|
Bistrichak
|
| alem85 |
Posted on 14.12.2012 21:37
|

član
|
malo drugaciji pogled.
alem85 attached the following image:
|
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 14.12.2012 22:09
|

član
|
jos jedna
|
| |
|
|
| daweed |
Posted on 15.12.2012 01:28
|

član
|
Nabacaj jo kamenjara ovde...
Kada posadi bilje sve će to lepe i potpunije igzgledati... Mnogi su imali odličan hard ali nisu znali da ga iskristaliu biljem... (jbg ja sam jedan od njih) |
| |
|
|
| Cishi |
Posted on 15.12.2012 13:28
|

član
|
Sta si kontao da uradis sa pozadinom,hoces stavljati nesto?  |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 15.12.2012 20:19
|

član
|
daweed wrote:
Nabacaj jo kamenjara ovde...
Kada posadi bilje sve će to lepe i potpunije igzgledati... Mnogi su imali odličan hard ali nisu znali da ga iskristaliu biljem... (jbg ja sam jedan od njih) 
Potrudit cu se da ovo sdobro izgleda kada se ubilji. A nisam stavio veliki broj biljnih vrsta tako da vjerujem da nece izgledati previse nabacano. Iako moram priznati da nemam velikog iskustva pa me sigurno ocekuju razne avanture:-) |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 15.12.2012 20:20
|

član
|
Cishi wrote:
Sta si kontao da uradis sa pozadinom,hoces stavljati nesto? 
Naravno, ici ce bijeli hamer papir i Led backlight kojeg cu da napravim u nijansama bijela-narandjasta-plava. da bi mogao da imitiram izlazak-dan-zalazak :-) |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 16.12.2012 13:54
|

član
|
Kao sto vidite hard je jos malo sredjivan, sad asam odlkucio da pustim sve da se ukorjeni narednih desetak dana, samo mijenjanje vode i hranjenje ove sirocadi koja su morala unutra ali filter je zacikliran pa ne bi trebalo biti frke. Sad cu pstit da se sve malo razraste.
|
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 24.12.2012 20:22
|

član
|
Deset dana nakon formiranja, pet dana sa obe lampe u funkciji. Ubacio sam drugi panj i kamenje, moliji su tu privremeno da pasu sluz sa panjeva. Pocelo je lagano bilje da raste iako se ne vidi na katastrofalnoj fotografiji...
planiram staviti bijelu pozadinu. Da li da papir stavljam an staklo ili na zid?
|
| |
|
|
| zander |
Posted on 25.12.2012 00:39
|

Administrator
|
Stavi na staklo, ali to ces kasnije, najveci je problem da razrastes i dobijes biljnu masu u akvarijumu, da akvarijum krene da radi kako treba, da rastu biljke, da nema algi, to je pod jedan. Kasnije idu finese oko slikanja. A veruj mi ono prvo, vezano za biljke i alge je mnogo teze odraditi. Kod tebe je ovde sa ove slike rekao bi jos rano pricati o efektima kako uslikati akvarijum |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 25.12.2012 00:58
|

član
|
zander wrote:
Stavi na staklo, ali to ces kasnije, najveci je problem da razrastes i dobijes biljnu masu u akvarijumu, da akvarijum krene da radi kako treba, da rastu biljke, da nema algi, to je pod jedan. Kasnije idu finese oko slikanja. A veruj mi ono prvo, vezano za biljke i alge je mnogo teze odraditi. Kod tebe je ovde sa ove slike rekao bi jos rano pricati o efektima kako uslikati akvarijum
Hvala zender sto si mi otvorio oci. fakat letim pred rudu :-) sretan Bozic |
| |
|
|
| zander |
Posted on 25.12.2012 08:18
|

Administrator
|
Evo ti ovde jedna zanimljiva tema: Zavrna fotka akvarijuma. |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 25.12.2012 21:26
|

član
|
Hvala :-) |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 05.01.2013 00:08
|

član
|
Nikako da se ustelim sa fotkanjem akvarija. Uvjek mi nekako bude neravno sve i iskrivljeno. Uglanvom, evo da testiram malo aparatic neki koji sam nabavio ali nisam nikako zadovoljan fotkama. 20 dana je proslo od formiranja akvarija. 15 dana sa obe lampe. Sve dobro napreduje. Poneki list glosse bude zut? Od algi trenutno ima samo zelena tackasta po staklima. Ranije sam imao veliki problem sa diatomom.
|
| |
|
|
| valisnerija |
Posted on 05.01.2013 17:11
|

član
|
Ja sam dao malo slobodu sebi i obradio tvoju fotografiju,odnosno zelim da ti dam jedan moj predlog,tj,vidjenje ovakvih postavka,nadam se da mi ne zameras,,drug
Zelena tackasta je nezabrinjavajuca alga i dobro je sto se pojavila,Glosso voli dosta da papa nitrate,hrani ga!
desni deo bela boja-valisnerija nana
levi deo crvena boja,(ne mnogo koliko da je ima prisutna)-rotala colorata,iza rotala green
po sredini ovaj kamen bi ja podigao i spustio sto vice u podlogu...
Glosso zelena boja,crna boja e.tenelus,lepo dodje( bar meni) kad u "tepihu" ubacis tako neku biljcicu,u granicama da ne podivlja....
Ispod panjeva bi isto mogao ubaciti po koji pelcer Hydroctyle Verticillata dace lep smek....
Sve ostalo od bilja sto si postavio je na svom mestu..
Pozdrav Alem
|
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 05.01.2013 21:01
|

član
|
Hvala drug, uvjek mi je drago kada mi iskusniji akvaristi daju savjete, posebno slikovite :-)
Sto se tice ovih stijenda definitivno moram mijenjati zadnji duzi kamen jer nisam uspio postici zeljeni efekat snjim pa ce da leti cim nadjem kakav bolji. Ove biljke sto predlazes bi odlicno sjele ali nazalost, nisam u mogucnosti da nabavim Nanu a imam jako jako malo rotale green tako da moram da kombinujem sad za sad, ako naleti sta vidjet cemo.
Izbacit cu definitivno ovaj java fern na desnoj strani i ubaciti narow koji mi treba stici, ubacit cu jos windelowa i koristit cufga da prikrijem supljine u panjevima. Za srednji plan (odmah uz panjeve) stavio sam cripte smedje jer one mogu u tami da se odrze. A definitivno mi citas misli sa ovim HV-om jer upravo kontam da ga smjestim na padinama oko stijena da razbije sve i kombinovat cu ga sa cubom. A na dnu ce biti jedan tanki puteljak od bijelog pijeska jer tako u sustini bistrichak i izgleda to je jedva rijecica sada a nekad je bila rijeka.
Vidio sam ranije kod pepija kako dobro izgledaju glossa i e. tenelus ali nemam ni tenelusa tako da ce morat da ide kombinacija glosse i HV-a u prednjem planu i cuba-HV u ovom centralnom prednjem stanu prema tom puteljku.
Nazalost zadnji plan cu morat kombinirati rotalu corolatu dok cu green saditi prema puteljku u zadnjem planu, posto sam vidio na netu da se green povija kada naraste pa kontam da ce llijepo pratiti povijene ove grane.
Sve u svemu, svidja mi se jako vidjenje tvoje tanka, i sam sam imao takvu sliku, ali moram da sa lokalnim resursima ovo iskombinujem tako da ce ova postavka ici u tom nekom smijeru pa sta god ispadne :-)
Evo fotkica jedna bez "cool" efekta
|
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 14.01.2013 20:24
|

član
|
Samo da imam neki timeline. 30 dana od uspostavljanja tanka. Iamo sam problema sa svijetlima na pocetku a tek sam prije sedam dana dobio difuzor pravi pa sam onda natukao co2 do vrha. Tako da nisam mnogo zadovoljan rastom i napredkom. Ima malo crne cupave, ubit ce je co2. A kako sam smanjio fotoperiod na sedam sati tako mi se pojavio diatom. Ubaceni su otocitrusi i amano kozice danas pa cemo vidjeti kako sredjuju to :-)
|
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 10.02.2013 17:43
|

član
|
alge se povlace otkako sam smanjio fotoperiod. akvarij je ooprilicno zapusten zbog brojnih obaveza. glossa je stala kako sam smanjio fotoperiod. jucer palo sisanje zadnjrg plana. razmisljam da sirim cubu umjesto glosse. imam li dovoljno vremena da rasirim prednji plan za dva mjeseca?
|
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 03.03.2013 23:31
|

član
|
up
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 04.03.2013 19:32
|

Administrator
|
Lepo ovo napreduje.
Jos da resis levu zadnju stranu. |
| |
|
|
| alem85 |
Posted on 18.05.2013 22:46
|

član
|
zbog nedostatkva vremena za adekvatno odrzavanje alge su ucinile svoje. Evo jedna fotka za kraj prije nove potavkice. Mnogo sam naucio na ovom tanku. Nadam se da ce naredna postavka biti bolja.
|
| |
|