|
Wunder Duo
|
| deanjmi |
Posted on 06.01.2013 20:08
|

član
|
Oba prelepa akvarijuma nemam sta da dodam osim da bi ih preselio oba kod mene |
| |
|
|
| afrika |
Posted on 07.01.2013 00:43
|

član
|
Hvala, deanjmi! |
| |
|
|
| don hose |
Posted on 08.01.2013 23:17
|

član
|
Svaka cast, bas dodir prirode u domu, extra |
| |
|
|
| afrika |
Posted on 12.01.2013 13:11
|

član
|
Hvala, don hose! Evo za druga Vladu991 kako izgleda filter sa zazorom, mozda koristi jos nekome. Od zazora sam ostavio samo nekoliko cm pri vrhu i toliko na dnu pa mi uspesno obavlja i funkciju skimera (ostatak sam zatvorio silikonskim crevom). Crevo s gasom je ubudzeno direktno u motornu glavu u poslednjoj komori. Od filter-materijala bio kugle, crni ostar "sundjer" i vata.
afrika attached the following images:
|
| |
|
|
| afrika |
Posted on 13.01.2013 17:16
|

član
|
Evo novih fotki, maalo sam se vise potrudio (barem sam veci deo tehnike povadio) Ne znam sta dalje s Kamenkom (Katicem), otprilike je to to sto sam zamislio. Kod Drvenka bi imalo jos stosta da se istera do kraja, ali nemam pojma, mozda mi i dosadi pa krenem s necim novim. Kako sad stvari stoje, Kamenko mozda i nadzivi Drvenog, u njemu vise uzivam, a odrzavanje se svodi na 15-ak min. nedeljno. Kad bih znao, sve bih se oko tako nekih postavki vrteo 
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 14.01.2013 20:07
|

Administrator
|
Ostao ti je termometar u Kamenku. Za filter neću da cepidlačim.
Stvarno su oba vrhunska akvarijuma i doli su u zrelu fazu.
Poto kuka da ne zna (a zna) kao i ta i kako dalje sa njima evo mala sugestija. Sada ima dva puna i zrela scapea. Treniraj malo na njima odravanje i isterivanje onih picikato detalja. Nemoj se zadovoljavati trenutnim stanjem. Moe ti ovo da upicani i jo bolje.
Kamenko je malo zarastao na ovoj poslednjoj fotki i previe je centralni kamen sakrivem (po mom miljenju). Otvori ga malo u struku, posebno oko centralnog kamena. Razbarui malo i onu travicu nazad levo. Previe je utegnuta i zalizana kao kosica Don Travolte u filnu "Brilijantin". Inace taj zadnji ćoak je ba ispao ekstra.
Kod Drvenka poigraj se sa prelazima izmedju definisanih grupa biljaka i bunova. Negde su previe otri, negde previe ravni, negde isuvie prazni, negde nedovoljno definisani. Umesto srednjeg plana na fotki se jo uvek jasno vidi ravna horizontalna crta.
Eto ti predloga zabave za sledećih par nedelja. Hrabro se dohvati makaza pa probaj da istera ove detaljčiće.
Ovo je već napredni kurs biljnog batovanstva i hrabrije upotrebe makaza. Spreman si za to.
Čekamo update...
 |
| |
|
|
| afrika |
Posted on 14.01.2013 22:34
|

član
|
Pravi saveti u pravom trenutku! Apsolutno se slazem da je Katic malo zarastao, to se da korigovati u nekoliko poteza. Drveni ne trpi fotkanje neposredno nakon trimovanja, a to sam ovde uradio. Treba mu 2-3 dana da se malo razbarusi i dobije taj wild look kome kao tezim od startovanja postavke. I trenutno problematicna Mayaca koju sam totalno podmladio u onoj rupi levo - dok to nisam uradio, bez problema sam na 4-5 dana mogao da je obuzdavam, sad mucak 
Dobro, dobro, ubedili ste me da se jos malo igram!  I pre svega zahvaljujem na motivaciji i pohvalama! |
| |
|
|
| afrika |
Posted on 27.01.2013 19:15
|

član
|
Evo jedne divlje Drvenka, Kamenka sam malo radikalnije isfrizirao, nadam se da ce u toku sled. ned. biti zreo za novi update 
afrika attached the following image:
|
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 27.01.2013 21:26
|

Administrator
|
Mislim da sam upravo kliknuo na fotografiju meseca Februara, neka me admini isprave ako greim 
Ovo je ba ispalo super  |
| |
|
|
| afrika |
Posted on 28.01.2013 16:28
|

član
|
Hvala ti, Zoso! Nemam pojma da li je za aq meseca ili sl, ali meni ovaj aq predstavlja prilicnu uzivanciju (a tek u duetu s Katicem) A to je valjda i najvaznije  |
| |
|
|
| Slovenski1000 |
Posted on 28.01.2013 17:34
|

član
|
Sta reci osim  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 28.01.2013 21:02
|

Administrator
|
afrika wrote:
...meni ovaj aq predstavlja prilicnu uzivanciju (a tek u duetu s Katicem)  A to je valjda i najvaznije 
Brate samo ova recenica zasluzuje neslovnu, a sto se tice akvarijuma i naslovne, daj jos fotki od oba pa da birkamo na tenane....
Februar, Mart, April,.... zar je vazno...
Da vrede - vrede!!!
I akvarijum i tvoj pristup akvaristici....
 |
| |
|
|
| afrika |
Posted on 16.02.2013 11:04
|

član
|
Posle duze vremena evo nove fotke Kamenka Mozda usledi jos neka, a mozda i ne, mada oko njega nemam plan da ga kompletno razbucam - mozda ga samo prepakujem, dosta toga ce napolje, nekoliko momenata planiram da zadrzim 
|
| |
|
|
| afrika |
Posted on 17.02.2013 19:13
|

član
|
Evo i nekoliko fotki Palmeri (ciklid) tetre Pre 2-3 dana sam iskljucio gas u ovom aq i nacisto su poludele, agresivnost medju muzjacima na nivou. Fotke su jadne (pogotovo ova gde je i zenka, barem je ona ispala ok pa je zbog nje i stavljam), ali sta je tu je. Interesantne ribe, stekaju se po budzacima (nemam pojma da li su teritorijalne, ali izgleda tako), hitro izlecu i kljucaju se medjusobno. Zbog toga ih je i (barem meni) prilicno tesko uslikati. Malo ih cesce vidjam u vecem broju otkad sam isklj. gas 
|
| |
|
|
| afrika |
Posted on 03.03.2013 00:39
|

član
|
Veceras sam krenuo s laganom pretumbacijom u Kamenku Pored mahovine koje ladno ima da napunim do vrha jedno balonce od 5L, ipak je na mene najaci utisak ostavila ova lopta HM 
Inace su oba aq experimentalno vec 10-ak dana bez CO2 (uz malo slabiju prihranu nego obicno i uobicajeni fotoperiod i intenzitet svetla) - vec treceg dana su u Drvenku malo zahtevnije biljke i listovi na povrsini krenuli da kace tamnu koncastu, dok je u Kamenom do dana danasnjeg sve ostalo u najboljem redu Perling i opste bujanje bilja. U oba aq rasveta je skoro identicna, prihrana preslikana, podloge priblizno iste. U Drvenom ima nesto zahtevnijih biljaka nego u ovom drugom i mozda je za nijansu puniji biljnom masu. Ja ipak tipujem na ovaj Juwelov "smesni" filter i strujanje vode zahvaljujuci istom (u startu sam bio extremni skeptik) - premasio je sva moja ocekivanja 
|
| |
|