsjecem i to je to.
Ako neko ima neki prijedlog dobro bi doslo, nesto podsisati, skratiti ili ostaviti kako jeste. Vazi do sutra navece 
I ako neko ima misljenje o samoj fotografiji sto se tice svjetla (dali je ovo ok, dali treba svjetlije-tamnije) i postavki na samom aparatu i to bi mi dobro doslo
|
| |
|
|
| bobi |
Posted on 29.05.2013 01:36
|

član
|
ricija puno do staklo,pa neli e livada, a so svetloto igraj so samiot aparat pa koja ti faca oko taa |
| |
|
|
| Pepi21 |
Posted on 29.05.2013 08:09
|

član
|
Odlično si ga sredio. Mora samo paziti da do sutra naveče bi moglo biti prekasno za slanje. Zbog razlike u satu oni mogu zatvoriti natjecanje prije nego poalje finalnu. Zato fotku to prije. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 29.05.2013 08:12
|

Administrator
|
Sve se promenilo, ali je i ovako opako. Ricciu malo ka napred i malo ka levo. Ili je malo ukopaj ili malo naspi Manada uz njenu prednju ivicu.Fali mi mali niski duguljasti kamicak (da viri 1-2cm iz podloge) skroz u prednjem levom cosku koji bi do kraja iscrtao dijagonalu harda, a ujedno malo prikrio spoj bocnog stakla i podloge. Njegov pravac bi trebalo da gadja izmedju ova dva niska kamena na podlozi. Imas preveliku crnu rupu na fotki ispod mahovine desno. probaj to da resis ili dodatnim osvetljenjem ili eventualno dodavanjem malo harda (kamenog ili drvenog) koji bi u to prazno polje uneo malo zivosti, boje i teksture. Fali tu malo da proviri belog od kamena, ali tek, tek da proviri ponegde.... cak bi mozda i na mahovinu ugurao neki kamicak (duz one krive linije iznad mahovine) da sve dobije izgled gusto obraslog brda.
Uradi prvo sitnije kozmeticke prepravke ispucaj seriju fotki, probaj onda sa malo radikalnijim pa jos jedno "slikovanje"
Obrni - okreni slede ti dva uzbudljiva dana i neprespavane noci..... Nezaboravno je to iskustvo: navali!!!! |
| |
|
|
| Biohazard |
Posted on 29.05.2013 08:42
|

Moderator
|
Hvala na prijedlozima, nesto cu vec malo da skuckam. Rekao sam da ricia ide skroz do stakala prednjeg i bocnog i da se ukopava u manado da samo izrasli vrhovi vire. Bio, probam da dodam jos nesto tu i da vidim ovo za mahovinu. Tu ispod nje je malo crno jer je bas ogromna narasla.
Obavjestim vas dalje. Thx  |
| |
|